BEAN DEAL Uitvoeringsbijeenkomst - FoodDelta Zeeland

BEAN DEAL Uitvoeringsbijeenkomst

Datum 27 januari 2023

Op vrijdag 27 januari jl vond in Zeeland de tweede Uitvoeringsbijeenkomst van de BEAN DEAL plaats.

Doel van de Bean Deal, officieel de Green Deal Eiwitrijke Gewassen, is opschaling van de Nederlandse teelt en verwerking van eiwitrijke gewassen, primair bestemd voor humane consumptie, met een focus op stikstofbindende vlinderbloemigen.

Ongeveer 70 genodigde waren op deze vrijdagmiddag aanwezig op de prachtige Evenementlocatie Land en Zee te Kamperland. De bijeenkomst werd geopend door Caroline Verwijs, voorzitter van Stichting FoodDelta Zeeland. Vervolgens hebben de gasten genoten van een op zeer originele, innovatieve manier gepresenteerde ‘Bean Meal’ netwerklunch, verzorgd door Foodmatters, het pop-up restaurant van Foodcurators/Lucas Mullié.

     

 

Na de lunch stonden er een aantal sprekers op het programma welke ingingen op o.a. de Bean Deal in transitieperspectief, consumentenperspectief, werden er ‘best practices’ van o.a. de PO Eiwitboeren gedeeld en werd er een algemene update gegeven over de BEAN DEAL. Na een korte pauze werden de aspirant leden – waaronder FoodDelta Zeeland- geïntroduceerd en werden de ‘Lessons Learned’ besproken. Een succesvolle middag met een inspirerende groep mensen.

     

Ook nieuwsgierig geworden en interesse om aan te sluiten bij deze BEAN DEAL? Neem dan contact op met Jeroen Willemsen van Foodvalley NL. Aanmelden kan nog tot 14 juli 2023.

Hieronder vindt u een prachtige visuele samenvatting van de uitvoeringsbijeenkomst, door Iris Flamand, werkzaam bij het Louis Bolk Instituut.

 

Join the future of food - Mike Muller

Als jonge professional biedt de foodsector in Zeeland jou eindeloze groeikansen en variatie.

Join the future of food - Manuel Nieuwdorp

Wil jij net als Manuel Nieuwdorp ook werken aan een duurzame voedselproductie in Zeeland? 

Join the future of food - Melissa van der Gucht

Je ziet de producten in de supermarkt staan, maar waar komen de producten eigenlijk vandaan? Melissa van der Gucht neemt ons mee in haar werk als shiftleader bij Coroos. 


Contact

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!

Direct contact

Aanmelden nieuwsbrief

Invullen van je naam is verplicht
Geldig e-mail adres is verplicht