Zeeland is rijk aan voedselproducerende ketens, van uitgangsmaterialen t/m horeca. In toenemende mate wordt horizontaal in die ketens samengewerkt om toegevoegde waarde te creëren die alleen door samenwerking tot stand kan komen.
Binnen dit thema gaat het over kennisuitwisseling, maar ook over regionale en korte ketens.
Haalbaarheidsonderzoek naar het realiseren van toegevoegde waarde door het uitwisselen en combineren van informatie binnen voedselproducerende en logistieke ketens van aardappels, fruit en schelpdieren.
Boergondische Buren is een Europees Leader project die de samenwerking in de grensregio van de gemeenten Hulst/Terneuzen in Nederland en het Belgische Waasland stimuleerde. Dit op twee gebieden: lokale verkoop van streek- en hoeveproducten en plattelandstoerisme. Het is gerealiseerd van begin 2020 tot begin 2023. De uitvoering vond plaats onder leiding van EGTS* Linieland met Plattelandscentrum Meetjesland en EROV (Economische Raad Oost Vlaanderen) aan Belgische zijde en de gemeente Hulst, ZLTO en FoodDelta Zeeland aan Nederlandse zijde.
Als jonge professional biedt de foodsector in Zeeland jou eindeloze groeikansen en variatie.
Wil jij net als Manuel Nieuwdorp ook werken aan een duurzame voedselproductie in Zeeland?
Je ziet de producten in de supermarkt staan, maar waar komen de producten eigenlijk vandaan? Melissa van der Gucht neemt ons mee in haar werk als shiftleader bij Coroos.
Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!