Er is grote behoefte aan nieuwe medewerkers met de juiste kennis, vaardigheden en affiniteit. Binnen dit thema wordt samen gewerkt aan projecten die nieuwe oplossingen aandragen voor het aantrekken en opleidingen van de medewerkers van de foodregio van de toekomst. Daarbij richten wij ons op de werk- en innovatie-gerelateerde aantrekkingskracht van het Zeeuwse foodcluster en niet zozeer op bredere initiatieven om het wonen en werken in Zeeland zo aangenaam mogelijk te maken.
Onderwijsvernieuwing op VMBO-, MBO- en HBO-niveau door met scholen en bedrijven in onderlinge samenwerking opleidingen op het gebied van agrifood en aquafood te moderniseren en te ontwikkelen.
Een nieuwe sociale innovatie om met young food professionals de aantrekkingskracht van de Zeeuwse foodsector te vergroten.
Regionaal initiatief met de vijf Bevelandse gemeentes om via structurele triple-helix samenwerking de foodsector te versterken op het gebied van de human capital agenda.
Impact voor de eiwittransitie: samenwerking The Protein Community en FoodDelta Zeeland
The Protein Community -onderdeel van Foodvalley NL - en netwerkorganisatie FoodDelta Zeeland gaan samenwerken om bedrijven in Zeeland te ondersteunen in de eiwittransitie
Tijdens de innovatiebijeenkomst ‘Werken in de Food’ ging het FIT2030 confettikanon af bij FoodDelta Zeeland. Met dit feestelijke moment vieren we de betrokkenheid bij het programma Food in Transitie 2030 (FIT2030) van SOL.
Op de HZ wordt persoonlijk, kleinschalig voltijd- en deeltijdonderwijs geboden aan zo’n 5.000 studenten. Onze studenten worden gestimuleerd om het beste uit zichzelf te halen door middel van persoonlijke ontwikkeling en kennisontwikkeling.
Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!