Voedselagenda: Nederland internationaal koploper in gezonde en duurzame voeding

Zeeland als Regionale voedseldelta van Europa

Nederland moet over vijf tot tien jaar wereldwijd de onbetwiste koploper zijn in gezonde en duurzame voeding. Samen met de landbouw, de voedingsmiddelenindustrie en kennisinstellingen wil het kabinet dat Nederland voorop loopt met innovatie, gezonde producten met meer groente en plantaardige eiwitten.Voedsel moet geproduceerd worden met een zo laag mogelijk uitstoot van broeikasgassen en met het laagste gebruik van gewasbeschermingsmiddelen en antibiotica. Met de kennis en technologie die daarvoor nodig is, kan Nederland bovendien zijn exportpositie verder versterken!

FoodDelta Zeeland gaat zich sterk maken voor de Voedselagenda in Zeeland.Met projecten als Big Data Smart Business (Traceerbaarheid en Transparantie) en Zeeland Gezonde Regio (Gezonde voeding en leefstijl) wil FoodDelta Zeeland in samenwerking met haar partners en de kennisinstellingen Zeeland als trendsetter positioneren.

Download de kamerbrief “voortgang Voedselagenda voor veilig, gezond en duurzaam voedsel”   hier