Food Waste event - FoodDelta Zeeland

Food Waste event

Datum 18 maart 2024

Onze strategisch partner Impuls Zeeland organiseert een interessant event voor Horeca ondernemers:

Van voedselverspilling naar duurzame winst

Denk je bij voedselverspilling aan een stinkende groene kliko? Dat beeld mag je snel vergeten. Tijdens een interactief programma neemt Thomas Luttikhold jou als Horeca ondernemer mee in de wereld van food waste.

Thomas Luttikhold is oprichter van Wastewatchers. Met zijn team helpt hij bedrijven om voedselverspilling te monitoren en reduceren. Tijdens het event volgen we de drie bekende processen: inkoop, mise en place en verkoop. Per proces duiken we in de details en kijken we hoe je duurzaamheid integreert, voedselverspilling vermindert en je core business behoudt. Circulaire chef-kok Bryce Steba serveert na elk programmaonderdeel een gerecht en bewijst dat circulair koken dé toekomst is.

 

Bekijk het programma

  • 12.30 uur Inloop
  • 13.00 uur Opening en introductie: welkom in de wereld van food waste
  • 14.00 uur Deelsessie 1: inkoop
  • 14.45 uur Deelsessie 2: mise en place
  • 15.30 uur Deelsessie 3: verkoop
  • 16.30 uur Afsluiting

Voor wie is dit event bedoeld?

Het Food Waste event organiseren we speciaal voor Horeca ondernemers in Zeeland. Het event is bedoeld voor eigenaren van horecazaken en hun chef-koks.

Wat betekent voedselverspilling voor jouw bedrijf? Neem je eigen chef mee en ontdek hoe je voedsel en geld dat nu in de kliko verdwijnt kan benutten. Meld je aan!
18 MRT. 2024
12:30 - 16:30
CITYHOTEL WOOD, MIDDELBURG
 
Aanmelden >>> via Impuls Zeeland
 
 
 
Onderzoek Rabobank en Voedselbank

Merijn van Kaam, student op Avans Hogeschool is stagiair bij de Rabobank. Voor zijn stage is hij aan het onderzoeken hoe de Rabobank Voedselbanken beter kan ondersteunen. Hij is aan het onderzoeken wat de motivatie van organisaties is om wel of niet aan Voedselbanken te doneren.

Duurzaamheidsverslag CSRD: van moetje naar kans

Maandag 18 maart werd in innovatienetwerk FoodDelta Zeeland gesproken over de invoering van de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD). Nadat Vincent Wanders, o.a. docent bij Nyenrode op dit gebied, een gedegen inleiding had gehouden vertelde Wendel van Maldegem hoe het Zeeuwse fruitbedrijf Vogelaar Vredehof, strategisch partner van het netwerk, al jaren bezig is met de opbouw van een duurzame keten richting de consument.

Inspirerende en smakelijke bijeenkomst Eiwittransitie

Protein Delta Zeeland - de Eiwittransitie, van boer tot bord (of andersom) was het thema op woensdag 6 maart in het Industrieel Museum Zeeland te Sas van Gent. Een themadag die wij mochten organiseren voor de provincies Zeeland, West-Vlaanderen en Oost-Vlaanderen. Een grensoverstijgende bijeenkomst die mogelijk leidt tot nieuwe samenwerkingen.


Contact

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!

Direct contact

Aanmelden nieuwsbrief

Invullen van je naam is verplicht
Geldig e-mail adres is verplicht