Innovatienetwerk - FoodDelta Zeeland

Innovatienetwerk FoodDelta Zeeland

FoodDelta Zeeland is een samenwerkingsverband van bedrijven, kennisinstellingen en overheden. Dit zogenaamde ‘triple helix’ netwerk gericht op gezamenlijke innovatie en transitie van het Zeeuwse foodcluster is een organisatievorm die het mogelijk maakt de toekomst samen vorm te geven.

Het innovatienetwerk bestaat uit de deelnemers, waarvan sommige als strategische partners een leidende rol pakken. Het netwerk wordt georganiseerd, gekatalyseerd en gefaciliteerd door het netwerkbureau FDZ, de werkorganisatie van de Stichting FoodDelta Zeeland.

Naast een samenwerkingsverband is FoodDelta Zeeland ook een geografische regio waar zee en land grote kansen bieden voor innovatie binnen de hele voedselproducerende keten. De unieke ligging in de delta van Maas en Schelde, met kenmerkende omstandigheden en bijbehorende mogelijkheden, wordt gebruikt om de toekomst in food te realiseren en zichtbaar te maken. Zeeland kan daarbij ook een functie als regionale proeftuin vervullen.

Al doende wordt met het Zeeuwse foodcluster de toekomst van Zeeland vorm gegeven. De strategische partners hebben in 2019 zeven innovatiethema’s benoemd waar we met elkaar op in willen zetten. Deze thema’s worden in het INNOVATIEPROGRAMMA verder toegelicht.

Join the future of food - Mike Muller

Als jonge professional biedt de foodsector in Zeeland jou eindeloze groeikansen en variatie.

Join the future of food - Manuel Nieuwdorp

Wil jij net als Manuel Nieuwdorp ook werken aan een duurzame voedselproductie in Zeeland? 

Join the future of food - Melissa van der Gucht

Je ziet de producten in de supermarkt staan, maar waar komen de producten eigenlijk vandaan? Melissa van der Gucht neemt ons mee in haar werk als shiftleader bij Coroos. 


Contact

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!

Direct contact

Aanmelden nieuwsbrief

Invullen van je naam is verplicht
Geldig e-mail adres is verplicht