BEAN DEAL Uitvoeringsbijeenkomst - FoodDelta Zeeland

BEAN DEAL Uitvoeringsbijeenkomst

Datum 27 januari 2023

Op vrijdag 27 januari jl vond in Zeeland de tweede Uitvoeringsbijeenkomst van de BEAN DEAL plaats.

Doel van de Bean Deal, officieel de Green Deal Eiwitrijke Gewassen, is opschaling van de Nederlandse teelt en verwerking van eiwitrijke gewassen, primair bestemd voor humane consumptie, met een focus op stikstofbindende vlinderbloemigen.

Ongeveer 70 genodigde waren op deze vrijdagmiddag aanwezig op de prachtige Evenementlocatie Land en Zee te Kamperland. De bijeenkomst werd geopend door Caroline Verwijs, voorzitter van Stichting FoodDelta Zeeland. Vervolgens hebben de gasten genoten van een op zeer originele, innovatieve manier gepresenteerde ‘Bean Meal’ netwerklunch, verzorgd door Foodmatters, het pop-up restaurant van Foodcurators/Lucas Mullié.

     

 

Na de lunch stonden er een aantal sprekers op het programma welke ingingen op o.a. de Bean Deal in transitieperspectief, consumentenperspectief, werden er ‘best practices’ van o.a. de PO Eiwitboeren gedeeld en werd er een algemene update gegeven over de BEAN DEAL. Na een korte pauze werden de aspirant leden – waaronder FoodDelta Zeeland- geïntroduceerd en werden de ‘Lessons Learned’ besproken. Een succesvolle middag met een inspirerende groep mensen.

     

Ook nieuwsgierig geworden en interesse om aan te sluiten bij deze BEAN DEAL? Neem dan contact op met Jeroen Willemsen van Foodvalley NL. Aanmelden kan nog tot 14 juli 2023.

Hieronder vindt u een prachtige visuele samenvatting van de uitvoeringsbijeenkomst, door Iris Flamand, werkzaam bij het Louis Bolk Instituut.

 

Samenwerking met The Protein Community

Impact voor de eiwittransitie: samenwerking The Protein Community en FoodDelta Zeeland

The Protein Community -onderdeel van Foodvalley NL - en netwerkorganisatie FoodDelta Zeeland gaan samenwerken om bedrijven in Zeeland te ondersteunen in de eiwittransitie

FIT2030 Confettimoment bij FoodDelta Zeeland

Tijdens de innovatiebijeenkomst ‘Werken in de Food’ ging het FIT2030 confettikanon af bij FoodDelta Zeeland. Met dit feestelijke moment vieren we de betrokkenheid bij het programma Food in Transitie 2030 (FIT2030) van SOL.

Food & Gastronomy, nieuwe opleiding HZ University of Applied Sciences

Op de HZ wordt persoonlijk, kleinschalig voltijd- en deeltijdonderwijs geboden aan zo’n 5.000 studenten. Onze studenten worden gestimuleerd om het beste uit zichzelf te halen door middel van persoonlijke ontwikkeling en kennisontwikkeling.


Contact

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!

Direct contact

Aanmelden nieuwsbrief

Invullen van je naam is verplicht
Geldig e-mail adres is verplicht