Dutch Agri Food Week 2016 ook in Zeeland – 12-25 oktober 2016

Dutch Agri Food Week is hét podium waar voedsel, voedselinnovatie en de voedselproductie centraal staan. Tijdens Dutch Agri Food Week in Zeeland delen partijen uit de agrifood sector hun enthousiasme, kennis en kunde met de samenleving. Boeren, ondernemers uit toeleverende en verwerkende industrie, Retail, overheid en wetenschappers laten zien hoe zij werken aan veilig en gezond voedsel voor onszelf en voor straks 9 miljard mensen wereldwijd.

FoodDelta Zeeland heeft een interessant en educatief programma met diverse activiteiten samengesteld met Business to Consumer én Business tot Business activiteiten. Binnenkort publiceren wij ons volledige programma op onze website.

Dutch Agri Food Week laat de laatste innovaties zien op het gebied van voedsel en voedselproductie en een sector die modern en internationaal is, kansrijk om in te studeren en te werken, in te ondernemen en te investeren. We laten zien dat we niet alleen de meest productieve maar ook een zeer innovatieve sector in Nederland zijn. En hoe we samenwerken aan duurzame voedselsystemen van nu en de toekomst. Dit nieuwe, jaarlijks terugkerende evenement is bedoeld voor iedereen met belangstelling voor voedsel en voedselproductie, voor zowel de professional als de consument

Nederland is het meest productieve en innovatieve agrifood land ter wereld. Als tweede grote exporteur van voedsel, kennis en technologie hebben we een mondiale positie op dit gebied. De sector levert een bijdrage van 10% aan onze economie en werkgelegenheid en is daarmee de grootste maaksector van ons land. Internationaal onderzoek waardeert Nederland als het beste voedselland ter wereld. Met het meest gezonde, betaalbare, gevarieerde en veilige dieet. In Zeeland is en blijft de foodsector van groot belang voor de Zeeuwse Economie. Positionering van de Zeeuwse Foodsector in Zeeland Land &Zee onder het Motto Zeeland Werkt Anders in Food benadrukt de brede en diverse werkgelegenheid van de Foodsector en de kansen voor de jeugd om in de sector te werken.
nieuwsbericht DAFW
DAFW heeft als doel innovatie te bevorderen, kennis te delen en vooral ook te genieten van lekker en gezond voedsel.
Boeren, tuinders, ondernemers uit toeleverende – en verwerkende industrie, retail, overheid en wetenschappers tijdens Dutch Agri Food Week 2016 zien hoe zij werken aan lekker, veilig en gezond voedsel en wat er in de totale keten van grond tot mond nodig is om dat voor elkaar te krijgen. Door letterlijk de deuren open te zetten kunnen we de relatie tussen de consument en haar voedsel versterken. Dutch Agri Food Week is voor iedereen met belangstelling voor voedsel en voedselinnovaties, voor zowel de professional als de consument.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Karin Witkam of Sabine Verburg.