Ketenkennis delen en benutten - FoodDelta Zeeland

Ketenkennis delen en benutten

Zeeland is rijk aan voedselproducerende ketens, van uitgangsmaterialen t/m horeca. In toenemende mate wordt horizontaal in die ketens samengewerkt om toegevoegde waarde te creëren die alleen door samenwerking tot stand kan komen. Binnen dit thema wordt samen gewerkt aan projecten die deze toegevoegde waarde concreet invulling geven, de benodigde samenwerking faciliteren en zo de toekomst vorm geven.

Slimme Keten samenwerking
Slimme Keten samenwerking

Haalbaarheidsonderzoek naar het realiseren van toegevoegde waarde door het uitwisselen en combineren van informatie binnen voedselproducerende en logistieke ketens van aardappels, fruit en schelpdieren.

Lees verder
Boergondische Buren
Boergondische Buren

Boergondische Buren is een Europees Leader project die de grensoverschrijdende samenwerking in het grensgebied van de gemeente Hulst in Nederland en het Belgische Waasland wil stimuleren. Op twee gebieden: lokale verkoop van streek- en hoeveproducten en plattelandstoerisme.

Lees verder
BEDRIJFSLEVEN BETROKKEN BIJ NIEUWE OPLEIDING PROCES OPERATOR FOOD

De Zeeuwse MBO onderwijsinstelling Scalda gaat een nieuwe opleiding Proces Operator Food ontwikkelen. De behoefte hieraan kwam aan het licht tijdens het project Groen Onderwijs/ Samenwerken in de Groene Delta, waar Zeeuwse beroepsopleidingen samen met FoodDelta Zeeland en ZLTO de Zeeuwse food-opleidingen vernieuwen. Bij met name de keuzedelen van de nieuwe opleiding kan de inbreng van het Zeeuwse bedrijfsleven groot zijn. Er wordt gezocht naar nieuwe vormen van samenwerking en aansluiting bij de actuele vraagstukken uit de praktijk.

KANSEN VOOR SLIMME SAMENWERKING FOODKETENS

Door slimme uitwisseling van gegevens binnen de voedselproducerende ketens van Zeeland valt nog veel toegevoegde waarde te creëren. Op het gebied van transparante, efficiënte en robuuste productiemethoden kan er door informatiedeling nog veel verbeterd worden. Dat betekent echter wel dat de partijen meer ervaring moeten opdoen met deze vorm van samenwerking en verder moeten digitaliseren. Dat is voor met name MKB-bedrijven een uitdagende opgave.

Boer EN Zorg

Vers voedsel uit de regio dat perfect bereid op het bord komt van bewoners van zorginstellingen. De combinatie van Boer EN Zorg die vier Zeeuwse ondernemers (Jeroen de Vries, Hans Everse, Tim Moerman en Marijn van Son) hebben bedacht, was dinsdag goed voor goud tijdens het evenement Rabo Food Forward West-Brabant & Zeeland.


Contact

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!

Direct contact

Aanmelden nieuwsbrief

Invullen van je naam is verplicht
Geldig e-mail adres is verplicht