IPC regeling

Traceerbaarheid in de voedselketen wordt steeds belangrijker. Niet alleen vanwege wettelijke eisen rondom voedselveiligheid bij productie, opslag en handel van levensmiddelen maar ook vanuit de consument wordt steeds vaker de vraag gesteld “waar komt mijn eten vandaan en hoe wordt dit gemaakt” (de vraag naar authenticiteit). Voor bedrijven die rechtstreeks contact met de consumentenmarkt hebben biedt dit goede kansen om hun producten nog beter en onderscheidend te positioneren.

Vanuit een aantal aangesloten bedrijven van FoodDelta Zeeland is interesse getoond in een project rondom dit thema. Denk daarbij aan het kunnen laten zien waar bijvoorbeeld de appels in de boomgaard geplukt zijn of waar de vis gevangen is. Daarbij gaat het ook om een koppeling tussen de wettelijke vereisten aan traceerbaarheid en de gegevens van herkomst en historie van het product die consumenten bijvoorbeeld snel kunnen bekijken via een website of app (authenticiteit).

Voor deze ontwikkeling is nu ook een vrij toegankelijke subsidieregeling beschikbaar: de IPC-regeling. Hierbij ontvangt de deelnemende ondernemer tot € 25.000 subsidie voor uw gemaakte loonkosten en kosten van derden.
Het project zal door FoodDelta Zeeland gecoördineerd worden waarbij tenminste 10 andere ondernemers deelnemen aan de ontwikkeling van traceerbaarheid van het product tot de consument.

Heeft u hierin interesse, neem dan contact op met onze projectmanager Ronald de Vos r.devos@fooddeltazeeland.nl of telefoonnummer 06-2500 2486