Dutch Food Week - VAN VULLEN NAAR VOEDEN - FoodDelta Zeeland

Datum 10 oktober 2022

 

Zeeuwse maaltijden in Zeeuwse verzorgingshuizen. Door een samenhangende integrale benadering geeft Boer EN Zorg Zeeuwse doelgroepen de mogelijkheid om Zeeuwse maaltijden met Zeeuwse ingrediënten volgens de seizoenen tot in hun keuken bezorgd te krijgen. Graag nemen we bewoners en bestuurders van verzorgingshuizen mee in onze reis. Letterlijk en figuurlijk. Wat is het verhaal van de Zeeuwse boer, welke producten worden er gemaakt. En nog belangrijker: hoe smaken deze producten?

Bewoners en bestuurders krijgen een rondleiding van twee verschillende boeren op hun boerderijen. Op de tweede boerderij krijgt de groep tevens een eenvoudige maar eerlijke maaltijd aangeboden,bereid met uitsluitend en alleen regionale, dus Zeeuwse producten. Tussen de gangen door zijn er korte presentaties van de producenten en hun producten. Maar we zijn uiteraard ook benieuwd naar de eerste indrukken van de groep.

Bewoners en bestuurders worden met een touringcar opgehaald en gebracht naar de twee Zeeuwse boerderijen. Na afloop worden bewoners en bestuurders ook weer met deze touringcar teruggereden.

Op uitnodiging van Boer EN Zorg

   

Dutch Food Week, 8 - 15 oktober 2022

Dutch Food Week, een initiatief van de Topsector Agri&Food, vindt dit jaar plaats van 8 tot en met 15 oktober. Het bruist dan in Nederland van allerlei evenementen rondom ons voedsel. Ook in Zeeland vinden er een aantal activiteiten plaats.

VERSPILLINGSVRIJE WEEK 2022 12-18 september 2022

Verbouwen, verwerken, vervoeren, koelen en opwarmen. We stoppen veel energie in ons eten. Energie die de aarde opwarmt. Des te belangrijker dat we zo min mogelijk eten verspillen. Bijvoorbeeld door restjes op tijd op te eten. Een simpele daad voor een beter klimaat. Die boodschap delen we tijdens de Verspillingsvrije Week.

Zeeland moet de Protein Delta van Nederland worden

We moeten er met z'n allen aan geloven: de eiwittransitie. Klinkt misschien een beetje ingewikkeld, maar het resultaat ervan ligt al regelmatig op je bord in de vorm van bijvoorbeeld mosselen of een stukje vegavlees. Zeeland zou voorop kunnen lopen in dit hele proces. Sterker nog, dat doen we al een beetje. "Op het veld staan de gewassen al en de marine-eiwitten hebben we ook."


Contact

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!

Direct contact

Aanmelden nieuwsbrief

Invullen van je naam is verplicht
Geldig e-mail adres is verplicht