Alternatieve eiwitten (van zee en land) - FoodDelta Zeeland

Alternatieve eiwitten (zee & land)

De transitie van dierlijke eiwitten naar alternatieven eiwitten uit planten of schelpdieren vormt een grote kans voor de toekomst van het Zeeuwse foodcluster. Binnen dit thema wordt samen gewerkt aan projecten die deze kansen onderzoeken en/of implementeren. Hierbij wordt vanuit de ‘omgekeerde’ voedselproducerende keten gedacht met de consument als uitgangspunt, via de horeca terug t/m de uitgangsmaterialen.

ZEEUWS PROTEIN CLUSTER
ZEEUWS PROTEIN CLUSTER

Het bedenken van een gezamenlijke ambitie en strategie waarmee de Zeeuwse foodsector zich gaat onderscheiden op het gebied van duurzame eiwitten.

Lees verder
BROODFORMULES
BROODFORMULES

Hoe zorgen we ervoor dat we meer peulvruchten van Nederlandse bodem op het consumentenbord krijgen? Dat wat de opdracht voor dit project van Foodcurators.

Lees verder
BONEN IN DE HORECA
BONEN IN DE HORECA

Hoe zorgen we ervoor dat we meer peulvruchten van Nederlandse bodem op het consumentenbord krijgen? Dat wat de opdracht voor dit project van Foodcurators.

Lees verder
VELDBONEN ALS GRONDSTOF
VELDBONEN ALS GRONDSTOF

Veldbonen zijn veelbelovende lokale grondstoffen voor de eiwit-verwerkende industrie. De ontwikkeling van de verwerkingsketen is echter een langdurig proces.

Lees verder
ZEELAND BONENLAND
ZEELAND BONENLAND

Meer eiwitrijke gewassen in het bouwplan van de Zeeuwse boer. Daar zet dit POP3-project zich voor in.

Lees verder
Zeeland Protein Delta voor meer plantaardige eiwitten

De transitie naar een voedselpatroon met meer plantaardige en minder dierlijke eiwitten is één van de grote mondiale uitdagingen van deze tijd. Een agrarische en zilte provincie als Zeeland kan daar een belangrijke rol in vervullen als ‘Protein Delta’, blijkt uit onderzoek van FoodDelta Zeeland.

NOG MEER MATCHMAKING IN HET VERWAARDEN VAN NEVENSTROMEN

Op 23 maart werden in de themabijeenkomst ‘Verwaarden van Nevenstromen’ eerst drie presentaties gegeven om de aanwezigen een goed beeld te geven van wat er al gedaan wordt.

DIGITALE KETENSAMENWERKING VRAAGT OM VERVOLG

Op 11 maart werd in de themabijeenkomst Slimme Ketensamenwerking de gelijknamige verkenning (zie eerder nieuwsbericht hierover) samengevat en besproken aan de hand van concrete regionale voorbeelden. De conclusie werd treffend verwoord: “Slimme, digitale, ketensamenwerking is essentieel voor het toekomstige concurrentievermogen van de Zeeuwse foodsector. Maar let op… afwachten is de boot missen! We moeten elkaar daarbij vooruit helpen”. Vervolgens werden door het HZ lectoraat Supply Chain Innovation en het Impuls-programma Digitaal Doen Zeeland concrete handvatten aangereikt om hiermee verder te gaan.


Contact

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!

Direct contact

Aanmelden nieuwsbrief

Invullen van je naam is verplicht
Geldig e-mail adres is verplicht