Duurzame processen en verpakkingen - FoodDelta Zeeland

Duurzame processen en verpakkingen

Voedselproductie moet gebeuren op manieren die de aarde niet (verder) uitputten of verspillend zijn. Daarnaast moeten de gevolgen van klimaatverandering het hoofd geboden worden. Binnen dit brede thema wordt samengewerkt aan oplossingen die bijdragen aan een transitie naar volhoudbare voedselproductie in Zeeland. Ook past onder dit thema het voorkomen van verspilling.

Kennisdeling Duurzame Landbouw
Kennisdeling Duurzame Landbouw

Begeleiding van Zeeuwse agrarische ondernemers bij hun transitieproces van idee tot uitvoering naar een toekomstbestendige duurzame bedrijfsvoering, waardoor ondernemen ook in de toekomst mogelijk blijft.

Lees verder
Zeeuws Petfood
Zeeuws Petfood

Zeeland heeft een relatief groot aandeel in de primaire voedselproductie, dat wil zeggen agrarische teelten, visserij en aquacultuur. roducten die niet aan de eisen voldoen en afvalstromen die vrijkomen in de teelt of kweek van deze producten bevatten nog veel inhoudsstoffen. Deze reststromen hebben waarde.

Lees verder
VOORKOMEN VAN VOEDSELVERSPILLING
VOORKOMEN VAN VOEDSELVERSPILLING

Praktijkgericht onderzoeksproject met als doel inzicht te krijgen in de hoeveelheid en oorzaken van voedselverspilling in de keten en om oplossingen te ontwikkelen die voedselverspilling voorkomen.

Lees verder
LOGISTIEK CENTRUM VOOR ZEEGROENTEN
LOGISTIEK CENTRUM VOOR ZEEGROENTEN

Demonstratie van een concept ten behoeve van kwalitatief hoogwaardige verwerking en afzet van zouthoudend product, zoals zeewier

Lees verder
Join the future of food - Mike Muller

Als jonge professional biedt de foodsector in Zeeland jou eindeloze groeikansen en variatie.

Join the future of food - Manuel Nieuwdorp

Wil jij net als Manuel Nieuwdorp ook werken aan een duurzame voedselproductie in Zeeland? 

Join the future of food - Melissa van der Gucht

Je ziet de producten in de supermarkt staan, maar waar komen de producten eigenlijk vandaan? Melissa van der Gucht neemt ons mee in haar werk als shiftleader bij Coroos. 


Contact

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!

Direct contact

Aanmelden nieuwsbrief

Invullen van je naam is verplicht
Geldig e-mail adres is verplicht