Zeeland is rijk aan voedselproducerende ketens, van uitgangsmaterialen t/m horeca. In toenemende mate wordt horizontaal in die ketens samengewerkt om toegevoegde waarde te creëren die alleen door samenwerking tot stand kan komen.
Binnen dit thema gaat het over kennisuitwisseling, maar ook over regionale en korte ketens.
Haalbaarheidsonderzoek naar het realiseren van toegevoegde waarde door het uitwisselen en combineren van informatie binnen voedselproducerende en logistieke ketens van aardappels, fruit en schelpdieren.
Boergondische Buren is een Europees Leader project die de samenwerking in de grensregio van de gemeenten Hulst/Terneuzen in Nederland en het Belgische Waasland stimuleerde. Dit op twee gebieden: lokale verkoop van streek- en hoeveproducten en plattelandstoerisme. Het is gerealiseerd van begin 2020 tot begin 2023. De uitvoering vond plaats onder leiding van EGTS* Linieland met Plattelandscentrum Meetjesland en EROV (Economische Raad Oost Vlaanderen) aan Belgische zijde en de gemeente Hulst, ZLTO en FoodDelta Zeeland aan Nederlandse zijde.
Impact voor de eiwittransitie: samenwerking The Protein Community en FoodDelta Zeeland
The Protein Community -onderdeel van Foodvalley NL - en netwerkorganisatie FoodDelta Zeeland gaan samenwerken om bedrijven in Zeeland te ondersteunen in de eiwittransitie
Tijdens de innovatiebijeenkomst ‘Werken in de Food’ ging het FIT2030 confettikanon af bij FoodDelta Zeeland. Met dit feestelijke moment vieren we de betrokkenheid bij het programma Food in Transitie 2030 (FIT2030) van SOL.
Op de HZ wordt persoonlijk, kleinschalig voltijd- en deeltijdonderwijs geboden aan zo’n 5.000 studenten. Onze studenten worden gestimuleerd om het beste uit zichzelf te halen door middel van persoonlijke ontwikkeling en kennisontwikkeling.
Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!