Duurzame eiwitten - FoodDelta Zeeland

Duurzame eiwitten

De transitie van dierlijke eiwitten naar alternatieven eiwitten uit planten of schelpdieren vormt een grote kans voor de toekomst van het Zeeuwse foodcluster. Binnen dit thema wordt samen gewerkt aan projecten die deze kansen onderzoeken en/of implementeren. Hierbij wordt vanuit de ‘omgekeerde’ voedselproducerende keten gedacht met de consument als uitgangspunt, via de horeca terug t/m de uitgangsmaterialen.

PROTEIN DELTA ZEELAND
PROTEIN DELTA ZEELAND

Het bedenken van een gezamenlijke ambitie en strategie waarmee de Zeeuwse foodsector zich gaat onderscheiden op het gebied van duurzame eiwitten.

Lees verder
BROODFORMULES
BROODFORMULES

Hoe zorgen we ervoor dat we meer peulvruchten van Nederlandse bodem op het consumentenbord krijgen? Dat was de opdracht voor dit project van Foodcurators.

Lees verder
BONEN IN DE HORECA
BONEN IN DE HORECA

Hoe zorgen we ervoor dat we meer peulvruchten van Nederlandse bodem op het consumentenbord krijgen? Dat was de opdracht voor dit project van Foodcurators.

Lees verder
VELDBONEN ALS GRONDSTOF
VELDBONEN ALS GRONDSTOF

Veldbonen zijn veelbelovende lokale grondstoffen voor de eiwit-verwerkende industrie. De ontwikkeling van de verwerkingsketen is echter een langdurig proces.

Lees verder
ZEELAND BONENLAND
ZEELAND BONENLAND

Meer eiwitrijke gewassen in het bouwplan van de Zeeuwse boer. Daar zet dit POP3-project zich voor in.

Lees verder
DE ZEEUWSE QUINOA-KETEN
DE ZEEUWSE QUINOA-KETEN

Demonstratie van de mogelijkheden om binnen Zeeland een complete quinoa-keten ‘van grond tot mond’ te realiseren.

Lees verder
PROTEINE PRAAT
PROTEINE PRAAT

Duurzame eiwitten uit Zeeland: gezond, gemakkelijk, verrassend, planet proof en vooral heel lekker!

Lees verder
Samenwerking met The Protein Community

Impact voor de eiwittransitie: samenwerking The Protein Community en FoodDelta Zeeland

The Protein Community -onderdeel van Foodvalley NL - en netwerkorganisatie FoodDelta Zeeland gaan samenwerken om bedrijven in Zeeland te ondersteunen in de eiwittransitie

FIT2030 Confettimoment bij FoodDelta Zeeland

Tijdens de innovatiebijeenkomst ‘Werken in de Food’ ging het FIT2030 confettikanon af bij FoodDelta Zeeland. Met dit feestelijke moment vieren we de betrokkenheid bij het programma Food in Transitie 2030 (FIT2030) van SOL.

Food & Gastronomy, nieuwe opleiding HZ University of Applied Sciences

Op de HZ wordt persoonlijk, kleinschalig voltijd- en deeltijdonderwijs geboden aan zo’n 5.000 studenten. Onze studenten worden gestimuleerd om het beste uit zichzelf te halen door middel van persoonlijke ontwikkeling en kennisontwikkeling.


Contact

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!

Direct contact

Aanmelden nieuwsbrief

Invullen van je naam is verplicht
Geldig e-mail adres is verplicht