DIGITALE KETENSAMENWERKING VRAAGT OM VERVOLG - FoodDelta Zeeland

DIGITALE KETENSAMENWERKING VRAAGT OM VERVOLG

Datum 19 maart 2021

Op 11 maart werd in de themabijeenkomst Slimme Ketensamenwerking de gelijknamige verkenning (zie eerder nieuwsbericht hierover) samengevat en besproken aan de hand van concrete regionale voorbeelden. De conclusie werd treffend verwoord: “Slimme, digitale, ketensamenwerking is essentieel voor het toekomstige concurrentievermogen van de Zeeuwse foodsector. Maar let op… afwachten is de boot missen! We moeten elkaar daarbij vooruit helpen”. Vervolgens werden door het HZ lectoraat Supply Chain Innovation en het Impuls-programma Digitaal Doen Zeeland concrete handvatten aangereikt om hiermee verder te gaan.

Thierry Verduijn, lector Supply Chain Innovation bij HZ, biedt aan om samen met bedrijven een eigen praktische ontwikkelagenda rondom Slimme Ketensamenwerking te laten ontstaan en bij de uitvoering ook studenten in te zetten om echt stappen te zetten. De concrete vraag aan u is: heeft u vanuit uw bedrijf interesse om mee te doen in dit participatieve proces?

Rutger van der Maas, programmaleider Digitaal Doen Zeeland bij Impuls, nodigt de bedrijven uit om ‘hete’ onderwerpen m.b.t. digitalisering en robotisering in de foodsector aan te dragen, zodat ze wellicht opgenomen kunnen worden in het programma van de komende jaren, waarvoor u uitgenodigd zult gaan worden. De onderwerpen kunnen zowel producten, processen als organisatie betreffen. Ook is Rutger op zoek naar inspirerende voorbeeld-bedrijven.

U kunt uw gewaardeerde reactie sturen naar info@fooddeltazeeland.nl

Dutch Food Week, 8 - 15 oktober 2022

Dutch Food Week, een initiatief van de Topsector Agri&Food, vindt dit jaar plaats van 8 tot en met 15 oktober. Het bruist dan in Nederland van allerlei evenementen rondom ons voedsel. Ook in Zeeland vinden er een aantal activiteiten plaats.

VERSPILLINGSVRIJE WEEK 2022 12-18 september 2022

Verbouwen, verwerken, vervoeren, koelen en opwarmen. We stoppen veel energie in ons eten. Energie die de aarde opwarmt. Des te belangrijker dat we zo min mogelijk eten verspillen. Bijvoorbeeld door restjes op tijd op te eten. Een simpele daad voor een beter klimaat. Die boodschap delen we tijdens de Verspillingsvrije Week.

Zeeland moet de Protein Delta van Nederland worden

We moeten er met z'n allen aan geloven: de eiwittransitie. Klinkt misschien een beetje ingewikkeld, maar het resultaat ervan ligt al regelmatig op je bord in de vorm van bijvoorbeeld mosselen of een stukje vegavlees. Zeeland zou voorop kunnen lopen in dit hele proces. Sterker nog, dat doen we al een beetje. "Op het veld staan de gewassen al en de marine-eiwitten hebben we ook."


Contact

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!

Direct contact

Aanmelden nieuwsbrief

Invullen van je naam is verplicht
Geldig e-mail adres is verplicht