Caroline Verwijs nieuwe bestuursvoorzitter van stichting FoodDelta Zeeland - FoodDelta Zeeland

Caroline Verwijs nieuwe bestuursvoorzitter van stichting FoodDelta Zeeland

Datum 1 december 2021

PERSBERICHT - 1 december 2021

 

Caroline Verwijs nieuwe bestuursvoorzitter van stichting FoodDelta Zeeland

Het bestuur van de stichting FoodDelta Zeeland is zeer verheugd te kunnen melden dat Caroline Verwijs de positie van bestuursvoorzitter van de stichting heeft aanvaard. Daarmee is de vacature die ontstond door het vertrek van Wilfred van Elzakker in korte tijd ingevuld met een van Zeelands gewaardeerde foodprofessionals uit het bedrijfsleven. Caroline Verwijs is directeur bij Krijn Verwijs Yerseke B.V., dat sinds drie jaar strategisch partner is van FoodDelta Zeeland. Krijn Verwijs is een familiebedrijf dat verse schaal- en schelpdieren kweekt en verwerkt en onder de merknaam Premier in de markt zet.

Vanuit het bestuur zien we in Verwijs een nieuwe voorzitter die onze stichting naar het volgende niveau tilt. Zij zal samen met kennisinstellingen en overheden optrekken om ons doel – bevorderen van de vernieuwing van de Zeeuwse foodsector door integrale samenwerking - te realiseren. We vinden het daarbij belangrijk dat het bedrijfsleven in the lead is.

Caroline Verwijs: “In ben vereerd dat ik voor deze positie gevraagd ben. Er liggen veel kansen  voor de Zeeuwse foodsector en die wil ik graag benutten. Samen met het bestuur en de werkorganisatie bureau FDZ ga ik de komende maanden aan de slag om de koers voor de komende jaren uit te stippelen.”

Door deze invulling zal Ad Slabbekoorn de rol van waarnemend voorzitter per direct neerleggen en zoals voorheen weer vice-voorzitter van het bestuur worden.

Bestuur stichting FoodDelta Zeeland,

Ad Slabbekoorn, René Ruisaard, Addy Risseeuw, Joris Baecke en Willem den Ouden.

 

 

Het project Attracting Young Food Professionals is van start!

Veertien jonge professionals uit de Zeeuwse voedselproducerende keten komen op 7 juli voor het eerst bijeen op Hof Olmenstein.
Zij gaan de komende anderhalf jaar met elkaar aan de slag om te experimenteren met nieuwe vormen om er jonge collega’s bij te krijgen.

Protein Delta Zeeland op Floriade

Zeeuwse bedrijven, kennisinstellingen en overheden werken samen aan vernieuwing van het voedselsysteem in het innovatienetwerk FoodDelta Zeeland. Met betrekking tot de eiwittransitie bouwen ze aan hun gezamenlijke ambitie Protein Delta Zeeland. In de hele keten van uitgangsmaterialen t/m winkels en restaurants wordt geïnnoveerd om duurzame plantaardige, mariene en schimmeleiwitten op het bord van de consument te krijgen.

FoodDelta Zeeland en Dutch Food Week gaan samenwerken

Gezondheid, duurzaamheid & goed leven, dat is het motto van Dutch Food Week 2022 en dat sluit aan bij de thema’s van FoodDelta Zeeland, het kennis- en innovatienetwerk voor de foodsector in Zeeland. Alle reden om structureel met elkaar samen te werken m.b.t. het zichtbaar maken van de foodsector in de samenleving.


Contact

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!

Direct contact

Aanmelden nieuwsbrief

Invullen van je naam is verplicht
Geldig e-mail adres is verplicht