JOIN
THE FUTURE
OF FOOD

In Overvloed – Teun van de Keuken

30 november 2024
Toegevoegd op: 12 september 2024

Teun van de Keuken over zijn boek ‘De mens is een plofkip’

Je wil duurzamer en gezonder gaan eten. Ja, nu echt. Maar hoe doe je dat dan? En mag het misschien ook nog een beetje smaken? En van het woud aan keurmerken en online adviezen van influencers word je ook niet echt veel wijzer. Het Watersnoodmuseum helpt!

Dit najaar gaan we verder met ‘In Overvloed’, een serie interactieve lezingen, gegeven door experts op het gebied van duurzaamheid en voedsel.

Zaterdag 30 november komt Teun van de Keuken op bezoek bij het Watersnoodmuseum. Hij is journalist, schrijver en programmamaker. Hij was jarenlang te zien in Keuringsdienst van Waarde en is de bedenker van Tony’s Chocolonely. In het Watersnoodmuseum vertelt hij ons over zijn boek ‘De mens is een plofkip’. Via uitgekiende receptuur, slimme marketing en agressieve reclame mest de voedingsindustrie ons vet als plofkippen, met ziekte en hoge maatschappelijke kosten tot gevolg. De fabrikanten zeggen dat wij zelf verantwoordelijk zijn voor ons gedrag. Maar is dat wel zo?

“Ons museum wil een publieksvenster zijn voor kennis over water en klimaat. Aangezien de wereldwijde voedselproductie zo’n grote invloed heeft op ons klimaat én andersom willen we daar graag meer aandacht aan besteden ”

 Siemco Louwerse, directeur-bestuurder Watersnoodmuseum

Terug naar overzicht