Dutch Food Week - Proteine-praat op 8 oktober - FoodDelta Zeeland

Datum 8 oktober 2022

Proteïne praat 

‘Duurzame eiwitten in Zeeland’                   

Wat is jouw recept voor meer duurzame eiwitten op tafel? Doe mee, kom er achter wat een ingewikkeld woord als de ‘eiwittransitie’ betekent, ontdek de voordelen van duurzame eiwitten, raak geïnspireerd en ga zelf thuis aan de slag met één of meerdere recepten!

In het kader van de klimaatdoelstellingen moeten we een verandering maken in onze eiwitkeuze. Deze shift naar duurzamere eiwitbronnen noemen we de eiwit-transitie.

‘Proteïne praat’ 

Is een interactieve installatie waarmee we tijdens de Dutch Food Week op verschillende locaties in gesprek gaan met de consument/burger/inwoner van Zeeland over dit onderwerp.

Wat kennen we of doen we al? Welke duurzame producten liggen er al op ons bord en waarom is juist Zeeland een provincie vol kansen en mogelijkheden voor deze transitie?

Last but not least, wat is een eiwittransitie eigenlijk, en hoe maken we met zijn allen een omslag?

Via de installatie en het gesprek kom je erachter dat dat van iedereen verandering en een open blik vergt. Van de boer, naar de verwerker tot de consument, jij dus! 

 

Locaties + tijdstip

Zaterdag 8 oktober

Grote Markt in Goes, 10.00-15.00 uur

Donderdag 13 oktober

HZ Middelburg, 10.00-15.00 uur

vrijdag 14 oktober

Jumbo Schot, Nieuwerkerk, 10.00-15.00 uur

        

   

                                                          

Doorontwikkeling KAAP

‘Project New Waves gaat De KAAP een enorme boost geven’ . De KAAP wordt hét innovatiepunt waar thema’s food, energie en water samenkomen. En FoodDelta Zeeland doet en denkt mee!

Masterclass micro algen in food producten

Op dinsdagavond 12 maart organiseert HZ University of Applied Sciences een interessante masterclass over de toepassing van micro algen in food producten. De masterclass wordt gegeven door Filips Jager, oprichter en co-owner van I AM ALGAE.

Themadag Eiwittransitie: van boer tot bord

Op woensdag 6 maart organiseert Bureau FoodDelta Zeeland in opdracht van Euregio Scheldemond de Themadag Eiwittransitie: van boer tot bord. Laat je inspireren door verschillende sprekers op het gebied van consumentengedrag en nieuwe eiwitteelten en draag jouw steentje bij aan de totstandkoming van innovatieve ideeën!


Contact

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!

Direct contact

Aanmelden nieuwsbrief

Invullen van je naam is verplicht
Geldig e-mail adres is verplicht