14 december 2023
Op donderdag 14 december vindt het Eindejaar diner plaats voor Strategiegroep en Bestuur van FoodDelta Zeeland.
9 november 2023
Ben jij klaar om letterlijk én figuurlijk de toekomst van Zeeland binnen te stappen?
Dan is de Toekomst Trendtour tijdens de Contacta beurs op 7, 8 en 9 november iets voor jou. Een actief programma ontworpen voor nieuwsgierige ondernemers en professionals, mogelijk gemaakt door Rabobank en Dockwize.
1 november 2023
We zijn klaar om de online campagne 'Join the future of food' te lanceren, waarin we laten zien hoe leuk, interessant en veelzijdig het werken in de foodsector in Zeeland is. Deze campagne is bedoeld om meer mensen te enthousiasmeren voor een carrière in de foodsector, die volop kansen en uitdagingen biedt.
14 oktober 2023
Boeren, tuinders, vissers, kwekers maar ook slagers en bakkers, bierbrouwers en andere voedselmakers
en -liefhebbers zijn van waarde voor Zeeland.
Op zaterdag 14 oktober 2023 zetten we hen in het zonnetje.
10 oktober 2023
Van 7 t/m 14 oktober is het Dutch Food Week, het jaarlijks terugkerend landelijk evenement voor consumenten waar aandacht gegeven wordt aan food en de foodsector. Het thema dit jaar is 'Weet wat je eet' . In samenwerking met Scalda hebben we dit jaar een Weekmenu voor Zeeland samengesteld en beschreven in een receptenboekje.
7 oktober 2023
Van 7 – 14 oktober is het Dutch Food Week en besteden we extra aandacht aan ons eten. In Zeeland doen we dit met een WEEKMENU VOOR ZEELAND, een menu dat gezond is voor jou én je omgeving!
25 mei 2023
Uitnodiging: Van verspillen naar verwaarden in voedselproductie.
Inspiratiemiddag om als Zeeuwse foodondernemer zelf hiermee aan de slag te gaan!
8 maart 2023
Uitnodiging 8 maart: Workshop over kansen in de Duitse plantaardige eiwitmarkt.
Wilt u met uw bedrijf de Duitse markt betreden? Of inspiratie over relevante evenementen en ervaringen met plantaardige vlees-, vis- en zuivelalternatieven in Duitsland?
24 november 2022
Vinden, binden en boeien van medewerkers vraagt om nieuwe manieren van werkgeverschap.
De komende jaren wordt hier in Zeeland specifiek op ingezet door samenwerkende partijen binnen de foodsector. Ook u kunt actief meedoen en uw bedrijf op dit gebied meer toekomstgericht maken.
1 november 2022
Op dinsdag 1 november 2022 organiseren het Sustainable Food Initiative (SFI), Food Tech Brainport (FTB) en Wageningen Food & Biobased Research (WFBR) het evenement "Ondernemen met reststromen" bij Food Tech Brainport in Helmond. U kunt aansluiten van 9 tot 13u of van 12 tot 16u met een gezamenlijke netwerklunch. Tijdens de lunch kunt u kennismaken met verrassende, nieuwe producten uit reststromen.
14 oktober 2022
In het kader van de klimaatdoelstellingen moeten we een verandering maken in onze eiwitkeuze. Deze shift naar duurzamere eiwitbronnen noemen we de eiwit-transitie. Wat kennen we of doen we al? Welke duurzame producten liggen er al op ons bord en waarom is juist Zeeland een provincie vol kansen en mogelijkheden voor deze transitie? Last but not least, wat is een eiwittransitie eigenlijk?
14 oktober 2022
KOM VRIJDAG 14 OKTOBER NAAR DE FOODSAFARI BIJ LAMBWESTON/MEIJER. BEN JIJ OOK ZO BENIEUWD HOE HET IS OM TE WERKEN IN EEN FRIETFABRIEK EN WAT ER ALLEMAAL KOMT KIJKEN BIJ HET MAKEN VAN HET LEKKERSTE FRIETJE? KOM NAAR LAMB WESTON MEIJER OP 14 OKTOBER!
