De mogelijkheden van ICT hebben een grote impact op de hele voedselproducerende keten, van uitgangsmaterialen t/m horeca. Binnen dit thema wordt samen gewerkt aan projecten die deze mogelijkheden verkennen en/of implementeren. ICT is hierbij een middel om de toekomst in food vorm te geven en de andere innovatiethema’s daarbij te ondersteunen. Hierbij kan ook gedacht worden aan nieuwe verdienmodellen die door de ICT mogelijk worden.
Haalbaarheidsonderzoek naar het gebruik van blockchaintechnologie om binnen de voedselproducerende keten informatie uit te wisselen die gecombineerd van meerwaarde is om processen beter te laten verlopen of producten meer identiteit te geven.
Haalbaarheidsonderzoek naar het gebruik van een robot om op een niet-chemische manier het onkruid bij de biologische teelt van wortelen te beheersen.
Demonstratie dat het mogelijk is om met gebruik van moderne robotiseringstechnieken een innovatief sorteer- en verpakkingssyteem toe te voegen aan een bestaande operationele sorteerlijn van peren.
Als jonge professional biedt de foodsector in Zeeland jou eindeloze groeikansen en variatie.
Wil jij net als Manuel Nieuwdorp ook werken aan een duurzame voedselproductie in Zeeland?
Je ziet de producten in de supermarkt staan, maar waar komen de producten eigenlijk vandaan? Melissa van der Gucht neemt ons mee in haar werk als shiftleader bij Coroos.
Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!