JOIN
THE FUTURE
OF FOOD

Kenniscentrum

Welkom bij ons kenniscentrum, dé bron voor alles wat je wilt weten over de foodsector. Van presentaties, interessant leesvoer tot inspirerende recepten, alles is binnen handbereik! Zo blijf je altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.

Leesvoer

Wat eten we morgen?

Week van ons eten 2024

Download

FDZM. – uitgave 4, jul 2024

FDZM. hét magazine van de foodsector in Zeeland.

Download

FDZM. – uitgave 3, dec 2023

FDZM. hét magazine van de foodsector in Zeeland.

Download

Weekmenu voor Zeeland 2023

Weet wat je eet

Download

FDZM. – uitgave 2, jul 2023

FDZM. hét magazine van de foodsector in Zeeland.

Download

FDZM. – uitgave 1, dec 2022

FDZM. hét magazine van de foodsector in Zeeland.

Download

Attracting Young Food Professionals

Een innovatief programma wat jonge professionals in de Zeeuwse foodsector samenbrengt. Gericht op de bewustwording…

Download

Presentaties

Taste for Change Experience – 18jun24

In de bruisende wereld van voedselinnovatie stapten deelnemers tijdens de Taste for Change Experience in…

Download

Workshop Generatiebrillen – 20aug24

Workshop over verschillende generaties (Boomers, Generatie X, Pragmaten, Millennials en Generatie Z); verkenning hoe zij…

Download

Podcasts

Kenniscentrum

Welkom bij ons kenniscentrum, dé bron voor alles wat je wilt weten over de foodsector.…

Download

Filmpjes

Join the future of food – Krijn Verwijs

Join the future of food – Coroos Conserven

Join the future of food – CZAV

Join the future of food – Vogelaar Vredehof

Join the future of food – Coroos Conserven

Join the future of food – CZAV

Join the future of food – Vogelaar Vredehof

Join the future of food – Krijn Verwijs

Zeeuwse quinoa als vleesvervanger – 2023

Protein Delta Zeeland, 2022

Echt Zeeuws Petfood – 2021

Recepten

Clafoutis met blauwe bes en vanille ijs

Bereiden Breng 200 gram blauwe bessen, 200 gram geleisuiker en de rasp van de citroen de kook en kook 1 minuut door, laat vervolgens afkoelen.…

Lees meer

Zeeuwse mossel met pompoenpuree, Sjalottencompôte, chimichurri zeesla

Bereiden Zeeuwse mosselen Spoel de mosselen en maak schoon indien nodig. Hak de ui, peper en knoflook fijn, bak deze aan in een pan met…

Lees meer

Zeeuwse bruine bonen falafal, rode biet hangop, zoetzure rode uien, miso-mayonaise

Bereiden FalafalWeek de bonen de dag voordat je de falafel gaat maken. Om ze te weken, doe je de bonen in een kommet water en…

Lees meer

Kingfish tartaar, Zeeuwse quinoa, codium, duindoorn en Tomasu

Bereiden Maak een bouillon met de dashi en kook hier de quinoa in gaar. Laat de quinoa afkoelen en breng op smaak met limoensap, soja…

Lees meer

Hummus van Zeeuwse bruine bonen

Bereiden Week de bruine bonen een nacht in koud water met een theelepel baking soda. Kook de bruine bonen in gezouten water met tijm, ui,…

Lees meer

Geroosterde kip, aardappelsalade, zeekraal, walnootvinaigrette, knoflook en salie

Bereiden Kook krieltjes in de schil en laat uitdampen. Als ze gaar zijn, plet lichtjes met stamper. Vermeng met de zonnebloemolie, bieslook, een lepel grove…

Lees meer

Afgeronde projecten

Proteine Praat

Duurzame eiwitten uit Zeeland: gezond, gemakkelijk, verrassend, planet proof en vooral heel lekker! check onze nieuwe receptenpagina!

Lees meer

Voorkomen van voedselverspilling

Praktijkgericht onderzoeksproject met als doel inzicht te krijgen in de hoeveelheid en oorzaken van voedselverspilling in de keten en om oplossingen te ontwikkelen die voedselverspilling…

Lees meer

De Zeeuwse Quinoa-keten

Demonstratie van de mogelijkheden om binnen Zeeland een complete quinoa-keten ‘van grond tot mond’ te realiseren. In dit project met looptijd 2021-2023 wordt met partijen…

Lees meer
Screenshot

Onkruid wieden met een robot

Haalbaarheidsonderzoek naar het gebruik van een robot om op een niet-chemische manier het onkruid bij de biologische teelt van wortelen te beheersen. In dit project…

Lees meer

Zeeuws Petfood

Zeeland heeft een relatief groot aandeel in de primaire voedselproductie, dat wil zeggen agrarische teelten, visserij en aquacultuur. Producten die niet aan de eisen voldoen…

Lees meer

Zeeland Bonenland

Meer eiwitrijke gewassen in het bouwplan van de Zeeuwse boer. Daar zet dit POP3-project zich voor in. Dit project, met een looptijd 2020-2022, wil boeren…

Lees meer