DERDE BIJEENKOMST ZEEUWS PROTEIN CLUSTER - FoodDelta Zeeland

DERDE BIJEENKOMST ZEEUWS PROTEIN CLUSTER

Datum 13 november 2020

Op donderdag 12 november kwamen de deelnemers aan het Zeeuws Protein Cluster voor de derde keer bij elkaar om samen een onderscheidende, gezamenlijke ambitie van de Zeeuwse foodsector op het gebied van de eiwittransitie te ontwikkelen. Deze keer werd met verhalen uit de toekomst een collectieve droom zichtbaar gemaakt.

In drie groepen droomden we weg naar het jaar 2030. Rijdend in onze elektrische auto met de minister van LNV als gast lieten we trots aan haar zien hoe we hier in Zeeland de verbinding tussen plant & dier en land & water hadden gelegd. Hoe we hier de schakels van de héle keten met elkaar hadden verbonden, met als resultaat een duidelijk ander menu, in het restaurant, de winkel en thuis op tafel. Zeeland was een voorbeeldgebied geworden voor de eiwittransitie!

De volgende bijeenkomst is 7 december. Wilt u ook meedoen in het ZPC? Meld u aan!

BEDRIJFSLEVEN BETROKKEN BIJ NIEUWE OPLEIDING PROCES OPERATOR FOOD

De Zeeuwse MBO onderwijsinstelling Scalda gaat een nieuwe opleiding Proces Operator Food ontwikkelen. De behoefte hieraan kwam aan het licht tijdens het project Groen Onderwijs/ Samenwerken in de Groene Delta, waar Zeeuwse beroepsopleidingen samen met FoodDelta Zeeland en ZLTO de Zeeuwse food-opleidingen vernieuwen. Bij met name de keuzedelen van de nieuwe opleiding kan de inbreng van het Zeeuwse bedrijfsleven groot zijn. Er wordt gezocht naar nieuwe vormen van samenwerking en aansluiting bij de actuele vraagstukken uit de praktijk.

KANSEN VOOR SLIMME SAMENWERKING FOODKETENS

Door slimme uitwisseling van gegevens binnen de voedselproducerende ketens van Zeeland valt nog veel toegevoegde waarde te creëren. Op het gebied van transparante, efficiënte en robuuste productiemethoden kan er door informatiedeling nog veel verbeterd worden. Dat betekent echter wel dat de partijen meer ervaring moeten opdoen met deze vorm van samenwerking en verder moeten digitaliseren. Dat is voor met name MKB-bedrijven een uitdagende opgave.

Boer EN Zorg

Vers voedsel uit de regio dat perfect bereid op het bord komt van bewoners van zorginstellingen. De combinatie van Boer EN Zorg die vier Zeeuwse ondernemers (Jeroen de Vries, Hans Everse, Tim Moerman en Marijn van Son) hebben bedacht, was dinsdag goed voor goud tijdens het evenement Rabo Food Forward West-Brabant & Zeeland.


Contact

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!

Direct contact

Aanmelden nieuwsbrief

Invullen van je naam is verplicht
Geldig e-mail adres is verplicht