Boer EN Zorg - FoodDelta Zeeland

Boer EN Zorg

Datum 29 januari 2021

Vers voedsel uit de regio dat perfect bereid op het bord komt van bewoners van zorginstellingen. De combinatie van Boer EN Zorg die vier Zeeuwse ondernemers (Jeroen de Vries, Hans Everse, Tim Moerman en Marijn van Son) hebben bedacht, was dinsdag goed voor goud tijdens het evenement Rabo Food Forward West-Brabant & Zeeland.

 Voor bewoners van zorgorganisaties is eten één van de belangrijkste ‘uitjes’ van de dag. Toch is één op de drie bewoners ondervoed, geeft bijna de helft aan niet tevreden te zijn over de maaltijden en verdwijnt 30 tot 40% van dit eten in de afvalbak.

 Lekker eten is niet alleen belangrijk voor de gezondheid, het is voor veel instellings-bewoners vaak het hoogtepunt van de dag. Boer EN Zorg wil de kwaliteit van de maaltijd in zorginstellingen verbeteren. Want daar is nog een wereld te winnen. Het kan lekkerder, meer uit de buurt en gezonder. En met meer samenwerking in de keten. En als we boeren uit de regio zo een nieuw stuk afzetmarkt kunnen bezorgen, snijdt het mes aan twee kanten.

 Kijk voor meer info op: www.boerenzorg.eu

 

Om het filmpje te bekijken, klik hier >>>  pitch Boer EN Zorg

Of neem contact op met  Marijn van Son

Wilt u voedselverspilling terugdringen? Neem een stagiair!

De Verenigde Naties hebben als streefdoel gesteld om voedselverspilling te halveren in 2030 ten opzichte van 2015. Om dit te bereiken, werkt HZ samen met andere hogescholen aan het terugdringen van voedselverspilling binnen de diverse schakels in de voedselketen.

Innovatiebijeenkomst Werken in Food

Vinden, binden en boeien van medewerkers vraagt om nieuwe manieren van werkgeverschap.
De komende jaren wordt hier in Zeeland specifiek op ingezet door samenwerkende partijen binnen de foodsector. Ook u kunt actief meedoen en uw bedrijf op dit gebied meer toekomstgericht maken.

Ondernemen met reststromen

Op dinsdag 1 november 2022 organiseren het Sustainable Food Initiative (SFI), Food Tech Brainport (FTB) en Wageningen Food & Biobased Research (WFBR) het evenement "Ondernemen met reststromen" bij Food Tech Brainport in Helmond. U kunt aansluiten van 9 tot 13u of van 12 tot 16u met een gezamenlijke netwerklunch. Tijdens de lunch kunt u kennismaken met verrassende, nieuwe producten uit reststromen.


Contact

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!

Direct contact

Aanmelden nieuwsbrief

Invullen van je naam is verplicht
Geldig e-mail adres is verplicht