THE FUTURE
OF FOOD

Kenniscentrum
Welkom bij ons kenniscentrum, dé bron voor alles wat je wilt weten over de foodsector. Van presentaties, interessant leesvoer tot inspirerende recepten, alles is binnen handbereik! Zo blijf je altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.
Leesvoer
Presentaties
Workshop Generatiebrillen – 20aug24
Workshop over verschillende generaties (Boomers, Generatie X, Pragmaten, Millennials en Generatie Z); verkenning hoe zij…

Taste for Change Experience – 18jun24
In de bruisende wereld van voedselinnovatie stapten deelnemers tijdens de Taste for Change Experience in…

Podcasts
Kenniscentrum
Welkom bij ons kenniscentrum, dé bron voor alles wat je wilt weten over de foodsector.…

Filmpjes
Kookworkshop ‘Wat eten we morgen?’
Join the future of food – Krijn Verwijs
Join the future of food – Coroos Conserven
Join the future of food – CZAV
Join the future of food – Vogelaar Vredehof
Join the future of food – Coroos Conserven
Join the future of food – CZAV
Join the future of food – Vogelaar Vredehof
Join the future of food – Krijn Verwijs
Zeeuwse quinoa als vleesvervanger – 2023
Protein Delta Zeeland, 2022
Echt Zeeuws Petfood – 2021
Recepten
Spaghetti met cannellini-tomatensaus
Laat de cannellini bonen uitlekken in een vergiet. Verwarm in een hapjespan de olijfolie. Fruit daarin het fijngesneden pepertje en de knoflook. Voeg de bonen…
Zwarte bonenburger met airfryer friet en rauwkost
Verwarm de oven voor op 100℃ . Spoel de bonen af onder de kraan en laat ze uitlekken in een zeef. Spreid ze uit over…
Sticky chicken met bloemkool en edamame
Snij de kipfilet in blokjes en meng de maizena erdoor, zodat alle blokjes een wit laagje hebben. Breek of snij de bloemkool in kleine roosjes.…
Pompoen traybake met kabeljauw
Zet de oven aan op 160℃. Leg de pompoen er in z’n geheel in gedurende 5 minuten. Door het verwarmen gaat het schillen en snijden…
Kokosnoot dahl met gepocheerde eieren
Snipper de ui en fruit deze in 2 el olie. Pers eventueel 1 teentje knoflook uit en fruit mee. Voeg kerrie, koriander en tomatenpuree toe…
Geroosterde rijst met diverse groenten en kip
Kook de rijst en laat het afkoelen. Verwarm de oven voor op 180℃ . Meng de currypasta door de rijst en spreid het uit over…
Afgeronde projecten
Proteine Praat
Duurzame eiwitten uit Zeeland: gezond, gemakkelijk, verrassend, planet proof en vooral heel lekker! check onze nieuwe receptenpagina!
Voorkomen van voedselverspilling
Praktijkgericht onderzoeksproject met als doel inzicht te krijgen in de hoeveelheid en oorzaken van voedselverspilling in de keten en om oplossingen te ontwikkelen die voedselverspilling…
De Zeeuwse Quinoa-keten
Demonstratie van de mogelijkheden om binnen Zeeland een complete quinoa-keten ‘van grond tot mond’ te realiseren. In dit project met looptijd 2021-2023 wordt met partijen…

Onkruid wieden met een robot
Haalbaarheidsonderzoek naar het gebruik van een robot om op een niet-chemische manier het onkruid bij de biologische teelt van wortelen te beheersen. In dit project…
Zeeuws Petfood
Zeeland heeft een relatief groot aandeel in de primaire voedselproductie, dat wil zeggen agrarische teelten, visserij en aquacultuur. Producten die niet aan de eisen voldoen…
Zeeland Bonenland
Meer eiwitrijke gewassen in het bouwplan van de Zeeuwse boer. Daar zet dit POP3-project zich voor in. Dit project, met een looptijd 2020-2022, wil boeren…