Op dinsdag 10 december 2024 vond het jaarlijkse Eindejaarsdiner van FoodDelta Zeeland plaats, waarbij strategische partners, het bestuur van de Stichting en bureau FDZ samenkwamen. Het evenement werd gekenmerkt door inspirerende gesprekken en voortreffelijk eten, bereid door chef Floris Vriens en zijn getalenteerde team van restaurant Morille in Koudekerke, bekroond met een groene Michelin-ster.
De avond werd geopend door Caroline Verwijs, voorzitter van stichting FoodDelta Zeeland, met een warm welkom. Een bijzonder hoogtepunt was de aanwezigheid van waarnemend commissaris van de Koning, Hugo de Jonge. Hij maakte kennis met het innovatienetwerk van FoodDelta Zeeland en was onder de indruk van de innovatiekracht binnen de Zeeuwse foodsector.
Johan Dourleijn vervulde de rol van ‘regisseur’ van de avond. Hij spoorde de aanwezigen aan om actief deel te nemen aan de discussies met behulp van de ‘menukaart voor het gesprek’, die gericht was op het driejarenplan 2025-2027. De vragen op de menukaart richtten zich op belangrijke thema’s zoals: hoe verwerven Zeeuwse foodbedrijven een koploperspositie? Welke rol vervult de sector in 2050 voor de regio? Hoe jagen we verantwoorde groei aan? En welke rol gaat u pakken?
FoodDelta Zeeland kijkt terug op een geslaagde avond en ziet uit naar een toekomst vol innovatie en samenwerking.
De menukaart voor het gesprek, Driejarenperspectief FoodDelta Zeeland 2025-2027 is hier te downloaden