Special Interest Group Healthy Region: gezond en duurzaam eten, een kans voor ondernemers in zorg en toerisme

Het lectoraat Healthy Region en Sociale Innovatie Zeeland organiseert op donderdag 23 februari a.s. – in samenwerking met FoodDelta Zeeland en ZLTO-  een bijeenkomst over gezond en duurzaam eten voor ondernemers in zorg en toerisme.

Eén van de pijlers voor een goede gezondheid is gezond eten. Op dit gebied heeft Zeeland veel te bieden: prachtige producten, zowel op het land als in de zee, duurzaam geproduceerd in de regio. En daarmee voor bezoekers extra aantrekkelijk, omdat ze bijdragen aan de identiteit en de beleving van de streek.
Ook in de zorg wordt aandacht gegeven aan inkoop van lokale producten, en soms ook al gebruik gemaakt van biologisch geteelde aardappelen, groenten en fruit en van vlees en vis van verantwoorde herkomst.
Eten en drinken is steeds meer een beleving waarbij gezondheid en genieten centraal staan. Maar is Zeeland nu echt op dit gebied al een gezonde regio?

De hoofdvraag voor deze bijeenkomst: hoe kunnen zorg en toerisme, samen met voedingsproducenten, werken aan meer gezonde voeding in Zeeland en wat kan dit opleveren?

Voor de volledige uitnodiging, klik hier

Opgeven kan door een mail te sturen aan: s.slimmen@hz.nl.