Duurzame producten en verpakkingen - FoodDelta Zeeland

Duurzame producten en verpakkingen

Voedselproductie moet gebeuren op manieren die de aarde niet (verder) uitputten of verspillend zijn. Daarnaast moeten de gevolgen van klimaatverandering het hoofd geboden worden. Binnen dit brede thema wordt samen gewerkt aan oplossingen die bijdragen aan een transitie naar volhoudbare voedselproductie in Zeeland, waarbij de verzilting als gevolg van klimaatverandering specifiek voor deze regio als kennisgebied genoemd kan worden.

Kennisdeling Duurzame Landbouw
Kennisdeling Duurzame Landbouw

Begeleiding van Zeeuwse agrarische ondernemers bij hun transitieproces van idee tot uitvoering naar een toekomstbestendige duurzame bedrijfsvoering, waardoor ondernemen ook in de toekomst mogelijk blijft.

Lees verder
Zeeuws Petfood
Zeeuws Petfood

Zeeland heeft een relatief groot aandeel in de primaire voedselproductie, dat wil zeggen agrarische teelten, visserij en aquacultuur. roducten die niet aan de eisen voldoen en afvalstromen die vrijkomen in de teelt of kweek van deze producten bevatten nog veel inhoudsstoffen. Deze reststromen hebben waarde.

Lees verder
BEDRIJFSLEVEN BETROKKEN BIJ NIEUWE OPLEIDING PROCES OPERATOR FOOD

De Zeeuwse MBO onderwijsinstelling Scalda gaat een nieuwe opleiding Proces Operator Food ontwikkelen. De behoefte hieraan kwam aan het licht tijdens het project Groen Onderwijs/ Samenwerken in de Groene Delta, waar Zeeuwse beroepsopleidingen samen met FoodDelta Zeeland en ZLTO de Zeeuwse food-opleidingen vernieuwen. Bij met name de keuzedelen van de nieuwe opleiding kan de inbreng van het Zeeuwse bedrijfsleven groot zijn. Er wordt gezocht naar nieuwe vormen van samenwerking en aansluiting bij de actuele vraagstukken uit de praktijk.

KANSEN VOOR SLIMME SAMENWERKING FOODKETENS

Door slimme uitwisseling van gegevens binnen de voedselproducerende ketens van Zeeland valt nog veel toegevoegde waarde te creëren. Op het gebied van transparante, efficiënte en robuuste productiemethoden kan er door informatiedeling nog veel verbeterd worden. Dat betekent echter wel dat de partijen meer ervaring moeten opdoen met deze vorm van samenwerking en verder moeten digitaliseren. Dat is voor met name MKB-bedrijven een uitdagende opgave.

Boer EN Zorg

Vers voedsel uit de regio dat perfect bereid op het bord komt van bewoners van zorginstellingen. De combinatie van Boer EN Zorg die vier Zeeuwse ondernemers (Jeroen de Vries, Hans Everse, Tim Moerman en Marijn van Son) hebben bedacht, was dinsdag goed voor goud tijdens het evenement Rabo Food Forward West-Brabant & Zeeland.


Contact

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!

Direct contact

Aanmelden nieuwsbrief

Invullen van je naam is verplicht
Geldig e-mail adres is verplicht