Energieke regio

Stichting Energieke Regio helpt bedrijven, maatschappelijke organisaties, verenigingen van eigenaars en woningbouwcorporaties met het verduurzamen van hun gebouwen. Ze betrekken daarbij de maatschappelijke-, financiële- en comfortaspecten door samen te werken met lokale architecten en adviseurs op onder andere het gebied van Energie Prestatie Advies, installaties, verlichting, regeltechniek, bouwkosten, (collectieve) energiecontracten en fiscaliteit. Alle werkzaamheden worden uitgevoerd onder verantwoordelijkheid van Energieke Regio, zonder winstoogmerk. Energieke Regio is in 2013 in de gemeente Goeree-Overflakkee is gestart en inmiddels landelijk is uitgerold.

Foodport Zeeland heeft mede aan de wieg gestaan van dit project in Zeeland. Als partner gaan wij de onafhankelijke en belangeloze advisering door de Energieke Regio vooral in de foodsector onder de aandacht brengen.