Netwerkbijeenkomst FoodDelta Zeeland - FoodDelta Zeeland

Netwerkbijeenkomst FoodDelta Zeeland

Datum 29 november 2019

Op vrijdag 29 november 2019 vindt de volgende netwerkbijeenkomst van FoodDelta Zeeland plaats.

Het programma:
14.00 uur        Inloop, ontvangst met koffie/thee en Zeeuwse lekkernij
14.30 uur        Welkom door voorzitter, Wilfred van Elzakker
14.35 uur        Update positionering FoodDelta Zeeland, Johan Dourleijn 
15.00 uur        Erfgoed Zeeland, Zeeuwse verhaallijn Food*, Marc Kocken
16.00 uur        Netwerkborrel
17.00 uur        Einde

* Voor het imago en de marketing van Zeeland wordt erfgoed steeds belangrijker. Erfgoed is niet saai of ‘iets van vroeger’. Het heeft juist alles in zich om gasten en inwoners een unieke en waardevolle beleving te bezorgen. Daarom ontwikkelt Marc Kocken (sectorhoofd Erfgoed en Publiek) van Erfgoed Zeeland binnen het samenwerkingsverband Zeeuwse Ankers de zogenaamde Zeeuwse Erfgoedlijnen. Ook food speelt een prominente rol in deze verhaallijnen en tijdens de bijeenkomst zullen we met elkaar van gedachten wisselen hoe we ons erfgoed in food kunnen gebruiken voor onze toekomst als foodsector.

Aanmelden: uiterlijk woensdag 27 november door een email te sturen aan Karin Witkam, emailadres: k.witkam@fooddeltazeeland.nl

Locatie:
Gasterij Schoudee
Schoudeeweg 1
4424 NB Wemeldinge

Het project Attracting Young Food Professionals is van start!

Veertien jonge professionals uit de Zeeuwse voedselproducerende keten komen op 7 juli voor het eerst bijeen op Hof Olmenstein.
Zij gaan de komende anderhalf jaar met elkaar aan de slag om te experimenteren met nieuwe vormen om er jonge collega’s bij te krijgen.

Protein Delta Zeeland op Floriade

Zeeuwse bedrijven, kennisinstellingen en overheden werken samen aan vernieuwing van het voedselsysteem in het innovatienetwerk FoodDelta Zeeland. Met betrekking tot de eiwittransitie bouwen ze aan hun gezamenlijke ambitie Protein Delta Zeeland. In de hele keten van uitgangsmaterialen t/m winkels en restaurants wordt geïnnoveerd om duurzame plantaardige, mariene en schimmeleiwitten op het bord van de consument te krijgen.

FoodDelta Zeeland en Dutch Food Week gaan samenwerken

Gezondheid, duurzaamheid & goed leven, dat is het motto van Dutch Food Week 2022 en dat sluit aan bij de thema’s van FoodDelta Zeeland, het kennis- en innovatienetwerk voor de foodsector in Zeeland. Alle reden om structureel met elkaar samen te werken m.b.t. het zichtbaar maken van de foodsector in de samenleving.


Contact

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!

Direct contact

Aanmelden nieuwsbrief

Invullen van je naam is verplicht
Geldig e-mail adres is verplicht