Netwerkbijeenkomst FoodDelta Zeeland - FoodDelta Zeeland

Netwerkbijeenkomst FoodDelta Zeeland

Datum 29 november 2019

Op vrijdag 29 november 2019 vindt de volgende netwerkbijeenkomst van FoodDelta Zeeland plaats.

Het programma:
14.00 uur        Inloop, ontvangst met koffie/thee en Zeeuwse lekkernij
14.30 uur        Welkom door voorzitter, Wilfred van Elzakker
14.35 uur        Update positionering FoodDelta Zeeland, Johan Dourleijn 
15.00 uur        Erfgoed Zeeland, Zeeuwse verhaallijn Food*, Marc Kocken
16.00 uur        Netwerkborrel
17.00 uur        Einde

* Voor het imago en de marketing van Zeeland wordt erfgoed steeds belangrijker. Erfgoed is niet saai of ‘iets van vroeger’. Het heeft juist alles in zich om gasten en inwoners een unieke en waardevolle beleving te bezorgen. Daarom ontwikkelt Marc Kocken (sectorhoofd Erfgoed en Publiek) van Erfgoed Zeeland binnen het samenwerkingsverband Zeeuwse Ankers de zogenaamde Zeeuwse Erfgoedlijnen. Ook food speelt een prominente rol in deze verhaallijnen en tijdens de bijeenkomst zullen we met elkaar van gedachten wisselen hoe we ons erfgoed in food kunnen gebruiken voor onze toekomst als foodsector.

Aanmelden: uiterlijk woensdag 27 november door een email te sturen aan Karin Witkam, emailadres: k.witkam@fooddeltazeeland.nl

Locatie:
Gasterij Schoudee
Schoudeeweg 1
4424 NB Wemeldinge

Wilt u voedselverspilling terugdringen? Neem een stagiair!

De Verenigde Naties hebben als streefdoel gesteld om voedselverspilling te halveren in 2030 ten opzichte van 2015. Om dit te bereiken, werkt HZ samen met andere hogescholen aan het terugdringen van voedselverspilling binnen de diverse schakels in de voedselketen.

Innovatiebijeenkomst Werken in Food

Vinden, binden en boeien van medewerkers vraagt om nieuwe manieren van werkgeverschap.
De komende jaren wordt hier in Zeeland specifiek op ingezet door samenwerkende partijen binnen de foodsector. Ook u kunt actief meedoen en uw bedrijf op dit gebied meer toekomstgericht maken.

Ondernemen met reststromen

Op dinsdag 1 november 2022 organiseren het Sustainable Food Initiative (SFI), Food Tech Brainport (FTB) en Wageningen Food & Biobased Research (WFBR) het evenement "Ondernemen met reststromen" bij Food Tech Brainport in Helmond. U kunt aansluiten van 9 tot 13u of van 12 tot 16u met een gezamenlijke netwerklunch. Tijdens de lunch kunt u kennismaken met verrassende, nieuwe producten uit reststromen.


Contact

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!

Direct contact

Aanmelden nieuwsbrief

Invullen van je naam is verplicht
Geldig e-mail adres is verplicht