Innovatiebijeenkomst Werken in Food - FoodDelta Zeeland

Datum 24 november 2022

Innovatiebijeenkomst Werken in Food

Vinden, binden en boeien van medewerkers vraagt om nieuwe manieren van werkgeverschap.

De komende jaren wordt hier in Zeeland specifiek op ingezet door samenwerkende partijen binnen de foodsector. Ook u kunt actief meedoen en uw bedrijf op dit gebied meer toekomstgericht maken.

Hoe? Kom 24 november naar de innovatiebijeenkomst en kom te weten hoe u -met subsidie- hieraan kunt werken

Programma:

Nieuwe manieren van werkgeverschap.

Inspiratie door Peter van der Haagen, People Lead bij McDonald’s.

Peter is verantwoordelijk voor instroom & doorstroom van bijna 600 enthousiaste en bevlogen medewerkers binnen McDonald's, van Den Helder tot Alkmaar. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor het HR-beleid en Training & Ontwikkeling op de werkvloer.

 

FIT2030 programma in de Zeeuwse foodsector

Toelichting door Arry Verhage en Johan Dourleijn.

Arry is directeur van de Stichting Ontwikkelingsfonds Levensmiddelenindustrie en gespecialiseerd in sociale innovatie op de werkvloer. Johan is directeur van bureau FoodDelta Zeeland, het netwerkbureau van het gelijknamige kennis- en innovatienetwerk.

Interactief creatief

Met elkaar in gesprek over prioriteiten, praktische aanpak en meedoen.

Peter van der Haagen zal dit creatieve onderdeel begeleiden. Rinus de Rijder (SVO) en Mischa Flore (Scalda) lichten het idee van een Zeeuwse Food Academy toe.

 

Locatie; Land en Zeezicht te Kamperland

Aanmelden verplicht; stuur een email naar aanmelden@fooddeltazeeland.nl met daarin uw naam + naam bedrijf

Link naar de Uitnodiging

 

Onderzoek Rabobank en Voedselbank

Merijn van Kaam, student op Avans Hogeschool is stagiair bij de Rabobank. Voor zijn stage is hij aan het onderzoeken hoe de Rabobank Voedselbanken beter kan ondersteunen. Hij is aan het onderzoeken wat de motivatie van organisaties is om wel of niet aan Voedselbanken te doneren.

Duurzaamheidsverslag CSRD: van moetje naar kans

Maandag 18 maart werd in innovatienetwerk FoodDelta Zeeland gesproken over de invoering van de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD). Nadat Vincent Wanders, o.a. docent bij Nyenrode op dit gebied, een gedegen inleiding had gehouden vertelde Wendel van Maldegem hoe het Zeeuwse fruitbedrijf Vogelaar Vredehof, strategisch partner van het netwerk, al jaren bezig is met de opbouw van een duurzame keten richting de consument.

Inspirerende en smakelijke bijeenkomst Eiwittransitie

Protein Delta Zeeland - de Eiwittransitie, van boer tot bord (of andersom) was het thema op woensdag 6 maart in het Industrieel Museum Zeeland te Sas van Gent. Een themadag die wij mochten organiseren voor de provincies Zeeland, West-Vlaanderen en Oost-Vlaanderen. Een grensoverstijgende bijeenkomst die mogelijk leidt tot nieuwe samenwerkingen.


Contact

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!

Direct contact

Aanmelden nieuwsbrief

Invullen van je naam is verplicht
Geldig e-mail adres is verplicht