Attracting Young Food Professionals - FoodDelta Zeeland

Attracting Young Food Professionals

Een nieuwe sociale innovatie om met young food professionals de aantrekkingskracht van de Zeeuwse foodsector te vergroten.

In dit project willen we met jongeren die zelf werkzaam zijn in de foodsector werken aan bewustwording van de manier waarop aantrekkingskracht voor jongeren in de foodsector tot stand komt om vervolgens door co-creatie oplossingen te bedenken en te toetsen in het Zeeuwse bedrijfsleven. Daartoe wordt een specifiek leiderschaps- en participatief innovatieprogramma ontwikkeld, met de focus op de human capital agenda.

Een 16-tal Zeeuwse jonge foodprofessionals gaat gezamenlijk dit programma doorlopen en zal daarbij een 4-tal tijdens het programma bedachte oplossingen toetsten in de participerende ondernemingen.

Deze manier van werken is een participatieve sector-brede aanpak en zal leiden tot een structureel Innovatienetwerk van jongeren in de foodsector. De oplossingen die door de jongeren worden aangedragen beogen de krapte op de arbeidsmarkt te verminderen op een manier waar de jongeren zélf van denken dat die effectief zal zijn. Hierbij zijn diverse aspecten van sociale innovatie aan te geven waarbij de young professionals in hun kracht worden geplaatst als leiders van de toekomst.

 Zowel de methodiek (het programma), het al doende ontstaande young-foodprofessional-netwerk (Young FoodDelta Zeeland) én de bedachte oplossingen zijn overdraagbaar en opschaalbaar. Op deze manier zal structureel een bijdrage geleverd worden aan oplossingen voor de arbeidsmarktproblematiek.

Gevraagde bijdrage door de deelnemers aan het programma

Het programma vraagt per deelnemer gedurende de looptijd ca. 3 uur per maand aan tijd en deelname aan een drietal 2 daagse bijeenkomsten.  Meer informatie hierover in de projectomschrijving.

 

 

Bekijk hier de Projectomschrijving

 

 

 

Join the future of food - Mike Muller

Als jonge professional biedt de foodsector in Zeeland jou eindeloze groeikansen en variatie.

Join the future of food - Manuel Nieuwdorp

Wil jij net als Manuel Nieuwdorp ook werken aan een duurzame voedselproductie in Zeeland? 

Join the future of food - Melissa van der Gucht

Je ziet de producten in de supermarkt staan, maar waar komen de producten eigenlijk vandaan? Melissa van der Gucht neemt ons mee in haar werk als shiftleader bij Coroos. 


Contact

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!

Direct contact

Aanmelden nieuwsbrief

Invullen van je naam is verplicht
Geldig e-mail adres is verplicht