Bureau FDZ - FoodDelta Zeeland

Bureau FDZ

Een klein ondersteunend team werkt dagelijks aan de realisatie van de ambitie van het innovatienetwerk: Zeeland als innovatieve voorbeeldregio in food, en maximale toegevoegde waarde voor de deelnemers en partners. Hiertoe wordt invulling gegeven aan drie strategische initiatieven:

  • Het initiëren van een gezamenlijk innovatieprogramma door urgente thema’s binnen het netwerk te bespreken en hieruit (al dan niet gesubsidieerde) innovatieprojecten te laten ontstaan
  • Het zichtbaar maken van de innovatiekracht en -richting van het Zeeuwse foodcluster door diverse activiteiten en media
  • Het verder bouwen aan een sterk, betrokken en actief innovatienetwerk met een overkoepelende functie voor het Zeeuwse foodcluster

Het team van bureau FDZ bestaat uit:

 

Johan Dourleijn
Johan Dourleijn

Managing director

Lees verder
Marijn van Son
Marijn van Son

Project manager

Lees verder
Karin Witkam
Karin Witkam

Event & Communication manager

Lees verder
ZEELAND KAN PROTEIN DELTA WORDEN

Zeeland kan zich ontwikkelen tot een gebied dat een belangrijke bijdrage levert aan de mondiale eiwittransitie: het produceren en eten van meer duurzame eiwitten. Zeeland heeft hierbij “goud in handen” door de aanwezige foodsector in een gebied waar zowel eiwitten van het land en uit de zee geproduceerd kunnen worden. Zeeland kan hierbij uitgroeien tot een heuse Protein Delta, aldus het Zeeuws Protein Cluster

TOEKOMST VOOR KOMBUCHA

Op 12 januari jl. werd het haalbaarheidsonderzoek naar Kombucha besproken. Deze relatief nieuwe, gezonde, hippe drank op basis van gefermenteerd thee zou wel eens een toekomstige hit kunnen worden in de Zeeuwse horeca en daarbuiten. Het wordt steeds duidelijker dat de haalbaarheid van de ontwikkeling van een complete keten van lokale brouwer t/m de consument groot is. Daarbij wordt aandacht geschonken aan het brouwproces, de distributie, het gebruik en de marketing.

Studenten HZ onderzoeken Eiwittransitie

Een vijftal tweedejaars studenten Commerciële Economie aan de HZ University of Applied Sciences gaat in samenwerking met FoodDelta Zeeland onderzoek doen naar de eiwittransitie vanuit een regionale en nationale context.


Contact

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!

Direct contact

Aanmelden nieuwsbrief

Invullen van je naam is verplicht
Geldig e-mail adres is verplicht