Boer EN Zorg - FoodDelta Zeeland

Boer EN Zorg

Datum 29 januari 2021

Vers voedsel uit de regio dat perfect bereid op het bord komt van bewoners van zorginstellingen. De combinatie van Boer EN Zorg die vier Zeeuwse ondernemers (Jeroen de Vries, Hans Everse, Tim Moerman en Marijn van Son) hebben bedacht, was dinsdag goed voor goud tijdens het evenement Rabo Food Forward West-Brabant & Zeeland.

 Voor bewoners van zorgorganisaties is eten één van de belangrijkste ‘uitjes’ van de dag. Toch is één op de drie bewoners ondervoed, geeft bijna de helft aan niet tevreden te zijn over de maaltijden en verdwijnt 30 tot 40% van dit eten in de afvalbak.

 Lekker eten is niet alleen belangrijk voor de gezondheid, het is voor veel instellings-bewoners vaak het hoogtepunt van de dag. Boer EN Zorg wil de kwaliteit van de maaltijd in zorginstellingen verbeteren. Want daar is nog een wereld te winnen. Het kan lekkerder, meer uit de buurt en gezonder. En met meer samenwerking in de keten. En als we boeren uit de regio zo een nieuw stuk afzetmarkt kunnen bezorgen, snijdt het mes aan twee kanten.

 Kijk voor meer info op: www.boerenzorg.eu

 

Om het filmpje te bekijken, klik hier >>>  pitch Boer EN Zorg

Of neem contact op met  Marijn van Son

Zeeland Protein Delta voor meer plantaardige eiwitten

De transitie naar een voedselpatroon met meer plantaardige en minder dierlijke eiwitten is één van de grote mondiale uitdagingen van deze tijd. Een agrarische en zilte provincie als Zeeland kan daar een belangrijke rol in vervullen als ‘Protein Delta’, blijkt uit onderzoek van FoodDelta Zeeland.

NOG MEER MATCHMAKING IN HET VERWAARDEN VAN NEVENSTROMEN

Op 23 maart werden in de themabijeenkomst ‘Verwaarden van Nevenstromen’ eerst drie presentaties gegeven om de aanwezigen een goed beeld te geven van wat er al gedaan wordt.

DIGITALE KETENSAMENWERKING VRAAGT OM VERVOLG

Op 11 maart werd in de themabijeenkomst Slimme Ketensamenwerking de gelijknamige verkenning (zie eerder nieuwsbericht hierover) samengevat en besproken aan de hand van concrete regionale voorbeelden. De conclusie werd treffend verwoord: “Slimme, digitale, ketensamenwerking is essentieel voor het toekomstige concurrentievermogen van de Zeeuwse foodsector. Maar let op… afwachten is de boot missen! We moeten elkaar daarbij vooruit helpen”. Vervolgens werden door het HZ lectoraat Supply Chain Innovation en het Impuls-programma Digitaal Doen Zeeland concrete handvatten aangereikt om hiermee verder te gaan.


Contact

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!

Direct contact

Aanmelden nieuwsbrief

Invullen van je naam is verplicht
Geldig e-mail adres is verplicht