Dutch Food Week - Zeeuwse Foodsafari - FoodDelta Zeeland

Datum 8 oktober 2022

DE ZEEUWSE FOODSECTOR IS OP ZOEK NAAR JOU!

 

Verspreid door Zeeland verzorgen negen bedrijven Foodsafari's voor het publiek. De Foodsafari geeft belangstellenden de kans om binnen te kijken bij bedrijven en voor ondernemers is het een mooie mogelijkheid om te vertellen over hun bedrijf, de kracht van de foodsector en de unieke positie van Zeeland. De foodsector is belangrijk voor Zeeland en het is een mooie sector om in te werken - innovatief en altijd in beweging! 

 

Wil jij eens een kijkje nemen bij een van deze bedrijven? Kijk dan verder in onze agenda wanneer je bij welk bedrijf terecht kunt. Let op: aanmelden is vaak verplicht zodat de bedrijven weten wie ze kunnen verwachten en de deur alvast openzetten!

 

Je bent tijdens de Dutch Food Week welkom bij Vogelaar Vredehof (internationaal handels- en verpakkingsbedrijf fruit), landbouwzadenbedrijf Limagrain in Rilland, frietproducent Lamb Weston in Kruiningen,  Meatless in Goes, Coroos Conserven in Kapelle, Premier Seafarmers/Krijn Verwijs in Yerseke, Melkveebedrijf Vermue in Kapelle, varkenshouderij Delta Big in Aagtekerke en de Baeckermat in Westdorpe. 

 

 

 

               

       

                                             

 

Onderzoek Rabobank en Voedselbank

Merijn van Kaam, student op Avans Hogeschool is stagiair bij de Rabobank. Voor zijn stage is hij aan het onderzoeken hoe de Rabobank Voedselbanken beter kan ondersteunen. Hij is aan het onderzoeken wat de motivatie van organisaties is om wel of niet aan Voedselbanken te doneren.

Duurzaamheidsverslag CSRD: van moetje naar kans

Maandag 18 maart werd in innovatienetwerk FoodDelta Zeeland gesproken over de invoering van de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD). Nadat Vincent Wanders, o.a. docent bij Nyenrode op dit gebied, een gedegen inleiding had gehouden vertelde Wendel van Maldegem hoe het Zeeuwse fruitbedrijf Vogelaar Vredehof, strategisch partner van het netwerk, al jaren bezig is met de opbouw van een duurzame keten richting de consument.

Inspirerende en smakelijke bijeenkomst Eiwittransitie

Protein Delta Zeeland - de Eiwittransitie, van boer tot bord (of andersom) was het thema op woensdag 6 maart in het Industrieel Museum Zeeland te Sas van Gent. Een themadag die wij mochten organiseren voor de provincies Zeeland, West-Vlaanderen en Oost-Vlaanderen. Een grensoverstijgende bijeenkomst die mogelijk leidt tot nieuwe samenwerkingen.


Contact

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!

Direct contact

Aanmelden nieuwsbrief

Invullen van je naam is verplicht
Geldig e-mail adres is verplicht