Vertrek Sabine Verburg

Per 1 september neemt Sabine Verburg afscheid als directeur van Stichting FoodDelta Zeeland
Na jarenlang zich met hart en ziel te hebben ingezet voor het samenbrengen en laten samenwerken van de foodsector in Zeeland heeft Sabine Verburg enige tijd geleden besloten om per 1 september 2017 te stoppen als directeur van de Stichting FoodDelta Zeeland, waar ook ‘Proef & Beleef Zeeland’ onderdeel van is.

Sabine heeft ooit aan de wieg gestaan van de Stichting Lekker Regionaal Product en heeft deze coöperatieve netwerkorganisatie van ondernemers uit de agrarische sector, horeca, retail en recreatie & toerisme, met passie voor streekproducten, op de kaart weten te zetten. Vanuit deze organisatie heeft zij het keurmerk ‘Zeker Zeeuws‘ opgezet welke thans is uitgegroeid tot een nationaal én internationaal erkend streekkeurmerk.
Medio 2015 is Sabine door het toenmalig bestuur van de Stichting Foodport Zeeland gevraagd om ook deze stichting te leiden en de mogelijke samenwerking te onderzoeken met Lekker Regionaal Product. Dit heeft uiteindelijk geresulteerd in 2016 tot het samengaan van de beide netwerken in de Stichting FoodDelta Zeeland.

Wij zijn Sabine zeer erkentelijk voor haar bijdrage aan de groei en ontwikkeling van ons netwerk, waarbij het door haar kennis en kunde van o.a. de foodsector én haar fijne persoonlijkheid zeer prettig was om met haar samen te werken.

Sabine blijft wel actief in de Zeeuwse foodsector: zij zal zich blijven inzetten voor het keurmerk Zeker Zeeuws® Streekproduct.

Het bestuur van de Stichting FoodDelta Zeeland is zich nog aan het beraden over de opvolging van Sabine; zodra hier meer over bekend is zal u dit van ons vernemen.

Wilfred van Elzakker – voorzitter