Op zaterdag 10 oktober 2020 startte de Dutch Food Week. Een grotendeels digitale versie dit jaar vanwege de corona-maatregelen, met DFW TV als medium. Bureau FDZ heeft de landelijke organisatie geholpen met het leggen van contacten binnen Zeeland, maar kon zelf geen bijeenkomsten organiseren.
Naast de ‘Zeker Zeeuws Chef’s Foodtour’ (zoals besproken in een eerder nieuwsbericht) werd door Omroep Zeeland ook aandacht besteed aan het project Kombucha van o.a. brouwerij Vermeerssen, waar haalbaarheidsonderzoek wordt uitgevoerd voor het brouwen van dit hippe en gezonde drankje op Zeeuwse bodem.
Van verspillen naar verwaarden in voedselproductie. Inspiratiemiddag om als Zeeuwse foodondernemer zelf hiermee aan de slag te gaan
Impact voor de eiwittransitie: samenwerking The Protein Community en FoodDelta Zeeland
The Protein Community -onderdeel van Foodvalley NL - en netwerkorganisatie FoodDelta Zeeland gaan samenwerken om bedrijven in Zeeland te ondersteunen in de eiwittransitie
Tijdens de innovatiebijeenkomst ‘Werken in de Food’ ging het FIT2030 confettikanon af bij FoodDelta Zeeland. Met dit feestelijke moment vieren we de betrokkenheid bij het programma Food in Transitie 2030 (FIT2030) van SOL.
Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!