13 oktober 2022
In het kader van de klimaatdoelstellingen moeten we een verandering maken in onze eiwitkeuze. Deze shift naar duurzamere eiwitbronnen noemen we de eiwit-transitie. Wat kennen we of doen we al? Welke duurzame producten liggen er al op ons bord en waarom is juist Zeeland een provincie vol kansen en mogelijkheden voor deze transitie? Last but not least, wat is een eiwittransitie eigenlijk?
13 oktober 2022
KOM DONDERDAG 13 OKTOBER NAAR DE FOODSAFARI BIJ KRIJN VERWIJS. Let’s Seas the Day! Kom jij donderdag 13 oktober tussen 10.00 uur en 12.00 uur naar de (SEA)FOODSAFARI bij Krijn Verwijs Yerseke. Vanochtend besteld, vanavond in huis; om onze producten zo vers mogelijk te bezorgen hebben wij aanpakkers nodig.
13 oktober 2022
KOM DONDERDAG 13 OKTOBER NAAR DE FOODSAFARI BIJ LIMAGRAIN. Kom jij de wereld van Limagrain ontdekken? Vanuit Rilland werken wij met ruim 170 mensen aan het selecteren, produceren en verkopen van landbouwzaden. Vanuit Frankrjk waar onze moedermaatschappij is gevestigd hebben we een organisatie opgebouwd met activiteiten in 57 landen. Hiermee zijn we de 4e zadenproducent ter wereld.
13 oktober 2022
KOM DONDERDAG 13 OKTOBER NAAR DE FOODSAFARI BIJ MEATLESS. Wil jij meewerken aan betere voeding, aan het voedsel van de toekomst? Meatless is een toonaangevende onderneming in een van de snelst groeiende categorieën binnen onze voedselproductie, die van plant-based producten als alternatief voor dierlijke producten als vlees en vis
13 oktober 2022
KOM WOENSDAG 12 OKTOBER NAAR DE FOODSAFARI BIJ DE BAECKERMAT. Kom een kijkje nemen op ons bedrijf en maak kennis met ons, onze producten en een aantal van onze leveranciers tijdens onze sfeervolle kerstfair. Je ‘proeft’ op deze dagen onze sfeer en onze producten.
12 oktober 2022
KOM WOENSDAG 12 OKTOBER NAAR DE FOODSAFARI BIJ COROOS CONSERVEN. Ben jij op zoek naar een gave baan bij een innovatief familiebedrijf? Kom dan een kijkje nemen bij COROOS! We nemen je graag mee tijdens deze rondes in wat wij als COROOS doen en welke toffe banen we hebben.
12 oktober 2022
KOM WOENSDAG 12 OKTOBER NAAR DE FOODSAFARI BIJ DELTA BIG B.V. Neem een kijkje in de stallen bij Delta Big. Zij laten u graag iets zien en vertellen over het houden van varkens en alles wat daar bij komt kijken.
12 oktober 2022
KOM WOENSDAG 12 OKTOBER NAAR DE FOODSAFARI BIJ MELKVEEBEDRIJF VERMUE Maak kennis met ons innovatieve melkveebedrijf! Wij geven deze middag een rondleiding langs onze dieren van klein tot groot, waarbij vele technieken worden gebruikt om zo de innovaties, waar zoveel over wordt gesproken te tonen
12 oktober 2022
Kom naar de Buurderij van Sint-Jansteen in de Dutch Food Week! Ontmoet op woensdag 12 oktober tientallen enthousiaste producenten met hun lokale producten uit de grensregio van de gemeenten Hulst en Terneuzen evenals het Belgische Waasland. Van groenten, fruit, zuivel, eieren en vlees tot kruiden, ijs, quiche, confituur, bier, likeur, gin enzovoorts. Proef van al het lekkers en maak kans op een streekproductenpakket.
12 oktober 2022
KOM WOENSDAG 12 OKTOBER NAAR DE FOODSAFARI BIJ DE BAECKERMAT. Kom een kijkje nemen op ons bedrijf en maak kennis met ons, onze producten en een aantal van onze leveranciers tijdens onze sfeervolle kerstfair. Je ‘proeft’ op deze dagen onze sfeer en onze producten.
