Duplicaat van Foodsector in Zeeland neemt voorproefje op landelijke Dutch Food Week - FoodDelta Zeeland

Foodsector in Zeeland neemt voorproefje op landelijke Dutch Food Week

Datum 4 oktober 2019

Op vrijdag 4 oktober heeft de foodsector in Zeeland een voorproefje genomen van de Dutch Food Week 2019. Landelijk gaat de Dutch Food Week (voorheen Dutch Agri Food Week) pas zaterdag 5 oktober van start, maar op deze vrijdagmorgen is er in Zeeland alvast ”voorgeproefd” op een prachtige locatie – in de Burgerzaal van het oude Stadhuis- te Middelburg.

De ochtend werd geopend door Marijn van Son, projectmanager bij FoodDelta Zeeland. Hij lichtte kort het programma toe, de activiteiten in Zeeland en het centrale thema van de Dutch Food Week:

Wat eten we?

-Wat eten we vandaag?
-Wat eten we morgen?
> Een open vraag voor iedereen; een uitnodiging om samen in gesprek te gaan.
> Spreken over vandaag helpt bij bewustwording van morgen.

De volgende spreker was mevrouw Els van Diermen, sectorspecialist Food, Rabobank Utrecht. Haar boeiende presentatie had de titel Welke consumententrends in Food & Agri? En hoe gaan deze leiden tot nieuwe kansen en uitdagingen?


Na mevrouw Van Diermen kwam de heer Martijn Buijsse aan het woord. Hij is werkzaam voor Farmup, professionals met een passie voor landbouw, voedselproductie en ondernemerschap. Zijn presentatie ging over de eiwittransitie en de kansen voor de hele bonenketen in Zeeland. Hoe verzilver je samen die kansen?

Tot slot hebben 3 Zeeuwse foodondernemers verteld over hun product: Hans Everse van Zilt-E Ziltzaam Lekker, Gert Jan Hiel van Zeeuwse Zon Appelsap en Figen Magden van Figen’s Delight. Hun producten én nog een aantal zeeuwse producten waren vervolgens te proeven in een heerlijke Zeeuwse lunch.

Als ‘uitsmijter’ lichtte Frank Wilthagen van het gelijknamige bedrijf op Tholen nog het productieproces van ‘hun*’ nieuwste circulaire vegansnack ‘Krupi Chips‘ toe: interessant, innovatief én duurzaam. Meer lezen >> klik hierhier

* samenwerking Wilthagen en Gro

Als afsluiting van deze inspirerende morgen stond er een heerlijke, Zeeuwse lunch klaar met verrassende gerechtjes van diverse ‘Zeker Zeeuws‘ producten!

Bedrijven gezocht die minder aardappelen of uien willen verspillen

Als uw bedrijf werkzaam is in de foodketen (van uitgangsmaterialen, teelt, verwerking, transport t/m winkels en restaurants) van aardappels en/of uien dan zoeken we u!
Hogeschool Zeeland en andere hogescholen, universiteiten en bedrijven werken aan het project ‘Voorkomen van voedselverspilling’. De definitie van voedselverspilling is: al het voedsel dat voor menselijke consumptie is bedoeld, maar hier niet voor wordt gebruikt.

Zeeland moet de Protein Delta van Nederland worden

We moeten er met z'n allen aan geloven: de eiwittransitie. Klinkt misschien een beetje ingewikkeld, maar het resultaat ervan ligt al regelmatig op je bord in de vorm van bijvoorbeeld mosselen of een stukje vegavlees. Zeeland zou voorop kunnen lopen in dit hele proces. Sterker nog, dat doen we al een beetje. "Op het veld staan de gewassen al en de marine-eiwitten hebben we ook."

Kernteam Actielijn Agri-/Aquafoodsector Samenwerking De Bevelanden

Voor de gemeentelijke Samenwerking in de Bevelanden is FoodDelta Zeeland betrokken voor de actielijn Agri-/Aquafoodsector. Samen met vertegenwoordigers uit de Triple Helix wordt het kernteam gevormd. In dit kernteam wordt de gezamenlijke ambitie met bijbehorende activiteiten ontwikkeld.


Contact

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!

Direct contact

Aanmelden nieuwsbrief

Invullen van je naam is verplicht
Geldig e-mail adres is verplicht