Foodport on Tour: interessant en smakelijk bezoek aan Delta Mossel te Yerseke

Ruim 25 Foodport Zeeland-deelnemers bezochten vandaag de verwerkingslocatie van Delta Mossel in Yerseke. Dit familiebedrijf, inmiddels mede-geleid door broer en zus Adriaan en Carolein van de Plasse, verwerkt hier zowel de zelfgekweekte als aangekochte mosselen voor diverse labels. Na een ronde langs de spoellijnen, selectiebanden en verpakkingsinstallaties lichtte mede-eigenaar Carolein van de Plasse het proces toe en sprak zij namens Delta Mossel het vertrouwen uit in het mosselseizoen 2016.

Vervolgens trakteerde Paul de Grootte het gezelschap op diverse zilte zaligheden. De Grootte is chefkok van het nieuwe restaurant in Yerseke van sterrenkok Edwin Vinke. Vinke, tevens eigenaar van de Kromme Watergang in Hoofdplaat, start binnenkort bij de oesterputten van Delta Ostrea restaurant ‘Zee/Land/Zilt’. Een goed voorbeeld van samenwerking tussen twee sectoren.

Foodport Zeeland-coördinator Sabine Verburg bedankte alle deelnemers voor hun komst en de familie Van de Plasse voor hun gastvrijheid. Zij attendeerde op de drie clusterprojecten van Foodport: Energieke Regio, Valorisatie reststromen en het nieuwe project Big data-Smart Business en nodigt iedere geïnteresseerde uit om deel te nemen. Naast de reeds bestaande deelnemers kwamen ook potentiële deelnemers op deze Foodport on Tour af. Tijdens de jaarlijkse netwerkbijeenkomst op donderdag 17 maart hoopt zij ook hen als deelnemer te mogen verwelkomen.