11 oktober 2022
KOM DINSDAG 11 OKTOBER NAAR DE FOODSAFARI BIJ DELTA BIG B.V. Neem een kijkje in de stallen bij Delta Big. Zij laten u graag iets zien en vertellen over het houden van varkens en alles wat daar bij komt kijken.
11 oktober 2022
KOM DINSDAG 11 OKTOBER NAAR DE FOODSAFARI BIJ MELKVEEBEDRIJF VERMUE Maak kennis met ons innovatieve melkveebedrijf! Wij geven deze middag een rondleiding langs onze dieren van klein tot groot, waarbij vele technieken worden gebruikt om zo de innovaties, waar zoveel over wordt gesproken te tonen
10 oktober 2022
KOM MAANDAG 10 OKTOBER NAAR DE FOODSAFARI BIJ MEATLESS. Wil jij meewerken aan betere voeding, aan het voedsel van de toekomst? Meatless is een toonaangevende onderneming in een van de snelst groeiende categorieën binnen onze voedselproductie, die van plant-based producten als alternatief voor dierlijke producten als vlees en vis
10 oktober 2022
KOM MAANDAG 10 OKTOBER NAAR DE FOODSAFARI BIJ DELTA BIG B.V. Neem een kijkje in de stallen bij Delta Big. Zij laten u graag iets zien en vertellen over het houden van varkens en alles wat daar bij komt kijken.
10 oktober 2022
-GEANNULEERD -
Zeeuwse maaltijden in Zeeuwse verzorgingshuizen. Door een samenhangende integrale benadering geeft Boer EN Zorg Zeeuwse doelgroepen de mogelijkheid om Zeeuwse maaltijden met Zeeuwse ingrediënten volgens de seizoenen tot in hun keuken bezorgd te krijgen.
8 oktober 2022
Dutch Food Week, een initiatief van de Topsector Agri&Food, vindt dit jaar plaats van 8 tot en met 15 oktober. Het bruist dan in Nederland van allerlei evenementen rondom ons voedsel en wij vertellen dan het verhaal van grond tot mond. Ook in Zeeland vinden er een aantal activiteiten plaats.
8 oktober 2022
DE ZEEUWSE FOODSECTOR IS OP ZOEK NAAR JOU!
Verspreid door Zeeland verzorgen negen bedrijven Foodsafari's voor het publiek. De Foodsafari geeft belangstellenden de kans om binnen te kijken bij bedrijven en voor ondernemers is het een mooie mogelijkheid om te vertellen over hun bedrijf, de kracht van de foodsector en de unieke positie van Zeeland. De foodsector is belangrijk voor Zeeland en het is een mooie sector om in te werken - innovatief en altijd in beweging!
8 oktober 2022
KOM ZATERDAG 8 OKTOBER NAAR DE FOODSAFARI BIJ VOGELAAR VREDEHOF. Ben jij op zoek naar een leuke bijbaan in het weekend? Een starter of juist op zoek naar een nieuwe start? Wil je een toffe uitdaging bij een familiebedrijf dat al decennia verbonden is aan de marktleider? Een organisatie die samen met jou groeit en jouw talenten ziet? En... wil je werken met gezonde en lekkere appels en peren?
8 oktober 2022
In het kader van de klimaatdoelstellingen moeten we een verandering maken in onze eiwitkeuze. Deze shift naar duurzamere eiwitbronnen noemen we de eiwit-transitie. Wat kennen we of doen we al? Welke duurzame producten liggen er al op ons bord en waarom is juist Zeeland een provincie vol kansen en mogelijkheden voor deze transitie? Last but not least, wat is een eiwittransitie eigenlijk?
7 september 2022
Een aantal enthousiaste, jonge professionals uit de Zeeuwse voedselproducerende keten komen op 8 en 9 september bijeen op Hof Olmenstein.
7 juli 2022
Het project Attracting Young Food Professionals is van start!
