Masterclass micro algen in food producten - FoodDelta Zeeland

Masterclass micro algen in food producten

Datum 12 maart 2024

Onze strategisch partner HZ University of Applied Sciences, Team Ad Food, Business & Innovation organiseert een interessante masterclass over de toepassing van micro algen in food producten. De masterclass wordt gegeven door Filips Jager, oprichter en co-owner van I AM ALGAE.

Tijdens de masterclass neemt Filips Jager de deelnemers mee in de producten, technologie en business case van I AM ALGAE. Ook wordt ingegaan op de toepassingsmogelijkheden van micro algen in food producten voor onder andere horeca en catering. Ontdek alles over: 

  • Toepassingsmogelijkheden van micro algen in food producten voor Horeca en Catering.
  • Innovatieve technologie om algen te laten groeien.
  • Het proces van idee, product, productie en de business case van dit innovatieve bedrijf
  • Niche fresh frozen micro algenAansluitend geven docenten en studenten van de Associate degree Deeltijdopleiding Food, Business & innovation een korte inkijk in de opleiding en meer specifiek over de modules Food & Experience en Food & Healthy Lifestyle. Tevens is er gelegenheid om meer informatie over deze unieke food opleiding te krijgen.

De masterclass wordt gehouden op dinsdag 12 maart a.s. van 19.00-20.30 uur (aansluitend korte borrel) op de HZ aan de Edisonweg 4 in Vlissingen.

Wij verzoeken u om uzelf uiterlijk 4 maart a.s. aan te melden voor deelname aan deze masterclass. Klik HIER om aan te melden

 

Onderzoek Rabobank en Voedselbank

Merijn van Kaam, student op Avans Hogeschool is stagiair bij de Rabobank. Voor zijn stage is hij aan het onderzoeken hoe de Rabobank Voedselbanken beter kan ondersteunen. Hij is aan het onderzoeken wat de motivatie van organisaties is om wel of niet aan Voedselbanken te doneren.

Duurzaamheidsverslag CSRD: van moetje naar kans

Maandag 18 maart werd in innovatienetwerk FoodDelta Zeeland gesproken over de invoering van de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD). Nadat Vincent Wanders, o.a. docent bij Nyenrode op dit gebied, een gedegen inleiding had gehouden vertelde Wendel van Maldegem hoe het Zeeuwse fruitbedrijf Vogelaar Vredehof, strategisch partner van het netwerk, al jaren bezig is met de opbouw van een duurzame keten richting de consument.

Inspirerende en smakelijke bijeenkomst Eiwittransitie

Protein Delta Zeeland - de Eiwittransitie, van boer tot bord (of andersom) was het thema op woensdag 6 maart in het Industrieel Museum Zeeland te Sas van Gent. Een themadag die wij mochten organiseren voor de provincies Zeeland, West-Vlaanderen en Oost-Vlaanderen. Een grensoverstijgende bijeenkomst die mogelijk leidt tot nieuwe samenwerkingen.


Contact

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!

Direct contact

Aanmelden nieuwsbrief

Invullen van je naam is verplicht
Geldig e-mail adres is verplicht