Netwerkbijeenkomst FoodDelta Zeeland - FoodDelta Zeeland

Netwerkbijeenkomst FoodDelta Zeeland

Datum 29 november 2019

Op vrijdag 29 november 2019 vindt de volgende netwerkbijeenkomst van FoodDelta Zeeland plaats.

Het programma:
14.00 uur        Inloop, ontvangst met koffie/thee en Zeeuwse lekkernij
14.30 uur        Welkom door voorzitter, Wilfred van Elzakker
14.35 uur        Update positionering FoodDelta Zeeland, Johan Dourleijn 
15.00 uur        Erfgoed Zeeland, Zeeuwse verhaallijn Food*, Marc Kocken
16.00 uur        Netwerkborrel
17.00 uur        Einde

* Voor het imago en de marketing van Zeeland wordt erfgoed steeds belangrijker. Erfgoed is niet saai of ‘iets van vroeger’. Het heeft juist alles in zich om gasten en inwoners een unieke en waardevolle beleving te bezorgen. Daarom ontwikkelt Marc Kocken (sectorhoofd Erfgoed en Publiek) van Erfgoed Zeeland binnen het samenwerkingsverband Zeeuwse Ankers de zogenaamde Zeeuwse Erfgoedlijnen. Ook food speelt een prominente rol in deze verhaallijnen en tijdens de bijeenkomst zullen we met elkaar van gedachten wisselen hoe we ons erfgoed in food kunnen gebruiken voor onze toekomst als foodsector.

Aanmelden: uiterlijk woensdag 27 november door een email te sturen aan Karin Witkam, emailadres: k.witkam@fooddeltazeeland.nl

Locatie:
Gasterij Schoudee
Schoudeeweg 1
4424 NB Wemeldinge

Onderzoek Rabobank en Voedselbank

Merijn van Kaam, student op Avans Hogeschool is stagiair bij de Rabobank. Voor zijn stage is hij aan het onderzoeken hoe de Rabobank Voedselbanken beter kan ondersteunen. Hij is aan het onderzoeken wat de motivatie van organisaties is om wel of niet aan Voedselbanken te doneren.

Duurzaamheidsverslag CSRD: van moetje naar kans

Maandag 18 maart werd in innovatienetwerk FoodDelta Zeeland gesproken over de invoering van de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD). Nadat Vincent Wanders, o.a. docent bij Nyenrode op dit gebied, een gedegen inleiding had gehouden vertelde Wendel van Maldegem hoe het Zeeuwse fruitbedrijf Vogelaar Vredehof, strategisch partner van het netwerk, al jaren bezig is met de opbouw van een duurzame keten richting de consument.

Inspirerende en smakelijke bijeenkomst Eiwittransitie

Protein Delta Zeeland - de Eiwittransitie, van boer tot bord (of andersom) was het thema op woensdag 6 maart in het Industrieel Museum Zeeland te Sas van Gent. Een themadag die wij mochten organiseren voor de provincies Zeeland, West-Vlaanderen en Oost-Vlaanderen. Een grensoverstijgende bijeenkomst die mogelijk leidt tot nieuwe samenwerkingen.


Contact

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!

Direct contact

Aanmelden nieuwsbrief

Invullen van je naam is verplicht
Geldig e-mail adres is verplicht