Op woensdag 14 oktober kwamen de deelnemers aan het Zeeuws Protein Cluster voor het eerst bij elkaar. Dit nieuwe samenwerkingsverband gaat de komende maanden in opdracht van de provincie Zeeland bedenken wat de onderscheidende, gezamenlijke ambitie van de Zeeuwse foodsector voor 2030 moet zijn op het gebied van de eiwittransitie.
In de eerste bijeenkomst werd in gesprek met elkaar een eerste kader geschetst om op voort te bouwen. De komende weken wordt besproken waar we nu staan en hoe we de toekomst verder vorm kunnen gaan geven. Zeer inspirerend om te zien hoe uit verschillende perspectieven een collectieve richting zichtbaar wordt. Wilt u ook meepraten in het ZPC? Meld u aan!
Van verspillen naar verwaarden in voedselproductie. Inspiratiemiddag om als Zeeuwse foodondernemer zelf hiermee aan de slag te gaan
Impact voor de eiwittransitie: samenwerking The Protein Community en FoodDelta Zeeland
The Protein Community -onderdeel van Foodvalley NL - en netwerkorganisatie FoodDelta Zeeland gaan samenwerken om bedrijven in Zeeland te ondersteunen in de eiwittransitie
Tijdens de innovatiebijeenkomst ‘Werken in de Food’ ging het FIT2030 confettikanon af bij FoodDelta Zeeland. Met dit feestelijke moment vieren we de betrokkenheid bij het programma Food in Transitie 2030 (FIT2030) van SOL.
Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!