Dutch Food Week - VAN VULLEN NAAR VOEDEN - FoodDelta Zeeland

Datum 10 oktober 2022

 

-GEANNULEERD-

Zeeuwse maaltijden in Zeeuwse verzorgingshuizen. Door een samenhangende integrale benadering geeft Boer EN Zorg Zeeuwse doelgroepen de mogelijkheid om Zeeuwse maaltijden met Zeeuwse ingrediënten volgens de seizoenen tot in hun keuken bezorgd te krijgen. Graag nemen we bewoners en bestuurders van verzorgingshuizen mee in onze reis. Letterlijk en figuurlijk. Wat is het verhaal van de Zeeuwse boer, welke producten worden er gemaakt. En nog belangrijker: hoe smaken deze producten?

Bewoners en bestuurders krijgen een rondleiding van twee verschillende boeren op hun boerderijen. Op de tweede boerderij krijgt de groep tevens een eenvoudige maar eerlijke maaltijd aangeboden,bereid met uitsluitend en alleen regionale, dus Zeeuwse producten. Tussen de gangen door zijn er korte presentaties van de producenten en hun producten. Maar we zijn uiteraard ook benieuwd naar de eerste indrukken van de groep.

Bewoners en bestuurders worden met een touringcar opgehaald en gebracht naar de twee Zeeuwse boerderijen. Na afloop worden bewoners en bestuurders ook weer met deze touringcar teruggereden.

Op uitnodiging van Boer EN Zorg

   

Wilt u voedselverspilling terugdringen? Neem een stagiair!

De Verenigde Naties hebben als streefdoel gesteld om voedselverspilling te halveren in 2030 ten opzichte van 2015. Om dit te bereiken, werkt HZ samen met andere hogescholen aan het terugdringen van voedselverspilling binnen de diverse schakels in de voedselketen.

Innovatiebijeenkomst Werken in Food

Vinden, binden en boeien van medewerkers vraagt om nieuwe manieren van werkgeverschap.
De komende jaren wordt hier in Zeeland specifiek op ingezet door samenwerkende partijen binnen de foodsector. Ook u kunt actief meedoen en uw bedrijf op dit gebied meer toekomstgericht maken.

Ondernemen met reststromen

Op dinsdag 1 november 2022 organiseren het Sustainable Food Initiative (SFI), Food Tech Brainport (FTB) en Wageningen Food & Biobased Research (WFBR) het evenement "Ondernemen met reststromen" bij Food Tech Brainport in Helmond. U kunt aansluiten van 9 tot 13u of van 12 tot 16u met een gezamenlijke netwerklunch. Tijdens de lunch kunt u kennismaken met verrassende, nieuwe producten uit reststromen.


Contact

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!

Direct contact

Aanmelden nieuwsbrief

Invullen van je naam is verplicht
Geldig e-mail adres is verplicht