JOIN
THE FUTURE
OF FOOD

Kenniscentrum

Welkom bij ons kenniscentrum, dé bron voor alles wat je wilt weten over de foodsector. Van presentaties, interessant leesvoer tot inspirerende recepten, alles is binnen handbereik! Zo blijf je altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.

Leesvoer

FDZM. – uitgave 5, december 2024

FDZM. hét magazine van de foodsector in Zeeland.

Download

Driejarenperspectief FoodDelta Zeeland 2025-2027

Menukaart voor het gesprek

Download

Recepten Eat Lancet project – november 2024

Download

Eat Lancet project – Week 4 – weekmenu

Download

Eat Lancet project – Week 3 – weekmenu

Download

Eat Lancet project -Week 2 – weekmenu

Download

Eat Lancet project – Week 1 – weekmenu

Het weekmenu met recepten week 1 van het Eat Lancet project: ‘Een maand koken voor…

Download

Wat eten we morgen?

Week van ons eten 2024

Download

Attracting Young Food Professionals

Een innovatief programma wat jonge professionals in de Zeeuwse foodsector samenbrengt. Gericht op de bewustwording…

Download

FDZM. – uitgave 4, jul 2024

FDZM. hét magazine van de foodsector in Zeeland.

Download

Presentaties

Presentatie FDZ tijdens Zeeuwse Dag van ons Eten, 10 oktober 2024

Download

Workshop Generatiebrillen – 20aug24

Workshop over verschillende generaties (Boomers, Generatie X, Pragmaten, Millennials en Generatie Z); verkenning hoe zij…

Download

Taste for Change Experience – 18jun24

In de bruisende wereld van voedselinnovatie stapten deelnemers tijdens de Taste for Change Experience in…

Download

Podcasts

Kenniscentrum

Welkom bij ons kenniscentrum, dé bron voor alles wat je wilt weten over de foodsector.…

Download

Filmpjes

Kookworkshop ‘Wat eten we morgen?’

Join the future of food – Krijn Verwijs

Join the future of food – Coroos Conserven

Join the future of food – CZAV

Join the future of food – Vogelaar Vredehof

Join the future of food – Coroos Conserven

Join the future of food – CZAV

Join the future of food – Vogelaar Vredehof

Join the future of food – Krijn Verwijs

Zeeuwse quinoa als vleesvervanger – 2023

Protein Delta Zeeland, 2022

Echt Zeeuws Petfood – 2021

Recepten

Spaghetti met cannellini-tomatensaus

Laat de cannellini bonen uitlekken in een vergiet. Verwarm in een hapjespan de olijfolie. Fruit daarin het fijngesneden pepertje en de knoflook. Voeg de bonen…

Lees meer

Zwarte bonenburger met airfryer friet en rauwkost

Verwarm de oven voor op 100℃ . Spoel de bonen af onder de kraan en laat ze uitlekken in een zeef. Spreid ze uit over…

Lees meer

Sticky chicken met bloemkool en edamame

Snij de kipfilet in blokjes en meng de maizena erdoor, zodat alle blokjes een wit laagje hebben. Breek of snij de bloemkool in kleine roosjes.…

Lees meer

Pompoen traybake met kabeljauw

Zet de oven aan op 160℃. Leg de pompoen er in z’n geheel in gedurende 5 minuten. Door het verwarmen gaat het schillen en snijden…

Lees meer

Kokosnoot dahl met gepocheerde eieren

Snipper de ui en fruit deze in 2 el olie. Pers eventueel 1 teentje knoflook uit en fruit mee. Voeg kerrie, koriander en tomatenpuree toe…

Lees meer

Geroosterde rijst met diverse groenten en kip

Kook de rijst en laat het afkoelen. Verwarm de oven voor op 180℃ . Meng de currypasta door de rijst en spreid het uit over…

Lees meer

Afgeronde projecten

Proteine Praat

Duurzame eiwitten uit Zeeland: gezond, gemakkelijk, verrassend, planet proof en vooral heel lekker! check onze nieuwe receptenpagina!

Lees meer

Voorkomen van voedselverspilling

Praktijkgericht onderzoeksproject met als doel inzicht te krijgen in de hoeveelheid en oorzaken van voedselverspilling in de keten en om oplossingen te ontwikkelen die voedselverspilling…

Lees meer

De Zeeuwse Quinoa-keten

Demonstratie van de mogelijkheden om binnen Zeeland een complete quinoa-keten ‘van grond tot mond’ te realiseren. In dit project met looptijd 2021-2023 wordt met partijen…

Lees meer
Screenshot

Onkruid wieden met een robot

Haalbaarheidsonderzoek naar het gebruik van een robot om op een niet-chemische manier het onkruid bij de biologische teelt van wortelen te beheersen. In dit project…

Lees meer

Zeeuws Petfood

Zeeland heeft een relatief groot aandeel in de primaire voedselproductie, dat wil zeggen agrarische teelten, visserij en aquacultuur. Producten die niet aan de eisen voldoen…

Lees meer

Zeeland Bonenland

Meer eiwitrijke gewassen in het bouwplan van de Zeeuwse boer. Daar zet dit POP3-project zich voor in. Dit project, met een looptijd 2020-2022, wil boeren…

Lees meer