Duurzame producten en verpakkingen - FoodDelta Zeeland

Duurzame producten en verpakkingen

Voedselproductie moet gebeuren op manieren die de aarde niet (verder) uitputten of verspillend zijn. Daarnaast moeten de gevolgen van klimaatverandering het hoofd geboden worden. Binnen dit brede thema wordt samen gewerkt aan oplossingen die bijdragen aan een transitie naar volhoudbare voedselproductie in Zeeland, waarbij de verzilting als gevolg van klimaatverandering specifiek voor deze regio als kennisgebied genoemd kan worden.

Kennisdeling Duurzame Landbouw
Kennisdeling Duurzame Landbouw

Begeleiding van Zeeuwse agrarische ondernemers bij hun transitieproces van idee tot uitvoering naar een toekomstbestendige duurzame bedrijfsvoering, waardoor ondernemen ook in de toekomst mogelijk blijft.

Lees verder
Zeeuws Petfood
Zeeuws Petfood

Zeeland heeft een relatief groot aandeel in de primaire voedselproductie, dat wil zeggen agrarische teelten, visserij en aquacultuur. roducten die niet aan de eisen voldoen en afvalstromen die vrijkomen in de teelt of kweek van deze producten bevatten nog veel inhoudsstoffen. Deze reststromen hebben waarde.

Lees verder
Het project Attracting Young Food Professionals is van start!

Veertien jonge professionals uit de Zeeuwse voedselproducerende keten komen op 7 juli voor het eerst bijeen op Hof Olmenstein.
Zij gaan de komende anderhalf jaar met elkaar aan de slag om te experimenteren met nieuwe vormen om er jonge collega’s bij te krijgen.

Protein Delta Zeeland op Floriade

Zeeuwse bedrijven, kennisinstellingen en overheden werken samen aan vernieuwing van het voedselsysteem in het innovatienetwerk FoodDelta Zeeland. Met betrekking tot de eiwittransitie bouwen ze aan hun gezamenlijke ambitie Protein Delta Zeeland. In de hele keten van uitgangsmaterialen t/m winkels en restaurants wordt geïnnoveerd om duurzame plantaardige, mariene en schimmeleiwitten op het bord van de consument te krijgen.

FoodDelta Zeeland en Dutch Food Week gaan samenwerken

Gezondheid, duurzaamheid & goed leven, dat is het motto van Dutch Food Week 2022 en dat sluit aan bij de thema’s van FoodDelta Zeeland, het kennis- en innovatienetwerk voor de foodsector in Zeeland. Alle reden om structureel met elkaar samen te werken m.b.t. het zichtbaar maken van de foodsector in de samenleving.


Contact

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!

Direct contact

Aanmelden nieuwsbrief

Invullen van je naam is verplicht
Geldig e-mail adres is verplicht