Veertien jonge professionals uit de Zeeuwse voedselproducerende keten komen op 7 juli voor het eerst bijeen op Hof Olmenstein.
Zij gaan de komende anderhalf jaar met elkaar aan de slag om te experimenteren met nieuwe vormen om er jonge collega’s bij te krijgen.
5 juli 2022
Zeeuwse bedrijven, kennisinstellingen en overheden werken samen aan vernieuwing van het voedselsysteem in het innovatienetwerk FoodDelta Zeeland. Met betrekking tot de eiwittransitie bouwen ze aan hun gezamenlijke ambitie Protein Delta Zeeland. In de hele keten van uitgangsmaterialen t/m winkels en restaurants wordt geïnnoveerd om duurzame plantaardige, mariene en schimmeleiwitten op het bord van de consument te krijgen.
7 april 2022
Voor Zeeland als geheel is een transitie naar meer regionale voedselsystemen een belangrijk thema en passend bij de provinciale ontwikkeling. Om dit te ondersteunen is het onze bedoeling om een structureel provinciaal netwerk van bedrijven, kennisinstellingen en overheden te laten ontstaan rondom het specifieke onderwerp ‘regionale foodketens’.
14 oktober 2021
Het vinden en binden van medewerkers staat hoog op de agenda van Zeeuwse foodbedrijven. Binnen het innovatienetwerk FoodDelta Zeeland zoeken we vernieuwende manieren om dit met elkaar te realiseren.
9 oktober 2021
Dutch Food Week 2021 in Zeeland
15 juni 2021
Verandering van spijs doet eten - afstemming tussen vraag en aanbod in de regio.
Om een regionaal voedsel systeem te realiseren is groei in regionale afzet noodzakelijk. Regionale afzet kan echt gaan groeien als er meer vraaggestuurd en met meer variatie geteeld gaat worden door innovatieve teelttechnieken toe te passen.
14 april 2021
Scalda gaat een nieuwe MBO-opleiding Procesoperator Food ontwikkelen en wil dat graag samen doen met het bedrijfsleven.
13 april 2021
Kansen voor korte voedselketens Zeeland
Afgelopen jaar stegen de verkopen van producenten aan consumenten via slechts één tussenschakel zoals bijvoorbeeld horeca en retail naar 1,2 miljard. Pik jij hier een graantje van mee? Laat je inspireren!
1 april 2021
De bewustwording van voeding neemt toe en dat biedt volop kansen voor nieuwe concepten in de gastronomie. Zie jij kansen voor een hip restaurant door een biologisch en streekgebonden menu op te stellen? Of werk je een compleet concept uit voor een super markt to go? Ben jij de professional die straks nieuwe foodconcepten ontwikkelt en op de markt zet? Kies dan voor de opleiding Food & Gastronomy!
23 maart 2021
Online Themabijeenkomst Verwaarden van Nevenstromen
11 maart 2021
Online Themabijeenkomst Slimme Ketensamenwerking
23 februari 2021
Online Themabijeenkomst Food & Gastronomy - in samenwerking met HZ University of Applied Sciences
15 december 2020
Online deelnemersbijeenkomst 'Zichtbaarheid'
1 december 2020
Online Themabijeenkomst Duurzame & Innovatieve verpakkingen voor de Foodsector
11 juni 2020
Doel van deze bijeenkomst is het samen brengen van een Zeeuws cluster van bedrijven en organisaties om zo een concreet onderzoek- en innovatieprogramma specifiek voor eiwitten op te zetten, in verbinding met andere regionale en nationale initiatieven.
2 april 2020
Een uitwisseling van gedachten over de belangrijkste uitdagingen van de toekomst en de rol die jongeren hierbij kunnen spelen
Als jonge professional biedt de foodsector in Zeeland jou eindeloze groeikansen en variatie.
Wil jij net als Manuel Nieuwdorp ook werken aan een duurzame voedselproductie in Zeeland?
Je ziet de producten in de supermarkt staan, maar waar komen de producten eigenlijk vandaan? Melissa van der Gucht neemt ons mee in haar werk als shiftleader bij Coroos.
Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!