Vers voedsel uit de regio dat perfect bereid op het bord komt van bewoners van zorginstellingen. De combinatie van Boer EN Zorg die vier Zeeuwse ondernemers (Jeroen de Vries, Hans Everse, Tim Moerman en Marijn van Son) hebben bedacht, was dinsdag goed voor goud tijdens het evenement Rabo Food Forward West-Brabant & Zeeland.
Voor bewoners van zorgorganisaties is eten één van de belangrijkste ‘uitjes’ van de dag. Toch is één op de drie bewoners ondervoed, geeft bijna de helft aan niet tevreden te zijn over de maaltijden en verdwijnt 30 tot 40% van dit eten in de afvalbak.
Lekker eten is niet alleen belangrijk voor de gezondheid, het is voor veel instellings-bewoners vaak het hoogtepunt van de dag. Boer EN Zorg wil de kwaliteit van de maaltijd in zorginstellingen verbeteren. Want daar is nog een wereld te winnen. Het kan lekkerder, meer uit de buurt en gezonder. En met meer samenwerking in de keten. En als we boeren uit de regio zo een nieuw stuk afzetmarkt kunnen bezorgen, snijdt het mes aan twee kanten.
Kijk voor meer info op: www.boerenzorg.eu
Om het filmpje te bekijken, klik hier >>> pitch Boer EN Zorg
Of neem contact op met Marijn van Son
Als jonge professional biedt de foodsector in Zeeland jou eindeloze groeikansen en variatie.
Wil jij net als Manuel Nieuwdorp ook werken aan een duurzame voedselproductie in Zeeland?
Je ziet de producten in de supermarkt staan, maar waar komen de producten eigenlijk vandaan? Melissa van der Gucht neemt ons mee in haar werk als shiftleader bij Coroos.
Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!