De transitie van dierlijke eiwitten naar alternatieven eiwitten uit planten of schelpdieren vormt een grote kans voor de toekomst van het Zeeuwse foodcluster. Binnen dit thema wordt samen gewerkt aan projecten die deze kansen onderzoeken en/of implementeren. Hierbij wordt vanuit de ‘omgekeerde’ voedselproducerende keten gedacht met de consument als uitgangspunt, via de horeca terug t/m de uitgangsmaterialen.
Het bedenken van een gezamenlijke ambitie en strategie waarmee de Zeeuwse foodsector zich gaat onderscheiden op het gebied van duurzame eiwitten.
Hoe zorgen we ervoor dat we meer peulvruchten van Nederlandse bodem op het consumentenbord krijgen? Dat was de opdracht voor dit project van Foodcurators.
Hoe zorgen we ervoor dat we meer peulvruchten van Nederlandse bodem op het consumentenbord krijgen? Dat was de opdracht voor dit project van Foodcurators.
Veldbonen zijn veelbelovende lokale grondstoffen voor de eiwit-verwerkende industrie. De ontwikkeling van de verwerkingsketen is echter een langdurig proces.
Meer eiwitrijke gewassen in het bouwplan van de Zeeuwse boer. Daar zet dit POP3-project zich voor in.
Demonstratie van de mogelijkheden om binnen Zeeland een complete quinoa-keten ‘van grond tot mond’ te realiseren.
Duurzame eiwitten uit Zeeland: gezond, gemakkelijk, verrassend, planet proof en vooral heel lekker!
Als jonge professional biedt de foodsector in Zeeland jou eindeloze groeikansen en variatie.
Wil jij net als Manuel Nieuwdorp ook werken aan een duurzame voedselproductie in Zeeland?
Je ziet de producten in de supermarkt staan, maar waar komen de producten eigenlijk vandaan? Melissa van der Gucht neemt ons mee in haar werk als shiftleader bij Coroos.
Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!