Duurzame eiwitten - FoodDelta Zeeland

Duurzame eiwitten

De transitie van dierlijke eiwitten naar alternatieven eiwitten uit planten of schelpdieren vormt een grote kans voor de toekomst van het Zeeuwse foodcluster. Binnen dit thema wordt samen gewerkt aan projecten die deze kansen onderzoeken en/of implementeren. Hierbij wordt vanuit de ‘omgekeerde’ voedselproducerende keten gedacht met de consument als uitgangspunt, via de horeca terug t/m de uitgangsmaterialen.

PROTEIN DELTA ZEELAND
PROTEIN DELTA ZEELAND

Het bedenken van een gezamenlijke ambitie en strategie waarmee de Zeeuwse foodsector zich gaat onderscheiden op het gebied van duurzame eiwitten.

Lees verder
BROODFORMULES
BROODFORMULES

Hoe zorgen we ervoor dat we meer peulvruchten van Nederlandse bodem op het consumentenbord krijgen? Dat was de opdracht voor dit project van Foodcurators.

Lees verder
BONEN IN DE HORECA
BONEN IN DE HORECA

Hoe zorgen we ervoor dat we meer peulvruchten van Nederlandse bodem op het consumentenbord krijgen? Dat was de opdracht voor dit project van Foodcurators.

Lees verder
VELDBONEN ALS GRONDSTOF
VELDBONEN ALS GRONDSTOF

Veldbonen zijn veelbelovende lokale grondstoffen voor de eiwit-verwerkende industrie. De ontwikkeling van de verwerkingsketen is echter een langdurig proces.

Lees verder
ZEELAND BONENLAND
ZEELAND BONENLAND

Meer eiwitrijke gewassen in het bouwplan van de Zeeuwse boer. Daar zet dit POP3-project zich voor in.

Lees verder
DE ZEEUWSE QUINOA-KETEN
DE ZEEUWSE QUINOA-KETEN

Demonstratie van de mogelijkheden om binnen Zeeland een complete quinoa-keten ‘van grond tot mond’ te realiseren.

Lees verder
PROTEINE PRAAT
PROTEINE PRAAT

Duurzame eiwitten uit Zeeland: gezond, gemakkelijk, verrassend, planet proof en vooral heel lekker!

Lees verder
Join the future of food - Mike Muller

Als jonge professional biedt de foodsector in Zeeland jou eindeloze groeikansen en variatie.

Join the future of food - Manuel Nieuwdorp

Wil jij net als Manuel Nieuwdorp ook werken aan een duurzame voedselproductie in Zeeland? 

Join the future of food - Melissa van der Gucht

Je ziet de producten in de supermarkt staan, maar waar komen de producten eigenlijk vandaan? Melissa van der Gucht neemt ons mee in haar werk als shiftleader bij Coroos. 


Contact

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!

Direct contact

Aanmelden nieuwsbrief

Invullen van je naam is verplicht
Geldig e-mail adres is verplicht