Zeeland is rijk aan voedselproducerende ketens, van uitgangsmaterialen t/m horeca. In toenemende mate wordt horizontaal in die ketens samengewerkt om toegevoegde waarde te creëren die alleen door samenwerking tot stand kan komen. Binnen dit thema wordt samen gewerkt aan projecten die deze toegevoegde waarde concreet invulling geven, de benodigde samenwerking faciliteren en zo de toekomst vorm geven.
Haalbaarheidsonderzoek naar het realiseren van toegevoegde waarde door het uitwisselen en combineren van informatie binnen voedselproducerende en logistieke ketens van aardappels, fruit en schelpdieren.
Boergondische Buren is een Europees Leader project die de grensoverschrijdende samenwerking in het grensgebied van de gemeente Hulst in Nederland en het Belgische Waasland wil stimuleren. Op twee gebieden: lokale verkoop van streek- en hoeveproducten en plattelandstoerisme.
Veertien jonge professionals uit de Zeeuwse voedselproducerende keten komen op 7 juli voor het eerst bijeen op Hof Olmenstein.
Zij gaan de komende anderhalf jaar met elkaar aan de slag om te experimenteren met nieuwe vormen om er jonge collega’s bij te krijgen.
Zeeuwse bedrijven, kennisinstellingen en overheden werken samen aan vernieuwing van het voedselsysteem in het innovatienetwerk FoodDelta Zeeland. Met betrekking tot de eiwittransitie bouwen ze aan hun gezamenlijke ambitie Protein Delta Zeeland. In de hele keten van uitgangsmaterialen t/m winkels en restaurants wordt geïnnoveerd om duurzame plantaardige, mariene en schimmeleiwitten op het bord van de consument te krijgen.
Gezondheid, duurzaamheid & goed leven, dat is het motto van Dutch Food Week 2022 en dat sluit aan bij de thema’s van FoodDelta Zeeland, het kennis- en innovatienetwerk voor de foodsector in Zeeland. Alle reden om structureel met elkaar samen te werken m.b.t. het zichtbaar maken van de foodsector in de samenleving.
Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!