Wat is jouw recept voor meer duurzame eiwitten op tafel? Doe mee, kom er achter wat een ingewikkeld woord als de ‘eiwittransitie’ betekent, ontdek de voordelen van duurzame eiwitten, raak geïnspireerd en ga zelf thuis aan de slag met één of meerdere recepten!
In het kader van de klimaatdoelstellingen moeten we een verandering maken in onze eiwitkeuze. Deze shift naar duurzamere eiwitbronnen noemen we de eiwit-transitie.
Is een interactieve installatie waarmee we tijdens de Dutch Food Week op verschillende locaties in gesprek gaan met de consument/burger/inwoner van Zeeland over dit onderwerp.
Wat kennen we of doen we al? Welke duurzame producten liggen er al op ons bord en waarom is juist Zeeland een provincie vol kansen en mogelijkheden voor deze transitie?
Last but not least, wat is een eiwittransitie eigenlijk, en hoe maken we met zijn allen een omslag?
Via de installatie en het gesprek kom je erachter dat dat van iedereen verandering en een open blik vergt. Van de boer, naar de verwerker tot de consument, jij dus!
Locaties + tijdstip
Zaterdag 8 oktober
Grote Markt in Goes, 10.00-15.00 uur
Donderdag 13 oktober
HZ Middelburg, 10.00-15.00 uur
vrijdag 14 oktober
Jumbo Schot, Nieuwerkerk, 10.00-15.00 uur
Van verspillen naar verwaarden in voedselproductie. Inspiratiemiddag om als Zeeuwse foodondernemer zelf hiermee aan de slag te gaan
Impact voor de eiwittransitie: samenwerking The Protein Community en FoodDelta Zeeland
The Protein Community -onderdeel van Foodvalley NL - en netwerkorganisatie FoodDelta Zeeland gaan samenwerken om bedrijven in Zeeland te ondersteunen in de eiwittransitie
Tijdens de innovatiebijeenkomst ‘Werken in de Food’ ging het FIT2030 confettikanon af bij FoodDelta Zeeland. Met dit feestelijke moment vieren we de betrokkenheid bij het programma Food in Transitie 2030 (FIT2030) van SOL.
Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!