Bedrijfsbezoek Robotica in Productieomgeving - FoodDelta Zeeland

Bedrijfsbezoek Robotica in Productieomgeving

Datum 28 maart 2024

Op 28 maart organiseert onze strategische partner Impuls Zeeland met verschillende partijen een bedrijfsbezoek dat in het teken staat van een praktische kennismaking met robotica in een productieomgeving.

Tijdens dit bezoek leer je meer over waarom je het gebruik van robots kan overwegen (denk hierbij aan efficiënter kunnen werken, personeelstekort, nauwkeuriger werken, etc.) maar ook hoe je eraan begint en waar je op moet letten. KV-Techniek in Goes deelt hun ervaringen en leidt ons rond in hun werkplaats, waar tal van robotica toepassingen in opbouw zijn. Hierna verplaatsen we ons naar Grafisch Bedrijf Goes (GBG), gelegen naast KV-Techniek. Hier horen we hoe GBG robotica inzet om hun productieproces efficiënter te maken.

Programma

15.00 uur: Start van event

  • Welkomstwoord door KV-Techniek: introductie in robotica
  • Rondleiding werkplaats KV-Techniek
  • Bezoek aan GBG: robots in de praktijk
  • Vragenrondje en/of discussie

17.00 uur: afsluitende borrel

Doelgroep

Bedrijven met een productie omgeving

Adres

KV-Techniek, Columbusweg 66, Goes

 

Inschrijven/aanmelden doe je hier

Onderzoek Rabobank en Voedselbank

Merijn van Kaam, student op Avans Hogeschool is stagiair bij de Rabobank. Voor zijn stage is hij aan het onderzoeken hoe de Rabobank Voedselbanken beter kan ondersteunen. Hij is aan het onderzoeken wat de motivatie van organisaties is om wel of niet aan Voedselbanken te doneren.

Duurzaamheidsverslag CSRD: van moetje naar kans

Maandag 18 maart werd in innovatienetwerk FoodDelta Zeeland gesproken over de invoering van de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD). Nadat Vincent Wanders, o.a. docent bij Nyenrode op dit gebied, een gedegen inleiding had gehouden vertelde Wendel van Maldegem hoe het Zeeuwse fruitbedrijf Vogelaar Vredehof, strategisch partner van het netwerk, al jaren bezig is met de opbouw van een duurzame keten richting de consument.

Inspirerende en smakelijke bijeenkomst Eiwittransitie

Protein Delta Zeeland - de Eiwittransitie, van boer tot bord (of andersom) was het thema op woensdag 6 maart in het Industrieel Museum Zeeland te Sas van Gent. Een themadag die wij mochten organiseren voor de provincies Zeeland, West-Vlaanderen en Oost-Vlaanderen. Een grensoverstijgende bijeenkomst die mogelijk leidt tot nieuwe samenwerkingen.


Contact

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!

Direct contact

Aanmelden nieuwsbrief

Invullen van je naam is verplicht
Geldig e-mail adres is verplicht