Donderdag 29 september heeft de keuring van de ingezonden stukken Zeeuws spek plaatsgevonden voor de vakwedstrijd om de Zeeuws Spek Trofee 2016. Vijfentwintig slagers hadden hun product ingeleverd – een aantal wat onze verwachtingen overtrof! Mooi om te zien dat er in Zeeland nog zoveel (ambachtelijke) slagers zijn.

Door een deskundige jury, onder leiding van de heer Rinus de Ridder van SVO vakopleiding food zijn alle producten bekeken, geproefd en geroken. Uiteindelijk zijn 5 slagers genomineerd en maken zij kans op de felbegeerde Zeeuws Spek Trofee.

De genomineerden zijn (in willekeurige volgorde):

Tom de Boeye, Keurslager Tom de Boeije, Terneuzen
Arthur Wilthagen, Keurslagerij Mol, Goes
Rob Tholhuijsen, Keurslager Renesse, Renesse
Peter Mol, Limousinhoeve Uw slager, Hoek
Filip van Vlierberge, Slagerij Filip en Eva, Nieuw Namen

Op donderdag 13 oktober a.s. wordt tijdens de netwerkbijeenkomst van FoodDelta Zeeland de Zeeuws Spek Trofee 2016 uitgereikt door gedeputeerde van de provincie Zeeland, Jo Annes de Bat.

De vakwedstrijd om de Zeeuws Spek Trofee 2016 is onderdeel van Dutch Agri Food Week. Tijdens Dutch Agri Food week (12- 25 oktober) staan voedsel, voedselinnovatie en voedselproductie centraal. Een week waarin boeren, telers, verwerkende industrie, retail, overheid en wetenschappers op verschillende plaatsen in Nederland laten zien hoe we iedere dag werken aan gezond en veilig voedsel. Ook Zeeland doet met verschillende events en activiteiten mee met de Dutch Agri Food Week.

zeeuwsspek-01