Dutch Food Week - Proteine-praat op 8 oktober - FoodDelta Zeeland

Datum 8 oktober 2022

Proteïne praat 

‘Duurzame eiwitten in Zeeland’                   

Wat is jouw recept voor meer duurzame eiwitten op tafel? Doe mee, kom er achter wat een ingewikkeld woord als de ‘eiwittransitie’ betekent, ontdek de voordelen van duurzame eiwitten, raak geïnspireerd en ga zelf thuis aan de slag met één of meerdere recepten!

In het kader van de klimaatdoelstellingen moeten we een verandering maken in onze eiwitkeuze. Deze shift naar duurzamere eiwitbronnen noemen we de eiwit-transitie.

‘Proteïne praat’ 

Is een interactieve installatie waarmee we tijdens de Dutch Food Week op verschillende locaties in gesprek gaan met de consument/burger/inwoner van Zeeland over dit onderwerp.

Wat kennen we of doen we al? Welke duurzame producten liggen er al op ons bord en waarom is juist Zeeland een provincie vol kansen en mogelijkheden voor deze transitie?

Last but not least, wat is een eiwittransitie eigenlijk, en hoe maken we met zijn allen een omslag?

Via de installatie en het gesprek kom je erachter dat dat van iedereen verandering en een open blik vergt. Van de boer, naar de verwerker tot de consument, jij dus! 

 

Locaties + tijdstip

Zaterdag 8 oktober

Grote Markt in Goes, 10.00-15.00 uur

Donderdag 13 oktober

HZ Middelburg, 10.00-15.00 uur

vrijdag 14 oktober

Jumbo Schot, Nieuwerkerk, 10.00-15.00 uur

        

   

                                                          

Wilt u voedselverspilling terugdringen? Neem een stagiair!

De Verenigde Naties hebben als streefdoel gesteld om voedselverspilling te halveren in 2030 ten opzichte van 2015. Om dit te bereiken, werkt HZ samen met andere hogescholen aan het terugdringen van voedselverspilling binnen de diverse schakels in de voedselketen.

Innovatiebijeenkomst Werken in Food

Vinden, binden en boeien van medewerkers vraagt om nieuwe manieren van werkgeverschap.
De komende jaren wordt hier in Zeeland specifiek op ingezet door samenwerkende partijen binnen de foodsector. Ook u kunt actief meedoen en uw bedrijf op dit gebied meer toekomstgericht maken.

Ondernemen met reststromen

Op dinsdag 1 november 2022 organiseren het Sustainable Food Initiative (SFI), Food Tech Brainport (FTB) en Wageningen Food & Biobased Research (WFBR) het evenement "Ondernemen met reststromen" bij Food Tech Brainport in Helmond. U kunt aansluiten van 9 tot 13u of van 12 tot 16u met een gezamenlijke netwerklunch. Tijdens de lunch kunt u kennismaken met verrassende, nieuwe producten uit reststromen.


Contact

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!

Direct contact

Aanmelden nieuwsbrief

Invullen van je naam is verplicht
Geldig e-mail adres is verplicht