Voorleesactie en Smaak-experience op Dag van de Duurzaamheid tijdens Dutch Agri Food Week

Leerlingen van tientallen scholen in Zeeland proeven dinsdag 10 oktober waarschijnlijk voor het eerst van hun leven van zeewier. Gedeputeerde Jo-Annes de Bat geeft om 8.30 uur op de Holtkampschool in Goes de aftrap van de Dag van de Duurzaamheid in Zeeland

Derdejaars Pabo-studenten verzorgen in de hele provincie op hun stagescholen een les over voedsel en in het bijzonder over wieren. College- en raadsleden van de Zeeuwse gemeenten lezen in de klassen voor uit het boek De Wereld van Voedsel.

Voorleesactie
Op de Dag van de Duurzaamheid vinden in heel Nederland, voor het negende jaar, duizenden duurzame activiteiten plaats, georganiseerd door particulieren, bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheden. De voorleesactie op de basisscholen, geïnitieerd door Duurzame PABO, is één van die acties. In Zeeland wordt de voorleesactie gecoördineerd door de Zeeuwse centra voor natuur- en milieueducatie.College- en raadsleden van diverse Zeeuwse gemeenten of Pabo-studenten lezen deze ochtend voor uit het voorleesboek ‘De Wereld van Voedsel’. Dit boek, speciaal geschreven voor de negende editie van de voorleesactie, bevat verhalen voor alle groepen van de basisscholen en biedt stof tot een gesprek met de leerlingen over natuur, milieu en duurzaamheid.

Jong leren eten
De Zeeuwse makelaars van het landelijke programma Jong Leren Eten grijpen de dag aan om stil te staan bij het belang van gezonde, duurzame voeding voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Ze organiseren daarvoor een Smaak-experience, samen met de Hogeschool Zeeland en FoodDelta Zeeland. Dit gebeurt niet geheel toevallig in de Dutch Agri Food Week die van 9 tot en met 19 oktober wordt gehouden. Zo’n vijftig derdejaars Pabo-studenten krijgen via FoodDelta Zeeland een proefpakket zeewier die ze kunnen gebruiken in hun les over voeding. De pakketten worden geleverd door Seaweed Harvest Holland en zitten in duurzame mandjes van Van Es Verpakkingen uit Yerseke.

Dit project is mede mogelijk gemaakt door een financiele bijdrage van