Woensdag 15 september kwamen deelnemers van het Zeeuws Protein Cluster (bedrijven, overheden, en kennisinstellingen die actief zijn op het gebied van duurzame eiwitten) naar de studio van Foodcurators in Middelburg voor een creatieve workshop. De ambitie om samen een Protein Delta te gaan vormen lag er al, maar wat is de volgende stap om dit in gezamenlijkheid en samenhang te gaan realiseren?
Samen met Foodcurators ontwikkelde FoodDelta Zeeland een workshop om de creativiteit te stimuleren én commitment uit te spreken voor ideeën die op het meeste enthousiasme konden rekenen. Zeventien ideeën werden gegenereerd, met een aantal uitschieters waar al kleine consortia bij ontstonden. Dit vormt een opmaat om projecten te gaan formuleren die daadwerkelijk kunnen gaan starten.
(foto door Viorella Luciana)
Als jonge professional biedt de foodsector in Zeeland jou eindeloze groeikansen en variatie.
Wil jij net als Manuel Nieuwdorp ook werken aan een duurzame voedselproductie in Zeeland?
Je ziet de producten in de supermarkt staan, maar waar komen de producten eigenlijk vandaan? Melissa van der Gucht neemt ons mee in haar werk als shiftleader bij Coroos.
Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!