Op vrijdag 20 november vond er overleg plaats tussen biologisch landbouwbedrijf Loverendale, bureau FDZ en Economische Impuls Zeeland om te bespreken hoe we een bio-drogerij voor cichorei in Zeeland kunnen vestigen. We willen het komende jaar hier samen aan werken.
Deze bio-drogerij is een voorbeeld van hoe we in Zeeland bouwen aan complete voedselproducerende ketens, ook in de biologische foodsector. Daarbij wordt steeds meer duidelijk dat biologisch (met het bijbehorende keurmerk) een eigen keten nodig heeft. Ook is het een bekend verschijnsel dat verwerking en vervaardiging van producten ook de benodigde teelt in de omliggende regio stimuleert. En dat is waar de EU ‘farm to fork’ strategie op aandringt: meer biologische teelt.
Als jonge professional biedt de foodsector in Zeeland jou eindeloze groeikansen en variatie.
Wil jij net als Manuel Nieuwdorp ook werken aan een duurzame voedselproductie in Zeeland?
Je ziet de producten in de supermarkt staan, maar waar komen de producten eigenlijk vandaan? Melissa van der Gucht neemt ons mee in haar werk als shiftleader bij Coroos.
Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!