Bijeenkomst Regionale Foodketens - FoodDelta Zeeland

Bijeenkomst Regionale Foodketens

Datum 7 april 2022

 

Netwerkbureau FoodDelta Zeeland nodig u uit voor een bijeenkomst rondom 'Regionale Foodketens'

De afgelopen jaren zijn er, ondanks – en misschien ook dankzij - de coronapandemie, diverse initiatieven in Zeeland ontstaan op dit gebied. Regionale foodketens bieden mogelijkheden om producten een regionaal verhaal mee te geven en daarmee meerwaarde te creëren. Dit is commercieel interessant voor diverse schakels in die keten, van telers tot winkels en restaurants.

Voor Zeeland als geheel is een transitie naar meer regionale voedselsystemen een belangrijk thema en passend bij de provinciale ontwikkeling. Om dit te ondersteunen is het onze bedoeling om een structureel provinciaal netwerk van bedrijven, kennisinstellingen en overheden te laten ontstaan rondom het specifieke onderwerp ‘regionale foodketens’. Met dit netwerk ontwikkelen we een gezamenlijke ambitie, waarbij de lokale initiatieven allemaal een plek krijgen in het uitvoeringsplan. De gezamenlijke ambitie wordt dus ingevuld met lokale projecten. Door op deze manier samen te werken ontstaat er een versnelling van de verandering, omdat je samen meer kunt bereiken dan alleen, het wiel niet meerdere keren hoeft uit te vinden en elkaar kunt inspireren.

Als start organiseren we een netwerkbijeenkomst cq. workshop, waar de volgende onderdelen aan de orde komen:

  • Kennismaking: op welke manier is iedereen betrokken bij regionale foodketens?
  • Inventarisatie bestaande initiatieven: korte pitches door de betrokkenen
  • De bestemming: richting een gezamenlijke ambitie voor Zeeland
  • De obstakels op de weg naar de bestemming
  • Eerste contouren van een strategisch uitvoeringsplan
  • Vervolgafspraken

We verwelkomen mensen uit het bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheden met een link naar regionale foodketens

Datum & tijdstip: donderdag 7 april 2022 van 14.00 - 17.00 uur

Locatie: Op 't Hof Olmenstein, Abbekindersezandweg 21, 4482 PS Kloetinge

Wilt u ook deelnemen aan dit netwerk en komt u dus ook? Stuur dan een email naar k.witkam@fooddeltazeeland.nl of naar j.dourleijn@fooddeltazeeland.nl

Wilt u bij aanmelding aangeven welk initiatief u zou willen (laten) pitchen? U kunt eventueel ook producten laten zien, deze worden overzichtelijk opgesteld in een kleine kas in de ruimte waar de bijeenkomst plaatsvindt.

Samenwerking met The Protein Community

Impact voor de eiwittransitie: samenwerking The Protein Community en FoodDelta Zeeland

The Protein Community -onderdeel van Foodvalley NL - en netwerkorganisatie FoodDelta Zeeland gaan samenwerken om bedrijven in Zeeland te ondersteunen in de eiwittransitie

FIT2030 Confettimoment bij FoodDelta Zeeland

Tijdens de innovatiebijeenkomst ‘Werken in de Food’ ging het FIT2030 confettikanon af bij FoodDelta Zeeland. Met dit feestelijke moment vieren we de betrokkenheid bij het programma Food in Transitie 2030 (FIT2030) van SOL.

Food & Gastronomy, nieuwe opleiding HZ University of Applied Sciences

Op de HZ wordt persoonlijk, kleinschalig voltijd- en deeltijdonderwijs geboden aan zo’n 5.000 studenten. Onze studenten worden gestimuleerd om het beste uit zichzelf te halen door middel van persoonlijke ontwikkeling en kennisontwikkeling.


Contact

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!

Direct contact

Aanmelden nieuwsbrief

Invullen van je naam is verplicht
Geldig e-mail adres is verplicht