Voedselproductie moet gebeuren op manieren die de aarde niet (verder) uitputten of verspillend zijn. Daarnaast moeten de gevolgen van klimaatverandering het hoofd geboden worden. Binnen dit brede thema wordt samengewerkt aan oplossingen die bijdragen aan een transitie naar volhoudbare voedselproductie in Zeeland. Ook past onder dit thema het voorkomen van verspilling.
Begeleiding van Zeeuwse agrarische ondernemers bij hun transitieproces van idee tot uitvoering naar een toekomstbestendige duurzame bedrijfsvoering, waardoor ondernemen ook in de toekomst mogelijk blijft.
Zeeland heeft een relatief groot aandeel in de primaire voedselproductie, dat wil zeggen agrarische teelten, visserij en aquacultuur. roducten die niet aan de eisen voldoen en afvalstromen die vrijkomen in de teelt of kweek van deze producten bevatten nog veel inhoudsstoffen. Deze reststromen hebben waarde.
Praktijkgericht onderzoeksproject met als doel inzicht te krijgen in de hoeveelheid en oorzaken van voedselverspilling in de keten en om oplossingen te ontwikkelen die voedselverspilling voorkomen.
Demonstratie van een concept ten behoeve van kwalitatief hoogwaardige verwerking en afzet van zouthoudend product, zoals zeewier
Als jonge professional biedt de foodsector in Zeeland jou eindeloze groeikansen en variatie.
Wil jij net als Manuel Nieuwdorp ook werken aan een duurzame voedselproductie in Zeeland?
Je ziet de producten in de supermarkt staan, maar waar komen de producten eigenlijk vandaan? Melissa van der Gucht neemt ons mee in haar werk als shiftleader bij Coroos.
Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!