Op vrijdag 19 juni kwam de projectgroep Slimme Ketensamenwerking digitaal bijeen om de tussenresultaten te bespreken. HZ-studenten Marvin Hoogesteger en Patrick Verschuure presenteerden de resultaten van hun minor-studie naar het creëren van toegevoegde waarde in de foodketen door informatie-uitwisseling.
De studenten hebben onderzocht hoe in specifieke ketens (vruchtensappen, aardappelproducten, mossels en logistiek) meerwaarde kan ontstaan, welke informatie hier voor nodig is en hoe die gedeeld kan worden. Het project wordt nu de komende maanden afgerond en de resultaten zullen gedeeld worden binnen het netwerk FoodDelta Zeeland.
We zijn verheugd te kunnen melden dat per 1 september 2023 Wilfred van Elzakker is toegevoegd aan het team van bureau FDZ, het netwerkbureau van FoodDelta Zeeland.
Donderdag 31 augustus brachten de dames Marian Geluk en Gerda Verburg (voormalig minister LNV) van Next Food Collective een bezoek aan Zeeland. Johan Dourleijn van Bureau FDZ heeft hen tijdens deze ‘Zeeuwse foodsector’ dag begeleidt en samen met hen een aantal strategisch partners van FoodDelta Zeeland bezocht.
Van verspillen naar verwaarden in voedselproductie. Inspiratiemiddag om als Zeeuwse foodondernemer zelf hiermee aan de slag te gaan
Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!