Digitalisering en robotisering - FoodDelta Zeeland

Digitalisering en robotisering

De mogelijkheden van ICT hebben een grote impact op de hele voedselproducerende keten, van uitgangsmaterialen t/m horeca. Binnen dit thema wordt samen gewerkt aan projecten die deze mogelijkheden verkennen en/of implementeren. ICT is hierbij een middel om de toekomst in food vorm te geven en de andere innovatiethema’s daarbij te ondersteunen. Hierbij kan ook gedacht worden aan nieuwe verdienmodellen die door de ICT mogelijk worden.

BLOCKCHAIN TECHNOLOGIE
Blockchain technologie

Haalbaarheidsonderzoek naar het gebruik van blockchaintechnologie om binnen de voedselproducerende keten informatie uit te wisselen die gecombineerd van meerwaarde is om processen beter te laten verlopen of producten meer identiteit te geven.

Lees verder
Onkruid wieden met een robot
Onkruid wieden met een robot

Haalbaarheidsonderzoek naar het gebruik van een robot om op een niet-chemische manier het onkruid bij de biologische teelt van wortelen te beheersen.

Lees verder
BEDRIJFSLEVEN BETROKKEN BIJ NIEUWE OPLEIDING PROCES OPERATOR FOOD

De Zeeuwse MBO onderwijsinstelling Scalda gaat een nieuwe opleiding Proces Operator Food ontwikkelen. De behoefte hieraan kwam aan het licht tijdens het project Groen Onderwijs/ Samenwerken in de Groene Delta, waar Zeeuwse beroepsopleidingen samen met FoodDelta Zeeland en ZLTO de Zeeuwse food-opleidingen vernieuwen. Bij met name de keuzedelen van de nieuwe opleiding kan de inbreng van het Zeeuwse bedrijfsleven groot zijn. Er wordt gezocht naar nieuwe vormen van samenwerking en aansluiting bij de actuele vraagstukken uit de praktijk.

KANSEN VOOR SLIMME SAMENWERKING FOODKETENS

Door slimme uitwisseling van gegevens binnen de voedselproducerende ketens van Zeeland valt nog veel toegevoegde waarde te creëren. Op het gebied van transparante, efficiënte en robuuste productiemethoden kan er door informatiedeling nog veel verbeterd worden. Dat betekent echter wel dat de partijen meer ervaring moeten opdoen met deze vorm van samenwerking en verder moeten digitaliseren. Dat is voor met name MKB-bedrijven een uitdagende opgave.

Boer EN Zorg

Vers voedsel uit de regio dat perfect bereid op het bord komt van bewoners van zorginstellingen. De combinatie van Boer EN Zorg die vier Zeeuwse ondernemers (Jeroen de Vries, Hans Everse, Tim Moerman en Marijn van Son) hebben bedacht, was dinsdag goed voor goud tijdens het evenement Rabo Food Forward West-Brabant & Zeeland.


Contact

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!

Direct contact

Aanmelden nieuwsbrief

Invullen van je naam is verplicht
Geldig e-mail adres is verplicht