Bedrijven gezocht die minder aardappelen of uien willen verspillen - FoodDelta Zeeland

Bedrijven gezocht die minder aardappelen of uien willen verspillen

Datum 25 juli 2022

Bedrijven gezocht die minder aardappelen of uien willen verspillen 

Als uw bedrijf werkzaam is in de foodketen (van uitgangsmaterialen, teelt, verwerking, transport t/m winkels en restaurants) van aardappels en/of uien dan zoeken we u!

Hogeschool Zeeland en andere hogescholen, universiteiten en bedrijven werken aan het project ‘Voorkomen van voedselverspilling’. De definitie van voedselverspilling is: al het voedsel dat voor menselijke consumptie is bedoeld, maar hier niet voor wordt gebruikt.  

Tijdens het onderzoek wordt er samengewerkt met bedrijven in de hele foodketen. Hierbij worden verspillingshotspots in kaart gebracht en wordt onderzocht wat de oorzaak hiervan kan zijn. Hierna kijken we naar de mogelijke oplossingen.

Een resultaat van het verminderen van voedselverspilling is dat er minder voedsel verloren gaat en voor ongunstige prijzen als veevoer of compost moet worden verkocht. Ook wordt er gekeken naar het beter afstemmen van processen in te keten, waardoor er efficiënter met grondstoffen om gegaan kan worden, wat resulteert in een betere productmarge voor uw bedrijf. 

We zijn op zoek naar bedrijven in de food supply chain die mee willen werken aan dit onderzoek naar voedselverspilling binnen hun bedrijf en/of sector. Dus bent u teler, verwerker van aardappels en/of uien, heeft u een groothandel, bent u retailer of heeft u een restaurant, dan zijn wij geïnteresseerd in uw verhaal. Indien u interesse heeft kunt u contact opnemen met projectleider Voorkomen van Voedselverspilling HZ University of Applied Sciences, dr. Evelot Westerink-Duijzer (l.e.westerink-duijzer@hz.nl).

 

Meer informatie: https://www.sia-projecten.nl/project/voorkomen-voedselverspilling

Bedrijven gezocht die minder aardappelen of uien willen verspillen

Als uw bedrijf werkzaam is in de foodketen (van uitgangsmaterialen, teelt, verwerking, transport t/m winkels en restaurants) van aardappels en/of uien dan zoeken we u!
Hogeschool Zeeland en andere hogescholen, universiteiten en bedrijven werken aan het project ‘Voorkomen van voedselverspilling’. De definitie van voedselverspilling is: al het voedsel dat voor menselijke consumptie is bedoeld, maar hier niet voor wordt gebruikt.

Zeeland moet de Protein Delta van Nederland worden

We moeten er met z'n allen aan geloven: de eiwittransitie. Klinkt misschien een beetje ingewikkeld, maar het resultaat ervan ligt al regelmatig op je bord in de vorm van bijvoorbeeld mosselen of een stukje vegavlees. Zeeland zou voorop kunnen lopen in dit hele proces. Sterker nog, dat doen we al een beetje. "Op het veld staan de gewassen al en de marine-eiwitten hebben we ook."

Kernteam Actielijn Agri-/Aquafoodsector Samenwerking De Bevelanden

Voor de gemeentelijke Samenwerking in de Bevelanden is FoodDelta Zeeland betrokken voor de actielijn Agri-/Aquafoodsector. Samen met vertegenwoordigers uit de Triple Helix wordt het kernteam gevormd. In dit kernteam wordt de gezamenlijke ambitie met bijbehorende activiteiten ontwikkeld.


Contact

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!

Direct contact

Aanmelden nieuwsbrief

Invullen van je naam is verplicht
Geldig e-mail adres is verplicht