Voeding en gezondheid - FoodDelta Zeeland

Voeding en gezondheid

Zeeland als groene, blauwe en gezonde voorbeeldregio van de toekomst. Binnen dit thema wordt samengewerkt aan experimenten en implementaties die hier invulling aan geven en nieuwe verdienmodellen onderzoeken. Daarbij kan ook gedacht worden aan horeca en zorg-gerelateerde voeding, waarbij in Zeeland ook gedacht wordt aan zorgtoerisme. In het kader van de exploderende zorgkosten is aandacht voor een gezonde levensstijl, juist bij kwetsbare groepen, van groot belang.

Van vullen naar voeden
Van vullen naar voeden

Een haalbaarheidsonderzoek, gefinancierd door subsidieprogramma Zeeland in Stroomversnelling, naar de kansen van regionale voedselvoorziening van Zeeuwse verpleeg- en verzorgingshuizen en onderwijsinstellingen is met een positieve conclusie afgesloten.

Lees verder
Doorontwikkeling KAAP

‘Project New Waves gaat De KAAP een enorme boost geven’ . De KAAP wordt hét innovatiepunt waar thema’s food, energie en water samenkomen. En FoodDelta Zeeland doet en denkt mee!

Masterclass micro algen in food producten

Op dinsdagavond 12 maart organiseert HZ University of Applied Sciences een interessante masterclass over de toepassing van micro algen in food producten. De masterclass wordt gegeven door Filips Jager, oprichter en co-owner van I AM ALGAE.

Themadag Eiwittransitie: van boer tot bord

Op woensdag 6 maart organiseert Bureau FoodDelta Zeeland in opdracht van Euregio Scheldemond de Themadag Eiwittransitie: van boer tot bord. Laat je inspireren door verschillende sprekers op het gebied van consumentengedrag en nieuwe eiwitteelten en draag jouw steentje bij aan de totstandkoming van innovatieve ideeën!


Contact

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!

Direct contact

Aanmelden nieuwsbrief

Invullen van je naam is verplicht
Geldig e-mail adres is verplicht