Delphy start kennisnetwerk Zoete Aardappel

De zoete aardappel is steeds meer in trek bij Nederlandse consumenten en telers. Maar voor Nederland is het een nieuw gewas. Daarom start onderzoeksbureau Delphy een kennisnetwerk rond de ontwikkeling van de teelt en de productie van de zoete a,rdappel.

Dit jaar nog worden er twee proefvelden aangelegd met daarop diverse rassen van de zoete aardappel. Op deze velden zal onderzoek worden gedaan naar het optimaliseren van de teeltwijze van de zoete aardappel. Het eerste veld komt bij proefboerderij Rusthoeve in Zeeland het tweede veld komt bij proefboerderij Vredepeel in Limburg.

Kennisnetwerk

Telers die geïnteresseerd zijn in de zoete aardappel kunnen zich aansluiten bij het kennisnetwerk van Delphy. De deelnemers volgen de proefvelden actief en er worden diverse groepsbijeenkomsten georganiseerd om kennis uit te wisselen. Ook kunnen telers individueel advies krijgen. Omdat er internationaal wel veel kennis is over de zoete aardappel, zal ook het internationale netwerk van Delphy bij de proef worden betrokken.

Aanmelden

Geïnteresseerden voor deelname aan het kennisnetwerk zoete aardappel kunnen zich aanmelden bij Cor van Oers, of Jos van Hamont van Delphy.

Bron: http://www.food-nutrition.nl