SAVE THE DATE - Expeditie Schelp Wier - FoodDelta Zeeland

SAVE THE DATE - Expeditie Schelp Wier

Datum 19 april 2024

Onze strategisch partner NIOZ Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee organiseert op vrijdagmiddag 19 april 2024 een Expeditie Schelp Wier.

Tijd: 13.00 -17.30 uur 

Locatie: NIOZ-Yerseke, Korringaweg 7, Yerseke 

Doel: innovaties in zeewier en schelpdieren voor menselijke consumptie onder de aandacht brengen van (regionale) ondernemers.  

We hebben een levendig, interactief programma samengesteld waarbij de aftrap zal worden gedaan door Pierre Wind (www.pierrewind.nl) ,

en de workshops worden georganiseerd door de Food Curators (www.foodcurators.nl/) , ondersteund door deelnemers van het From Sea to Society-project.  

Voor: (regionale) ondernemers actief met zeewier en schelpdieren. 

 

Definitief programma volgt en deelname is gratis.

Aanmelding binnenkort mogelijk. 

 

 

Onderzoek Rabobank en Voedselbank

Merijn van Kaam, student op Avans Hogeschool is stagiair bij de Rabobank. Voor zijn stage is hij aan het onderzoeken hoe de Rabobank Voedselbanken beter kan ondersteunen. Hij is aan het onderzoeken wat de motivatie van organisaties is om wel of niet aan Voedselbanken te doneren.

Duurzaamheidsverslag CSRD: van moetje naar kans

Maandag 18 maart werd in innovatienetwerk FoodDelta Zeeland gesproken over de invoering van de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD). Nadat Vincent Wanders, o.a. docent bij Nyenrode op dit gebied, een gedegen inleiding had gehouden vertelde Wendel van Maldegem hoe het Zeeuwse fruitbedrijf Vogelaar Vredehof, strategisch partner van het netwerk, al jaren bezig is met de opbouw van een duurzame keten richting de consument.

Inspirerende en smakelijke bijeenkomst Eiwittransitie

Protein Delta Zeeland - de Eiwittransitie, van boer tot bord (of andersom) was het thema op woensdag 6 maart in het Industrieel Museum Zeeland te Sas van Gent. Een themadag die wij mochten organiseren voor de provincies Zeeland, West-Vlaanderen en Oost-Vlaanderen. Een grensoverstijgende bijeenkomst die mogelijk leidt tot nieuwe samenwerkingen.


Contact

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!

Direct contact

Aanmelden nieuwsbrief

Invullen van je naam is verplicht
Geldig e-mail adres is verplicht