Bijeenkomst Regionale Foodketens - FoodDelta Zeeland

Bijeenkomst Regionale Foodketens

Datum 7 april 2022

 

Netwerkbureau FoodDelta Zeeland nodig u uit voor een bijeenkomst rondom 'Regionale Foodketens'

De afgelopen jaren zijn er, ondanks – en misschien ook dankzij - de coronapandemie, diverse initiatieven in Zeeland ontstaan op dit gebied. Regionale foodketens bieden mogelijkheden om producten een regionaal verhaal mee te geven en daarmee meerwaarde te creëren. Dit is commercieel interessant voor diverse schakels in die keten, van telers tot winkels en restaurants.

Voor Zeeland als geheel is een transitie naar meer regionale voedselsystemen een belangrijk thema en passend bij de provinciale ontwikkeling. Om dit te ondersteunen is het onze bedoeling om een structureel provinciaal netwerk van bedrijven, kennisinstellingen en overheden te laten ontstaan rondom het specifieke onderwerp ‘regionale foodketens’. Met dit netwerk ontwikkelen we een gezamenlijke ambitie, waarbij de lokale initiatieven allemaal een plek krijgen in het uitvoeringsplan. De gezamenlijke ambitie wordt dus ingevuld met lokale projecten. Door op deze manier samen te werken ontstaat er een versnelling van de verandering, omdat je samen meer kunt bereiken dan alleen, het wiel niet meerdere keren hoeft uit te vinden en elkaar kunt inspireren.

Als start organiseren we een netwerkbijeenkomst cq. workshop, waar de volgende onderdelen aan de orde komen:

  • Kennismaking: op welke manier is iedereen betrokken bij regionale foodketens?
  • Inventarisatie bestaande initiatieven: korte pitches door de betrokkenen
  • De bestemming: richting een gezamenlijke ambitie voor Zeeland
  • De obstakels op de weg naar de bestemming
  • Eerste contouren van een strategisch uitvoeringsplan
  • Vervolgafspraken

We verwelkomen mensen uit het bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheden met een link naar regionale foodketens

Datum & tijdstip: donderdag 7 april 2022 van 14.00 - 17.00 uur

Locatie: Op 't Hof Olmenstein, Abbekindersezandweg 21, 4482 PS Kloetinge

Wilt u ook deelnemen aan dit netwerk en komt u dus ook? Stuur dan een email naar k.witkam@fooddeltazeeland.nl of naar j.dourleijn@fooddeltazeeland.nl

Wilt u bij aanmelding aangeven welk initiatief u zou willen (laten) pitchen? U kunt eventueel ook producten laten zien, deze worden overzichtelijk opgesteld in een kleine kas in de ruimte waar de bijeenkomst plaatsvindt.

Het project Attracting Young Food Professionals is van start!

Veertien jonge professionals uit de Zeeuwse voedselproducerende keten komen op 7 juli voor het eerst bijeen op Hof Olmenstein.
Zij gaan de komende anderhalf jaar met elkaar aan de slag om te experimenteren met nieuwe vormen om er jonge collega’s bij te krijgen.

Protein Delta Zeeland op Floriade

Zeeuwse bedrijven, kennisinstellingen en overheden werken samen aan vernieuwing van het voedselsysteem in het innovatienetwerk FoodDelta Zeeland. Met betrekking tot de eiwittransitie bouwen ze aan hun gezamenlijke ambitie Protein Delta Zeeland. In de hele keten van uitgangsmaterialen t/m winkels en restaurants wordt geïnnoveerd om duurzame plantaardige, mariene en schimmeleiwitten op het bord van de consument te krijgen.

FoodDelta Zeeland en Dutch Food Week gaan samenwerken

Gezondheid, duurzaamheid & goed leven, dat is het motto van Dutch Food Week 2022 en dat sluit aan bij de thema’s van FoodDelta Zeeland, het kennis- en innovatienetwerk voor de foodsector in Zeeland. Alle reden om structureel met elkaar samen te werken m.b.t. het zichtbaar maken van de foodsector in de samenleving.


Contact

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!

Direct contact

Aanmelden nieuwsbrief

Invullen van je naam is verplicht
Geldig e-mail adres is verplicht