Van 7 t/m 14 oktober is het weer Dutch Food Week, het jaarlijks terugkerend landelijk evenement voor consumenten waar aandacht gegeven wordt aan food en de foodsector. Het thema dit jaar is 'Weet wat je eet' In samenwerking met Scalda Horeca opleiding hebben we dit jaar een Weekmenu voor Zeeland samengesteld en beschreven in een receptenboekje.
De recepten in dit 'Weekmenu voor Zeeland' boekje gaan uit van de EAT-Lancet richtlijnen voor een werelddieet dat gezond is voor de mens én planeet Aarde. Zo laten we zien hoe de voedseltransitie er op je bord uitziet, waarbij we voornamelijk producten uit Zeeland gebruiken. De boodschap is dus ook: Zeeland als provincie is een food delta die zeker ook in de toekomst een belangrijke rol speelt in de duurzame voedselvoorziening.
Het eerste 'Weekmenu voor Zeeland' boekje wordt op dinsdag 10 oktober in een besloten bijeenkomst door twee studenten van Scalda Horeca uitgereikt aan de heer Jo-Annes de Bat, gedeputeerde van de Provincie Zeeland.
Vanaf zaterdag 7 oktober is het boekje met zeven heerlijke recepten voor verschillende eetmomenten te downloaden vanaf onze website.
Als jonge professional biedt de foodsector in Zeeland jou eindeloze groeikansen en variatie.
Wil jij net als Manuel Nieuwdorp ook werken aan een duurzame voedselproductie in Zeeland?
Je ziet de producten in de supermarkt staan, maar waar komen de producten eigenlijk vandaan? Melissa van der Gucht neemt ons mee in haar werk als shiftleader bij Coroos.
Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!