THE FUTURE
OF FOOD
Kenniscentrum
Welkom bij ons kenniscentrum, dé bron voor alles wat je wilt weten over de foodsector. Van presentaties, interessant leesvoer tot inspirerende recepten, alles is binnen handbereik! Zo blijf je altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.
Leesvoer
Presentaties
Taste for Change Experience – 18jun24
In de bruisende wereld van voedselinnovatie stapten deelnemers tijdens de Taste for Change Experience in…
Workshop Generatiebrillen – 20aug24
Workshop over verschillende generaties (Boomers, Generatie X, Pragmaten, Millennials en Generatie Z); verkenning hoe zij…
Podcasts
Kenniscentrum
Welkom bij ons kenniscentrum, dé bron voor alles wat je wilt weten over de foodsector.…
Filmpjes
Join the future of food – Krijn Verwijs
Join the future of food – Coroos Conserven
Join the future of food – CZAV
Join the future of food – Vogelaar Vredehof
Join the future of food – Coroos Conserven
Join the future of food – CZAV
Join the future of food – Vogelaar Vredehof
Join the future of food – Krijn Verwijs
Zeeuwse quinoa als vleesvervanger – 2023
Protein Delta Zeeland, 2022
Echt Zeeuws Petfood – 2021
Recepten
Clafoutis met blauwe bes en vanille ijs
Bereiden Breng 200 gram blauwe bessen, 200 gram geleisuiker en de rasp van de citroen de kook en kook 1 minuut door, laat vervolgens afkoelen.…
Zeeuwse mossel met pompoenpuree, Sjalottencompôte, chimichurri zeesla
Bereiden Zeeuwse mosselen Spoel de mosselen en maak schoon indien nodig. Hak de ui, peper en knoflook fijn, bak deze aan in een pan met…
Zeeuwse bruine bonen falafal, rode biet hangop, zoetzure rode uien, miso-mayonaise
Bereiden FalafalWeek de bonen de dag voordat je de falafel gaat maken. Om ze te weken, doe je de bonen in een kommet water en…
Kingfish tartaar, Zeeuwse quinoa, codium, duindoorn en Tomasu
Bereiden Maak een bouillon met de dashi en kook hier de quinoa in gaar. Laat de quinoa afkoelen en breng op smaak met limoensap, soja…
Hummus van Zeeuwse bruine bonen
Bereiden Week de bruine bonen een nacht in koud water met een theelepel baking soda. Kook de bruine bonen in gezouten water met tijm, ui,…
Geroosterde kip, aardappelsalade, zeekraal, walnootvinaigrette, knoflook en salie
Bereiden Kook krieltjes in de schil en laat uitdampen. Als ze gaar zijn, plet lichtjes met stamper. Vermeng met de zonnebloemolie, bieslook, een lepel grove…
Afgeronde projecten
Proteine Praat
Duurzame eiwitten uit Zeeland: gezond, gemakkelijk, verrassend, planet proof en vooral heel lekker! check onze nieuwe receptenpagina!
Voorkomen van voedselverspilling
Praktijkgericht onderzoeksproject met als doel inzicht te krijgen in de hoeveelheid en oorzaken van voedselverspilling in de keten en om oplossingen te ontwikkelen die voedselverspilling…
De Zeeuwse Quinoa-keten
Demonstratie van de mogelijkheden om binnen Zeeland een complete quinoa-keten ‘van grond tot mond’ te realiseren. In dit project met looptijd 2021-2023 wordt met partijen…
Onkruid wieden met een robot
Haalbaarheidsonderzoek naar het gebruik van een robot om op een niet-chemische manier het onkruid bij de biologische teelt van wortelen te beheersen. In dit project…
Zeeuws Petfood
Zeeland heeft een relatief groot aandeel in de primaire voedselproductie, dat wil zeggen agrarische teelten, visserij en aquacultuur. Producten die niet aan de eisen voldoen…
Zeeland Bonenland
Meer eiwitrijke gewassen in het bouwplan van de Zeeuwse boer. Daar zet dit POP3-project zich voor in. Dit project, met een looptijd 2020-2022, wil boeren…