Boer EN Zorg - FoodDelta Zeeland

Boer EN Zorg

Datum 29 januari 2021

Vers voedsel uit de regio dat perfect bereid op het bord komt van bewoners van zorginstellingen. De combinatie van Boer EN Zorg die vier Zeeuwse ondernemers (Jeroen de Vries, Hans Everse, Tim Moerman en Marijn van Son) hebben bedacht, was dinsdag goed voor goud tijdens het evenement Rabo Food Forward West-Brabant & Zeeland.

 Voor bewoners van zorgorganisaties is eten één van de belangrijkste ‘uitjes’ van de dag. Toch is één op de drie bewoners ondervoed, geeft bijna de helft aan niet tevreden te zijn over de maaltijden en verdwijnt 30 tot 40% van dit eten in de afvalbak.

 Lekker eten is niet alleen belangrijk voor de gezondheid, het is voor veel instellings-bewoners vaak het hoogtepunt van de dag. Boer EN Zorg wil de kwaliteit van de maaltijd in zorginstellingen verbeteren. Want daar is nog een wereld te winnen. Het kan lekkerder, meer uit de buurt en gezonder. En met meer samenwerking in de keten. En als we boeren uit de regio zo een nieuw stuk afzetmarkt kunnen bezorgen, snijdt het mes aan twee kanten.

 Kijk voor meer info op: www.boerenzorg.eu

 

Om het filmpje te bekijken, klik hier >>>  pitch Boer EN Zorg

Of neem contact op met  Marijn van Son

Onkruid wieden met een robot vraagt om pioniers

De rapportage van het haalbaarheidsonderzoek Niet-chemische onkruidbeheersing met een robot is afgerond en is elders op deze website (innovatieprogramma/digitalisering en robotisering) beschikbaar.

Regionale foodketens in Zeeland

Regionale Voedselsystemen kunnen positief bijdragen aan alle vraagstukken die spelen rondom voedsel. Denk daarbij aan vraagstukken rondom voedselzekerheid, veiligheid, betaalbaarheid, en impact van huidige productiemethoden op gezondheid, milieu en landschap

Caroline Verwijs nieuwe bestuursvoorzitter van stichting FoodDelta Zeeland

Het bestuur van de stichting FoodDelta Zeeland is zeer verheugd te kunnen melden dat Caroline Verwijs de positie van bestuursvoorzitter van de stichting heeft aanvaard. Daarmee is de vacature die ontstond door het vertrek van Wilfred van Elzakker in korte tijd ingevuld met een van Zeelands gewaardeerde foodprofessionals uit het bedrijfsleven.


Contact

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!

Direct contact

Aanmelden nieuwsbrief

Invullen van je naam is verplicht
Geldig e-mail adres is verplicht