Op 11 maart werd in de themabijeenkomst Slimme Ketensamenwerking de gelijknamige verkenning (zie eerder nieuwsbericht hierover) samengevat en besproken aan de hand van concrete regionale voorbeelden. De conclusie werd treffend verwoord: “Slimme, digitale, ketensamenwerking is essentieel voor het toekomstige concurrentievermogen van de Zeeuwse foodsector. Maar let op… afwachten is de boot missen! We moeten elkaar daarbij vooruit helpen”. Vervolgens werden door het HZ lectoraat Supply Chain Innovation en het Impuls-programma Digitaal Doen Zeeland concrete handvatten aangereikt om hiermee verder te gaan.
Thierry Verduijn, lector Supply Chain Innovation bij HZ, biedt aan om samen met bedrijven een eigen praktische ontwikkelagenda rondom Slimme Ketensamenwerking te laten ontstaan en bij de uitvoering ook studenten in te zetten om echt stappen te zetten. De concrete vraag aan u is: heeft u vanuit uw bedrijf interesse om mee te doen in dit participatieve proces?
Rutger van der Maas, programmaleider Digitaal Doen Zeeland bij Impuls, nodigt de bedrijven uit om ‘hete’ onderwerpen m.b.t. digitalisering en robotisering in de foodsector aan te dragen, zodat ze wellicht opgenomen kunnen worden in het programma van de komende jaren, waarvoor u uitgenodigd zult gaan worden. De onderwerpen kunnen zowel producten, processen als organisatie betreffen. Ook is Rutger op zoek naar inspirerende voorbeeld-bedrijven.
U kunt uw gewaardeerde reactie sturen naar info@fooddeltazeeland.nl
Van verspillen naar verwaarden in voedselproductie. Inspiratiemiddag om als Zeeuwse foodondernemer zelf hiermee aan de slag te gaan
Impact voor de eiwittransitie: samenwerking The Protein Community en FoodDelta Zeeland
The Protein Community -onderdeel van Foodvalley NL - en netwerkorganisatie FoodDelta Zeeland gaan samenwerken om bedrijven in Zeeland te ondersteunen in de eiwittransitie
Tijdens de innovatiebijeenkomst ‘Werken in de Food’ ging het FIT2030 confettikanon af bij FoodDelta Zeeland. Met dit feestelijke moment vieren we de betrokkenheid bij het programma Food in Transitie 2030 (FIT2030) van SOL.
Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!