Career Delta Zeeland onderwerp van gesprek - FoodDelta Zeeland

Career Delta Zeeland onderwerp van gesprek

Datum 27 februari 2024

Career Delta Zeeland, een van de ambities van innovatienetwerk FoodDelta Zeeland, was dinsdag 27 februari onderwerp van gesprek. Dominique van Keeken en Johan Dourleijn , beiden van netwerkbureau FDZ, bespraken samen met Christel Jansen van Stichting Ontwikkelingsfonds Levensmiddelenindustrie (SOL) welke stappen gezet kunnen gaan worden. Daarbij werd veel aandacht besteed aan de ontwikkeling van jongerenlab Young FoodDelta Zeeland, waar jongeren hun rol kunnen pakken.

Wat kunnen we verwachten?

We zoeken naar manieren om alle medewerkers – ongeacht hun leeftijd en functie - binnen de Zeeuwse foodsector te betrekken op elkaar en de gezamenlijke ambities van het netwerk. Iedereen kan een bijdrage leveren aan het samen vormgeven van de toekomst van de foodsector in de Provincie Zeeland. Verbinding met elkaar is daarbij cruciaal.

Oproep aan het netwerk!

Ben jij actief in de foodsector? En heb je ideeën over hoe we samen kunnen werken en de sector kunnen versterken? Laat van je horen en doe mee met de activiteiten die we later dit jaar gaan organiseren! Jouw inzichten zijn waardevol en kunnen het verschil maken.

Laten we samen bouwen aan een sterke foodsector in Zeeland! 
 
#FoodDeltaZeeland #Samenwerking #Foodsector #CareerDeltaZeeland #innovatie #Zeeland

 

Foto's: Raúl Witkam | RW-Create

Onderzoek Rabobank en Voedselbank

Merijn van Kaam, student op Avans Hogeschool is stagiair bij de Rabobank. Voor zijn stage is hij aan het onderzoeken hoe de Rabobank Voedselbanken beter kan ondersteunen. Hij is aan het onderzoeken wat de motivatie van organisaties is om wel of niet aan Voedselbanken te doneren.

Duurzaamheidsverslag CSRD: van moetje naar kans

Maandag 18 maart werd in innovatienetwerk FoodDelta Zeeland gesproken over de invoering van de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD). Nadat Vincent Wanders, o.a. docent bij Nyenrode op dit gebied, een gedegen inleiding had gehouden vertelde Wendel van Maldegem hoe het Zeeuwse fruitbedrijf Vogelaar Vredehof, strategisch partner van het netwerk, al jaren bezig is met de opbouw van een duurzame keten richting de consument.

Inspirerende en smakelijke bijeenkomst Eiwittransitie

Protein Delta Zeeland - de Eiwittransitie, van boer tot bord (of andersom) was het thema op woensdag 6 maart in het Industrieel Museum Zeeland te Sas van Gent. Een themadag die wij mochten organiseren voor de provincies Zeeland, West-Vlaanderen en Oost-Vlaanderen. Een grensoverstijgende bijeenkomst die mogelijk leidt tot nieuwe samenwerkingen.


Contact

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!

Direct contact

Aanmelden nieuwsbrief

Invullen van je naam is verplicht
Geldig e-mail adres is verplicht