Stichting FoodDelta Zeeland - FoodDelta Zeeland

Stichting FoodDelta Zeeland

De stichting FoodDelta Zeeland is in 2016 opgericht door een fusie van stichting Foodport Zeeland en stichting Lekker Regionaal Product. De stichting heeft als doel

  • Het bevorderen van de vernieuwing van de Zeeuwse foodsector door integrale samenwerking van bedrijven, kennisinstellingen en overheden

De stichting heeft de werkorganisatie bureau FDZ opgericht om als netwerkbureau door de daar genoemde strategische initiatieven het bovenstaande doel te bereiken.

Het bestuur van de stichting FoodDelta Zeeland bestaat uit:

Caroline Verwijs

Voorzitter

Krijn Verwijs Yerseke BV

Ad Slabbekoorn

Vice Voorzitter

Fruit Packaging Zeeland

René Ruisaard

Penningmeester

Caps Nobel

Willem den Ouden

Secretaris

HZ University of Applied Sciences

Joris Baecke

Algemeen bestuurslid

Akkerbouwer en ZLTO Zeeland

Bedrijven gezocht die minder aardappelen of uien willen verspillen

Als uw bedrijf werkzaam is in de foodketen (van uitgangsmaterialen, teelt, verwerking, transport t/m winkels en restaurants) van aardappels en/of uien dan zoeken we u!
Hogeschool Zeeland en andere hogescholen, universiteiten en bedrijven werken aan het project ‘Voorkomen van voedselverspilling’. De definitie van voedselverspilling is: al het voedsel dat voor menselijke consumptie is bedoeld, maar hier niet voor wordt gebruikt.

Zeeland moet de Protein Delta van Nederland worden

We moeten er met z'n allen aan geloven: de eiwittransitie. Klinkt misschien een beetje ingewikkeld, maar het resultaat ervan ligt al regelmatig op je bord in de vorm van bijvoorbeeld mosselen of een stukje vegavlees. Zeeland zou voorop kunnen lopen in dit hele proces. Sterker nog, dat doen we al een beetje. "Op het veld staan de gewassen al en de marine-eiwitten hebben we ook."

Kernteam Actielijn Agri-/Aquafoodsector Samenwerking De Bevelanden

Voor de gemeentelijke Samenwerking in de Bevelanden is FoodDelta Zeeland betrokken voor de actielijn Agri-/Aquafoodsector. Samen met vertegenwoordigers uit de Triple Helix wordt het kernteam gevormd. In dit kernteam wordt de gezamenlijke ambitie met bijbehorende activiteiten ontwikkeld.


Contact

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!

Direct contact

Aanmelden nieuwsbrief

Invullen van je naam is verplicht
Geldig e-mail adres is verplicht