DIGITALE KETENSAMENWERKING VRAAGT OM VERVOLG - FoodDelta Zeeland

DIGITALE KETENSAMENWERKING VRAAGT OM VERVOLG

Datum 19 maart 2021

Op 11 maart werd in de themabijeenkomst Slimme Ketensamenwerking de gelijknamige verkenning (zie eerder nieuwsbericht hierover) samengevat en besproken aan de hand van concrete regionale voorbeelden. De conclusie werd treffend verwoord: “Slimme, digitale, ketensamenwerking is essentieel voor het toekomstige concurrentievermogen van de Zeeuwse foodsector. Maar let op… afwachten is de boot missen! We moeten elkaar daarbij vooruit helpen”. Vervolgens werden door het HZ lectoraat Supply Chain Innovation en het Impuls-programma Digitaal Doen Zeeland concrete handvatten aangereikt om hiermee verder te gaan.

Thierry Verduijn, lector Supply Chain Innovation bij HZ, biedt aan om samen met bedrijven een eigen praktische ontwikkelagenda rondom Slimme Ketensamenwerking te laten ontstaan en bij de uitvoering ook studenten in te zetten om echt stappen te zetten. De concrete vraag aan u is: heeft u vanuit uw bedrijf interesse om mee te doen in dit participatieve proces?

Rutger van der Maas, programmaleider Digitaal Doen Zeeland bij Impuls, nodigt de bedrijven uit om ‘hete’ onderwerpen m.b.t. digitalisering en robotisering in de foodsector aan te dragen, zodat ze wellicht opgenomen kunnen worden in het programma van de komende jaren, waarvoor u uitgenodigd zult gaan worden. De onderwerpen kunnen zowel producten, processen als organisatie betreffen. Ook is Rutger op zoek naar inspirerende voorbeeld-bedrijven.

U kunt uw gewaardeerde reactie sturen naar info@fooddeltazeeland.nl

KOMBUCHA - HET GEZONDE, LOKALE DRANKJE

Op vrijdag 25 juni werd de cheque voor het demonstratieproject Kombucha uitgereikt door gedeputeerde Jo-Annes de Bat van de Provincie Zeeland en wethouder Adri Totté van de gemeente Hulst aan directeur John Vermeersen van de gelijknamige Bierbrouwerij in Hulst. Doel van dit demonstratieproject is een schaalbaar productieproces voor Kombucha te ontwikkelen.

AANVRAAG VOOR SAMENWERKING ZEELAND ROBOTICS

De samenwerkende kennis- en innovatienetwerken van Campus Zeeland, met daarbij ook FoodDelta Zeeland, hebben onlangs een subsidieaanvraag ingediend bij OPZuid/REACT-EU voor de uitvoering van een onderzoek naar de haalbaarheid van een sector-overschrijdende samenwerking tussen de netwerken die moet bijdragen aan een versneld en versterkt ontwikkelen en adopteren van de nieuwste roboticatechnologie in de diverse sectoren.

Zeeland Protein Delta voor meer plantaardige eiwitten

De transitie naar een voedselpatroon met meer plantaardige en minder dierlijke eiwitten is één van de grote mondiale uitdagingen van deze tijd. Een agrarische en zilte provincie als Zeeland kan daar een belangrijke rol in vervullen als ‘Protein Delta’, blijkt uit onderzoek van FoodDelta Zeeland.


Contact

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!

Direct contact

Aanmelden nieuwsbrief

Invullen van je naam is verplicht
Geldig e-mail adres is verplicht