Vinden en binden van medewerkers - FoodDelta Zeeland

Vinden en binden van medewerkers

Er is grote behoefte aan nieuwe medewerkers met de juiste kennis, vaardigheden en affiniteit. Binnen dit thema wordt samen gewerkt aan projecten die nieuwe oplossingen aandragen voor het aantrekken en opleidingen van de medewerkers van de foodregio van de toekomst. Daarbij richten wij ons op de werk- en innovatie-gerelateerde aantrekkingskracht van het Zeeuwse foodcluster en niet zozeer op bredere initiatieven om het wonen en werken in Zeeland zo aangenaam mogelijk te maken.

Groen onderwijs
Groen onderwijs

Onderwijsvernieuwing op VMBO-, MBO- en HBO-niveau door met scholen en bedrijven in onderlinge samenwerking opleidingen op het gebied van agrifood en aquafood te moderniseren en te ontwikkelen.

Lees verder
Attracting Young Food Professionals
Attracting Young Food Professionals

Een nieuwe sociale innovatie om met young food professionals de aantrekkingskracht van de Zeeuwse foodsector te vergroten.

Lees verder
WERKEN IN FOOD – DE BEVELANDEN
WERKEN IN FOOD – DE BEVELANDEN

Regionaal initiatief met de vijf Bevelandse gemeentes om via structurele triple-helix samenwerking de foodsector te versterken op het gebied van de human capital agenda.

Lees verder
Bedrijven gezocht die minder aardappelen of uien willen verspillen

Als uw bedrijf werkzaam is in de foodketen (van uitgangsmaterialen, teelt, verwerking, transport t/m winkels en restaurants) van aardappels en/of uien dan zoeken we u!
Hogeschool Zeeland en andere hogescholen, universiteiten en bedrijven werken aan het project ‘Voorkomen van voedselverspilling’. De definitie van voedselverspilling is: al het voedsel dat voor menselijke consumptie is bedoeld, maar hier niet voor wordt gebruikt.

Zeeland moet de Protein Delta van Nederland worden

We moeten er met z'n allen aan geloven: de eiwittransitie. Klinkt misschien een beetje ingewikkeld, maar het resultaat ervan ligt al regelmatig op je bord in de vorm van bijvoorbeeld mosselen of een stukje vegavlees. Zeeland zou voorop kunnen lopen in dit hele proces. Sterker nog, dat doen we al een beetje. "Op het veld staan de gewassen al en de marine-eiwitten hebben we ook."

Kernteam Actielijn Agri-/Aquafoodsector Samenwerking De Bevelanden

Voor de gemeentelijke Samenwerking in de Bevelanden is FoodDelta Zeeland betrokken voor de actielijn Agri-/Aquafoodsector. Samen met vertegenwoordigers uit de Triple Helix wordt het kernteam gevormd. In dit kernteam wordt de gezamenlijke ambitie met bijbehorende activiteiten ontwikkeld.


Contact

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!

Direct contact

Aanmelden nieuwsbrief

Invullen van je naam is verplicht
Geldig e-mail adres is verplicht