Dutch Food Week - Proteine-praat op 8 oktober - FoodDelta Zeeland

Datum 8 oktober 2022

Proteïne praat 

‘Duurzame eiwitten in Zeeland’                   

Wat is jouw recept voor meer duurzame eiwitten op tafel? Doe mee, kom er achter wat een ingewikkeld woord als de ‘eiwittransitie’ betekent, ontdek de voordelen van duurzame eiwitten, raak geïnspireerd en ga zelf thuis aan de slag met één of meerdere recepten!

In het kader van de klimaatdoelstellingen moeten we een verandering maken in onze eiwitkeuze. Deze shift naar duurzamere eiwitbronnen noemen we de eiwit-transitie.

‘Proteïne praat’ 

Is een interactieve installatie waarmee we tijdens de Dutch Food Week op verschillende locaties in gesprek gaan met de consument/burger/inwoner van Zeeland over dit onderwerp.

Wat kennen we of doen we al? Welke duurzame producten liggen er al op ons bord en waarom is juist Zeeland een provincie vol kansen en mogelijkheden voor deze transitie?

Last but not least, wat is een eiwittransitie eigenlijk, en hoe maken we met zijn allen een omslag?

Via de installatie en het gesprek kom je erachter dat dat van iedereen verandering en een open blik vergt. Van de boer, naar de verwerker tot de consument, jij dus! 

 

Locaties + tijdstip

Zaterdag 8 oktober

Grote Markt in Goes, 10.00-15.00 uur

Donderdag 13 oktober

HZ Middelburg, 10.00-15.00 uur

vrijdag 14 oktober

Jumbo Schot, Nieuwerkerk, 10.00-15.00 uur

        

   

                                                          

Van verspillen naar verwaarden in voedselproductie

Van verspillen naar verwaarden in voedselproductie. Inspiratiemiddag om als Zeeuwse foodondernemer zelf hiermee aan de slag te gaan

Samenwerking met The Protein Community

Impact voor de eiwittransitie: samenwerking The Protein Community en FoodDelta Zeeland

The Protein Community -onderdeel van Foodvalley NL - en netwerkorganisatie FoodDelta Zeeland gaan samenwerken om bedrijven in Zeeland te ondersteunen in de eiwittransitie

FIT2030 Confettimoment bij FoodDelta Zeeland

Tijdens de innovatiebijeenkomst ‘Werken in de Food’ ging het FIT2030 confettikanon af bij FoodDelta Zeeland. Met dit feestelijke moment vieren we de betrokkenheid bij het programma Food in Transitie 2030 (FIT2030) van SOL.


Contact

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!

Direct contact

Aanmelden nieuwsbrief

Invullen van je naam is verplicht
Geldig e-mail adres is verplicht